Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 678912345

Obsesja pieknosci

Polecane posty

Gość 678912345

Na to wlasnie cierpie, niewiem jak sobie z tym poradzic. W dzisiejszym swiecie ciezko zyc zwyczajnej dziewczynie. Czuje sie szara mysza. Mimo bogactwa intelektualnego powoli staje sie maniaczka odnosnie wygladu. Daze do jakiegos idealu, ktorym i tak nigdy nie bede. Przez to zaczynam robic sie pusta lalka. Odechciewa mi sie zyc. Nie mam nawet jak isc do lekarza szukac pomocy, bo mieszkam za granica i po prostu nie stac mnie na terapie u psycfhologa czy nawet byc moze u psychiatry.

Gość desperada26
podziękujmy "choremu swiatu" ktory lansuje tylko PIEKNO i ludzia ktorzy popadaja w obsesje ze tylko piekne kobiety sie licza... to przykre... ja mam codzien taki problem jak Twoj... jakos musimy stawic temu czola i sie nie poddawac... bo przeciez nas "zwyklych szaraczkow" nie stac na operacje plasytczne a pewnych cech wygladu nidgy nie zmienimy... pozdrawiam :)

Gość haikala
ja tez czasme popadam w takie chore mysli, wtedy sobie przypominam, ze na szczescie jesem zdrowa, mam dwie rece, dwie nogi, jestem sprawna fizycznie, umyslowo i nie ma co widziwiac i zycie od razu jest piekszniejsze🖐️:)

stwierdzenie ze masz pare nóg i rąk czasami nie wystarcza, tak już człowiek jest zaprogramowany, że zawsze bedzie chciec wiecej niz bedzie miec

Gość 678912345
ale jak sie od tej obsesji uwolnic??co zrobic?Ja mam juz dosc.

Gość O_o_O_O_o
ja też mam tą obsesję. Już mam dość wszystkiego. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie mogę zaakceptować własnego wyglądu, jetem zła na siebie. Najchętniej nie wychodziłabym w ogóle z domu. Kiedy muszę to zrobić to mam wrażenie, że ludzie się na mnie patrzą a ja chcę się zapaść pod ziemię.

Gość adsasd
nie gadajcie, ze to tylko kobiet dotyczy :o Mezczyzna tez musi byc wysoki (na co nie ma wplywu), umiesniony, itp.

Gość wymyslacie
nie mowie, ze macie o siebie nie dbac, ale nie wmawijacie sobie czegos, mowie wam, charakter jest wazny. oczywiscie dbajcie o siebie jak poraficie najbardziej, ale nie zapominacjie o usmiechu. no, ale zyjcie jak chcecie.

Gość raczej piekno
dzieki fotoshopowi,:o

Gość O_o_O_O_o
to jest okropne, nie daję sobie ze sobą już rady. Nie wiem już jak mam normalnie funkcjonować. Wiem, że to mnie zniewoliło i nie wiem jak temu przeciwdziałać.

Ja mam 2 obsesje:upiekszanie siebie i odchudzanie sie :( Non stop mysle o tym i sie zadreczam .Nie jestem miss polonia ale tez nie paszkwilem ,nie jestem ani super szczupa ale tez nie \"kaszalotem\".Jak cos zjem nadprogramowego odrazu mam wyrzuty sumienia wogole jak jem pluje sobie w twarz...mysle tez o operacji plastycznej ,nosek bym sobie poprawila no i piersi powiekszyla :( Wiem ze to juz lekka przesada ale ... no wlasnie jest te\" ale\"

Gość O_o_O_O_o
najgorsze są te głodne kawałki typu "wielu ludzi ma gorzej od ciebie, gadasz głupoty, photoshop" Gówno prawda! Dlaczego ja widzę tylu pięknych ludzi na ulicy a ja muszę być brzydka? To jest okropne

Gość uuuUUu...
oj kobito uwazaj zeby Ci Bóg kiedys przez to zdrowia nie zabrał czy ręki nie odcioł:O bo co Ci po urodzie jak nie daj Boże kiedys zostaniesz kaleką więc dziekuj temu na Górze ze Ci nie odebrał tego co NAJWAZNIEJSZE, a tą całą energie którą poswiecasz na rozpacz przeznach na rozwój czy chociazby zwykle czynnosci domowe... ale na ten temat mozna by bylo pisac i pisac bo ja przeczytałam na ten temat conajmniej 3 ksiązki wiec w jedym zdaniu nie da sie tego tak napisac.. poprostu nawet jak naprawde jestes koszmarna to uwierz mi ze jak znajdą sie idioci ktorym to bedzie prszekadzac jak wyglądasz a nie jakim jestes człowiekiem to z czasem im przejdzie bo oni zaczną z Tobą gadac wiec kazdy sie skupi na rozmowie z Tobą a nie na czyms innym i naprawde tylko te niedowartosciowane osoby będą miały obsesyjnego hopla na punkcie czyjegos wyglądu bo wątpie zeby czlowiek pewny siebie i szczesliwy reagowal w taki sposób:O

Gość uuuUUu...
oni nie są piekni tylko zadbani:) albo zrobieni...osoby które mają o sobie niskie mniemanie nawet w pasztetach widzą piękno:D no niestety taka prawda

Gość to wszystko przez te cholerne
babskie pisma i oddawanie kultu ciału na okładkach

Gość 94302
Widocznie nie macie osobowosci ani pewnosci siebie, ze tak postepujecie. Jest wiele sredniej urody kobiet, szczesliwych, w zwiazkach, nie narzejakacych na swoj wyglad. One zyja w innych czasach?

Gość 678912345
Ja mama chlopaka wspanialego, przystojnego, bogatego. szczyt marzen nie ejdnej kobiety. Ale wlasnie ja powinnam byc wizytowka mojego faceta a niestety nie czuje sie. Nie chodzi o to ze nie dbam o siebie, ze jestem gruba czy mam cos nie tak. Ale czuje sie tka szara mysza. Tez miw gloie operacje plastyczne. Denerwuje mnie, ze moj facet mial ex laski takie super piekne. Nie wszytskie oczywiscie ale ostatnia taa wlasnie. ja wiem, ze mnie kocha za przymioty serca ale chcialabym by szalal za mna jak za piekna kobieta a nie jak za wspaniala duchowo. Wiem, ze podobam mu sie, bo w koncu to ze mna jest, ale ja chce sie czuc sama dla siebie piekna i wyjatkowa.

Jakbym wam pokazała swoje zdjęcie, tobyście się przynajmniej pocieszyły. Hmm cóż, uroda kobiet zawsze miała znaczenie. Nie czarujmy się. Ja się cieszę, że żyję w świecie, gdzie dostępne są kosmetyki, a i operacje plastyczne coraz tańsze. Kiedyś gdy dziewczyna miała trądzik, jeszcze jakieś 20 lat temu, to mogła najwyżej posmarować twarz kremem nivea, jeżeli takowy w ogóle rzucili do sklepu... A gdzie tam farby do włosów czy chociażby tusz do rzęs... 100 lat temu nie było lepiej. Kobieta mogła zrealizować się tylko w małżeństwie, a wygląd jak i posag były jej jedyną kartą przetargową, dlatego stwierdzenie, że uroda dzisiaj traktowana jest jak towar, nie jest prawdziwa. Co gorsza, jakie sie urodziły, takie były. Chociażby nie wiem jak bogaty był ich tatuś czy mąż. Uroda zawsze miała znaczenie, tylko jej kanony ulegają zmianie. Cieszę się, że dziś mogę się realizować na różnych polach i nie jestem tylko maciorą do płodzenia dzieci. To plus \"naszych czasów\", a reszta? To niestety wynik owego postępu. To kobiety kobietom chcą się podobać, nie mężczyznom. To one są bardziej krytyczne względem siebie. I to one same doprowadziły do tego. Każda chce być najpiękniejsza, piękniejsza od innych. I tak się poprzeczka podnosi... Niestety:)