Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tylko pytam.

New York City

Polecane posty

Gość ja tylko pytam.

w te wakacje lecę do NYC. macie jakies spostrzezenia co do miasta? czego sie wystrzegac? na co uwazac? moze powiecie cos o ludziach tam mieszkajacych?

ja nie byłam, więc mało powiem - mojej siostry teściowa była, i gdy przejeżdżali autem przez Bronx to rzucali w auto kamieniami ... Więc jeśli jesteś biała to może się tam nie pokazuj.

Gość mieszkam tu 9 lat
i nie spotkalam sie z zadnym rzucaniem kamieniami dlatego , ze jestes biala. Po prostyu sa takie dzielnice (ghetto) gdzie nie wazne jak wygladasz sa niezbezpieczne. i tyle

Gość mieszkam tu 9 lat
dokladnie, nie mozna nic uogolniac ! jak kazde miaste ma plusy i minusy. ja osobiscie kocham manhattan i nie wyobrazam sobie mieszkac czy pracowac gdzies indziej

Gość mieszkam tu 9 lat
takze, nie ma sie niczego bac, zakupic unlimited karte metro i do zwiedziania ! naprawde jest co !

Gość ja tylko pytam.
a ta karta metra to na ile starcza? bo np w wawie to sa na miesiac albo 3 miesiace. ja tam bede caly lipiec i sierpien wiec co powinnam zakupic?

Gość mieszkam tu 9 lat
sa tygodniowe - 25.00 miesieczne - 81.00

Gość noga nogą
a jak to jest w wakacje kolo godz 22-23? czy strach jechac metrem? niebezpiecznie jest w nocy w okolicach Manhatanu,MiddleVillage? bo w polsce to wiadomo....

Gość noga nogą
czy to ceny w $ ?

Gość noga nogą
ach.. i jeszcze.. jak to jest ze studentami? maja jakies znizki np wlasnie na metro? na bilety do kina/teatru etc?

Gość mieszkam tu 9 lat
ja nigdy nie mialam, zadnych niebezpiecznych przygod na ulicy czy metrze. ( odpukac) mieszkam na Upper East Side, pracuje na 57st. A moje ulubione kluby czy bary sa downtown, Meatpacking District, Village, Union Square A jezeli wraca po paru drinkach i jest 4-5am wole wziasc taxowke mimo wszytko

Gość mieszkam tu 9 lat
studenci maja znizke ale nie mam pojecia ile i czy beda honorowac legitymacje z poslki. w muzeach, tak bez problemy. Ale tez jest opcja DONATION i wtedy dajesz ile chcesz, zamiast kupowac bilet. (META ma tak na pewno)

Gość noga nogą
a Harlem? jest Harlem i East Harlem. tam jest niebezpiecznie? bo ja bym chciala sie tam przejechac ale bede sama... chcialam zobaczyc jak tam tancza etc:)

Gość mieszkam tu 9 lat
jeszcze 10lat temu strach bylo tam zajrzec, ale teraz juz nie ma sie czego bac. strasznie sie zmienilo. ludzie ktorzy tam mieszkaja buntuja sie przeciwko moderacji miejca ( otweiraja duze sklepy i chca wyburzyc historyczne kamienice) a APOLLO teatr musisz konicznie zobaczyc

Gość mieszkam tu 9 lat
jezeli masz jakies inne pytania, i jezeli chcesz mozesz pisac do mnie na emial. a gdzie sie zatrzymujesz?

Gość noga nogą
dzięki za komentarze :) co do "czarnych".. to ja w polsce spotykam sie raczej z pozytywnym ich podejciem do mojej osoby , co szczerze powiedziawszy nie bardzo mi odpowiada. jak juz taki zagada to jest dosc nachalny... ja niby nie jestem rasistka ale ich zachowanie nie jest w moim guscie... (nie interesuja mnie czarnoskorzy faceci...) widac w USA mają inną mentalność:D ale czlowiek to czlowiek.

Gość mieszkam tu 9 lat
ja tez zadnych uprzedzien nie mam. moi znajomi sa jak tecza, rozne kolory, narodowosc i dogadujemy sie swietnie i dobrze zyjemy

Gość noga nogą
ok, tylko gdzie ten mail? :) ja mam tam "dziesiata wode po kisielu" i jade do nich 1szy raz. w Middle Village bede mieszkac. mam nadzieje ze dojazd na Manhatan stamtąd jest dobry :) z tego co widzialam linie metra to powinno byc ok, ciekawe tylko ile minut sie jedzie:) przystanek przystankowi nierowny:)

Gość noga nogą
jakbysice jeszcze mogli mi dac jakies rady co do podrozy samolotem... lece z LOT . to moja pierwsza taka wyprawa. na co uwazac? czego nie brac? co mozna wziac ze soba do samolotu? mozna wstawac w samolocie? ile czasu przed odlotem przybyc na lotnisko?

Gość mieszkam tu 9 lat
gosia0108@yahoo.com Middle Village spokojna okolica ale raczej nic sie tam nie dzieje domki - bedziesz sie musiala przesiadac chyba z M do L i stamtad 20 min na Union Sq L - jest calkiem niezly ( M jest ok) w nocy sama raczej bym nie jechala Mka Kiedys mieszkam na Ridgewood ( niedaleko Middle Village)

z tej strony autorka tematu :) byłam,przeżyłam :) a teraz tęsknię... :( odświeżam temat bo myślę, że warto :) wymieniajmy się godnymi uwagi informacjami i doświadczeniem pytajmy i odpowiadajmy :) wybiera się ktoś na początku roku do NYC? :)

Gość matka olka
ktoś coś napisze???