Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w glowie sie nie mieści

co za frajer

Polecane posty

Jejku! Nie uważam, że chrzestny powinien być tylko figurantem, bo nie powinien, ale tak NIESTETY jest w wielu przypadkach. I jeszcze tak dodam, ze znajoma kupiła dla chrześniaka komputer na komunię...Za moich czasów komunia kojarzyła się z rowerem, rok temu był dzień pierwszej kom...órki, a teraz w modę wchodzą komputery...Uważam, że to jest chore. Małe dziecko nie potrzebuje prezentu za 3000, to nie ślub i nie młode małżeństwo na dorobku. To mały człowiek, który powinien być przejęty samym sakramentem, a nie prezentami...I później rosną mali materialiści...A swoja drogą, jak na komunie komputer za 3000 to ile później na ślub...

Ja nie rozumiem całej tej szopki z chrzcinami i komunią, bo tu się wszystko rozbija o kasę i prezenty. Tyle. A twoja "przyjaciółka" faktycznie powinna się zamknąć i nie gadać o takich rzeczach. Ja bym jej zabroniła przynosić prezent, ale niesmak by został. Negatywne nastawienie do jej faceta też. No i o niej też zaczełabym mieć kiepskie zdanie.

Gość testuje
dokładnie-tym bardziej ze nie naleza do biednych skoro kupili mieszkanie wiec nikomu od buzi jedzenia nikt nie odbiera

Gość testuje
wydaje mi sie ze masz nad wyraz wyrafinowana przyjaciółke-ja to tak odebrałam

Gość testuje
nigdy nie miałyscie takiego tematu bo nie bylo okazji (nie było komunii) a teraz zamiast kupic nowa lampe do salonu ona wyłozy pieniadze dla swojego chrzesniaka niezle sobie to obmysliła z tym wyzalaniem dla mnie jest załosna i jakos nie dostrzegam winy jej faceta(tzn mysle ze ona go perfidnie oskarzyła)

Gość testuje
poza tym postawa autorki ze nie zyczy sobie jako goscia faceta swojej przyjaciółki jest tez ponizej pasa jakbym miala problemy z mezem i on nie dawał mi kasy to mialabym sama przyjsc na chrzciny bo ty go nie chcesz zaprosic bo on taki jest dla mnie????

Gość testuje
a co to znaczy (autorko) jak jej powiedziałas zeby nie szalała? bo jak rok odkładała a ma nie szalec to w moim mniemaniu max 100zł moze dac czy tez prezent o tej wartosci

Jak by nie było, nie powinna mówić akurat Tobie o tym, że nie ma kasy na prezent dla Twojej córki (a swojej chrześnicy) bo to stawia Ciebie w trudnej sytuacji. Skoro chciała pożalić się na faceta to mogła przytoczyć być może podobną ale jednak inną sytuację (choćby zmyśloną). A może powiedziała o tym bo właśnie chciała usłyszeć \"nie przejmuj się , nie kupuj nic, albo kup jakiś drobiazg\". Prawda jest taka, że utarło się u nas, że rodzice chrzestni to Ci, którzy kupują najdroższe prezenty (chrzciny, komunia, wesele, osiemnastka...) i pewnie tego się boi.

Gość testuje
wg autorki mazczyzna przyjaciółki jest frajerem bo nie sypnał kasa na komunie jej corki :O

Gość to raczej tej pani która
ja od razu tak napisałam na poczatku tej dyskusji w pierwszym poscie 🖐️

Gość kasia asia
jebac

Gość dggfr
z kłopotliwej sytuacji zawsze można wybrnąć. Moja ciocia (moja chrzestna) jest w nieciekawej sytuacji materialnej, wiem że idąc na moje wesele zapożyczyłaby się na prezent, gdybym jej go zwróciła to byłoby jej przykro,wymyśliłam więc prezent (książeczki do nabożeństwa) o którym wiem, że ją na niego stać, ja mam pamiątkę, ciocia szczęśliwa bo dała prezent i wszyscy są zadowoleni. Wymyśl tani prezent który będzie pamiątką i już.

Gość dggfr
o ile faktycznie nie zależy Ci na prezencie tylko autentycznie martwisz się o przyjaciółkę