Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wątpiący

Zostałem przy żonie, czy dobrze zrbiłem?

Polecane posty

Gość wątpiący

Kilka lat temu zakochałem się w kochance. Miałem czas by się zatanowić i wybrać Ona , czy żona. Wybrałem żonę. Mamy dwójkę dzieci. Czułem się dopowiedzialny,Dalej tak się czuję. To moje dzieci. Żona jest cały czas zakochana we mnie. Natomiast ja od prawie dziesięciu lat codziennie tęsknie do tamtej. Ta druga wyszła za mąż, ma dzieci czasami nie widzę je nawet dwa lata. Jednak codziennie myślę o niej. Ostatnio spotkałem się z nią. Wyjechała za granicę do pracy i odezwała się do mnie. Rozmawialiśmy, tylko rozmawialiśmy. Uczucie wybuchło na nowo. Zaczynam się zastanawiać czy dobrze wybrałem? Zachowałem się jak odpowiedzialny facet… jednak codziennie tęsknie, brakuje mi uśmiechu tamtej, spojrzenia tamtej, brakuje mi jej jak powietrza. Oczywiście żona nawet się domyśla. To mój problem. Jednak czasami zastanawiam się czy dobrze zrobiłem…

Gość jsfljfnlwjsgnlwsnfvbjkha
bidna ta zona.

Nie wiem i nikt Ci nie powie, czy zrobiłeś dobrze, czy źle :o Podjąłeś decyzję i teraz za późno na żal.

Gość nie zachowałeś sie
jak odpowiedzialny facet. odpowiedzialny nie miałby kochanki a nawet gdyby serce jego zaczęło coś drgać do innej to odpowiedzialny facet by się wycofał i nie czekał na kontakt z kochanką nawet jeśli miała by być to tylko rozmowa

Gość Mele5
Hej, cieżko tak jednoznacznie odpowiedzieć. Skoro już zostałeś przy żonie, to może czas skupić się na Was dwojgu właśnie? Mam wrażenie, że cały ten czas myślisz o kochance, może żal Ci tego, co było miedzy Wami? A czemu żona jest Twoją żoną? Dlaczego się pobraliście, jak się w sobie zakochaliście? Kochanka ma już męża, chcesz rozbijać kolejne małżeństwo? Skoro wybrałeś - zrób wszystko, żeby to był dobry wybór. Skup się na relacji z żoną a nie myśl o innej.

Gość DDDDDDD
brak słów na twoje sku.rwysyństwo mam nadzieję, że kiedyś dzieci dowiedzą się jakiego kur.wiarza-ojca mają

Gość DDDDDDD
pewnie ślubowałeś w kościele, co? i jeszcze zapewne nazywasz siebie wierzącym człowiekiem...

czy to mozliwe abys przez 10 lat tęsknił do tamtej??a moze 10 miesiecy?pomyliły Ci ie lata z miesiacami? tak sie pytam tylko bo....aż się boję...

Gość dfsfg
gdyby to samo napisala kobieta, zyczylybyscie jej szczescia. zal.pl jednym slowem

Gość przestan mnie prowokowac

zle zrobileś ! ale szcunek dla odwagi , poswiecenia ,. jestes dobrym czlowiekiem , ale bardzo ranisz żone , bardzo ! moze jakbyś wtedy ??? to ona milaby szanse tez ulozyć sobie zycie ,. porozmwiaj z psychologiem , moze ta kochanka to jest tylko w Twojej glowie ,. i zycie pokazaloby , ze jest inaczej ! pozdro,.

\"Ślubuję Ci miłość, wierność, uczciwość małżeńską i że Cię nie opuszczę aż do śmierci\". Uhm. Ale z ciebie nieodpowiedzialny dupek.

do autora: gdyby powyższy tekst napisała kobieta, pomyślałabym, że szleją w niej hormony przed miesiączką ;) natomiast, jeśli świadomy swoich wyborów facet pisze podobne zdania, moge jedynie sądzić, że przechodzi tzw.kryzys wieku średniego ;) lub tę świadomość zagłusza mu testosteron 🖐️

Gość przecież
on żyje wyobraźnią, a nie rzeczywistością. Biedny fantasta.

Gość żonę to bybrałeś wówczas
gdy się z nią żeniłeś ;0 kochanki nie wybierałeś, z kochanką się jedynie pieprzyłeś, a teraz zapewne tego pieprzenia ci brakuje, stąd ta tęsknota

Gość tak to jest jak ludzie biorą
ślub bez miłości, bo poznali fajną laskę :O a potem przychodzi miłość i zaczyna się płacz i zgrzytanie zębów :O a najgorsze że cierpią na ty niewinne osoby 😭

Gość szafoto
Pozwoliles zyc zonie w przekonaniu, ze ma kochanego, wiernego meza i uwazasz, ze zachowales sie odpowiedzialnie? A co z jej zyciem? Moze nie mialaby ochoty byc z toba, gdyby wiedziala, ze ja zdradzasz? Dlaczego nie dales jej wyboru?:O

Tęsknisz za czymś, czego tak naprawdę nie znasz... Nie wiesz jakby to było być na co dzień z tamtą kobietą, słuchać jej skarg, że za mało zarabiasz, spłacać wspólnie kredyty, kłócić się o nieporządek w domu i denerwować z powodu złego zachowania dzieci... Kochanka zawsze jest piękna, wypoczęta, pachnąca i uśmiechnięta - bo widzisz ją tylko wtedy, kiedy gotowa jest na spotkanie z tobą. Żonę widzisz w każdej sytuacji... Nie wiadomo, czy gdybyś odszedł do tamtej kobiety czar nie prysł by jak bajka mydlana... Wiesz, to nie jest tak, że tylko z jedną osobą możemy być szczęśliwy. Być może mógłbyś być szczęśliwy z tamtą kobietą ale tak samo możesz być szczęśliwy z żoną. Nie trać czasu na zastanawianie się \"co by było gdyby\", na marzenia, wyobrażenie sobie przyszłości z tamtą. To jest tylko w Twojej głowie. Tak naprawdę nie wiesz, czy byłoby Ci z nią dobrze...

Gość ajdhskjadf
hmm, zrobiles zle neistety. po 1: jesli sie kochaliscie to skrzywdziles i ja i siebie. po 2: zona zyje jakimis zludzeniami i jesli ty myslisz o innej to na bank nie jest szczesliwa po 3: dzieci... one niedlugo odejda z domu a co z wami? takie jest moje zdanie. ale jelsi to bylo prawdziwe to moze jeszcze wroci?

Gość eggwsfterd
Dobrze zrobiles Wydaje Ci sie ze z nia bylaby sielanka ==== marzysz Skad wiesz jakby wygladala codziennosc !!!

Gość źle zrobiłeś
trzeba było wybrać miłość ale co to dzisiaj zmieni? dzisiaj już daj spokój tej dziewczynie skoro ułozyła sobie życie a sam kiś się ze swoją niekochaną żoną i ją unieszczęśliwiaj szkoda mi żony, może do tej pory miałaby już fajnego kochającego mężczyznę

Gość źle zrobiłeś
Na dodatek uczysz dzieci, żeby tkwić w nieszczęśliwych związkach i poszerzać ilośc nieszczęścia na świecie :-(

Takie wybory zawsze sa trudne. Ale zastanów sie czy to nie jest tak, że idealizujesz tamta kobieta. Tutaj masz codzienne problemy,kłopoty. Za żoną też bys tęsknił. Naprawdę.

Gość jaki szok
to co zrobileś nikomu szczęścia nie przyniosło . Myśle , że ty możesz po prostu idealizowac tamta kobiete . Niestety proza życia ma niewiele z romantyczna miloscia . Dla mnie to jestes troki od kaleson , a nie facet . Jak sie podejmuje jakąś decyzje to trzeba byc jej swiadomym, zwlaszcza jesli chodzi o uczucia wielu osób.

Gość Meeeeeeegggggggiiiiiiiii
Wybrałeś żonę, ale jeśli tamta dała by ci znowu znak, co by było? Po co oszukujesz siebie i żonę! Nie jesteś odpowiedzialnym facetem, odpowiedzialny facet, przestałby myslec o kochance i zaczołby myslec co zrobic by znowu odrodzic uczucie do zony!