Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfgtuggb

Mam okropny odrost i jestem w ciązy, czy mogę położyć farbę??

Polecane posty

Gość kfgtuggb

nie mogę patrzeć juz na siebie a to dopiero poczatek ciąży... Z drugiej str boję się że farba może przeniknąć do skóry i bedzie coś nie tak, normalnie schiza...

Gość nie mam
pojęcia, ale chyba można ja robiłam szamponem koloryzującym, bo można na 100%

Gość droga autorko----
możesz

kfgtuggb - mi lekarz powiedzial ze tylko szampon koloryzujacy i to nie za czesto.Jakby nie bylo farba to chemia a dziecko chyba wazniejsze teraz niz kolor wlosow:) Dejzi spier....stad w podskokach zakompleksiona kretynko!!!:-o

Raczej nie mozna:( znam kobietę która się farbiła w ciązy i teraz jej syn ma plamę na głowie:( a co do szamponów koloryzujących to nie wiem.

Nie przesadzajcie i nie histeryzujcie. Można sobie zrobić odrosty. Przecież nie musisz farbą... może być szampon koloryzujący dobrej firmy.

ja farbowałam włosy i nic dziecku nie jest wszytko to chemia żel pod prysznic szampon i w jedzeniu też chemia

Gość kamellliiia
napewno zwykłej farby nie wolno użyć-ewentualie szampon-ale najlepej idz do fryzjera-mnie farbował podczas ciąży jakąś specjalną farbą i to robił bardzo ostrożnie

spokojnie możesz, mnie lekarz pozwolił, powiedział też że przez włosy nic się do organizmu nie dostaje i urodziłam 2 miesiące temu zdrową córkę

tylko czy jak jesteś w fazie początkowej to nie będziesz miała nudności od zapachu?????? te farby jednak śmierdzą

można farbować włosy tylko nie można nakładać farby na skórę głowy...trzeba farbować kawałeczek od skóry

Ja farbowałam co 2 m-ce, wcześniej pytałam lekarza. Najważniejsze to farba dobrej jakości. Moja córenka ma 2 m-ce i wszystko z nią ok.

Gość mamuśka czwóreczki
pewnie, że można farbować! Jednak najlepiej, gdy robi to fryzjerka, która zrobi to tak, że farba nie będzie dotykała skóry. ojojo czy jak ci tam, plama na głowie to zapewne naczyniak, a te nie mają NIC wspólnego z tym czy matka farbowała włosy czy nie :O nie siej bzdur zacofana panienko.

Gość ja pinkole
myszka83 oprocz farbowania wlosow farbami jaralas ziolo i walilas smirnofa wiec twojemu dziecku bylo juz wszystko obojetne:-o

Gość ja pinkole
"Na wszelki wypadek można jednak wstrzymać się z farbowaniem do końca pierwszego trymestru, czyli do ukończenia 12. tygodnia ciąży. Zarodek kończy wtedy czas organogenezy, czyli tworzenia swoich najważniejszych narządów. Ryzyko powstania wad wrodzonych na skutek działania jakichś szkodliwych chemikaliów jest wówczas znacznie mniejsze." Wypowiedz lekarza wiec po cholere ryzykowac zdrowie dziecka???