Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyMadalena

POMOCY PLS--Miekkie, rozdwajace sie paznokcie u rak i stop.

Polecane posty

Moj problem wyglada tak jak w temacie. Co moje paznokcie urosna to rozdwajaja sie do polowy paznokcia lub lamia(u stop tylko). No i moge je praktycznie odginac w kazda strone. Do tego kiedy sa polakierowane sa ladnie wygiete a jak zmyje tylko lakier robia sie doslownie PLASKIE. NIC nie pomaga, zdrowo odzywiam sie, staram sie smarowac rece dobrym w miare naturalnym kremem, bralam skrzypy, pokrzywy witaminy itp. smarowalam wszystkimi mozliwymi specyfikami jak sally hansen i nail tek i NIC nie pomoglo. Mam juz dosc, czy dopiero akryl to dla mnie wyjscie?? Tak bardzo bym chciala dochowac sie wlasnych twardych paznokci, nie musza byc od razu strasznie dlugie;( Blagam o pomoc....

Gość siemie lniane
polecam i olej z wiesiołka, a akryl tal myślę że jeszcze bardziej osłabi!!!

Gość mmk
Polecam jedzenie dużej ilości galaretki :) Np jedną dziennie

Gość bognaaa
Witam ! Ja tez mam ten sam problem, od czasu gdy przeprowadzilam sie do innego kraju. Suplementuje cynk, zelazo, preparaty na wzmocnienie paznokci. Stosowalam mnostwo odzywek np sally hansen zlota i nic. Znalazlam odzywke z czosnkiem, ktora mi pomaga, ale efekt po dobry kilku tyg. Zalozylam takze tipsy na 2 miesiace i po sciagnieciu jest jeszcze gorzej. Mialam komfotr, ale na krotko. Pomaga jedzenie zelatyny , moze byc po postacia galaretki. Poza tym czytalam aby moczyc paznokcie w rozgrzanej oliwie. Ja tego nie robie. zycze powodzenia, papapa

Gość gunia43
Ja tez mialam ten problem. Najbardziej rozdwajaly mi sie paznokcie, kiedy to zrobilam sobie tipsy na moj slub, krore kiedy odlecialy pozostawily po sobie straszliwe szkody. Paznokcie byly porozdwajane, nie lamaly sie nawet tylko strzepily do skorki. Horrror. Wczesniej tez mialam kiepskie, rozdwajajace sie paznokcie ale to bylo juz za wiele. Bylo strasznie, wiec postanowilam sie ratowac. Kupilam w drogerii MERZ Special. Po miesiacu pomoglo. Stosowalam jeszcze do tego specjalna odzywke SOS meybeyline do paznokci i lakier z odzywka. Po zakonczeniu opakowania Marz Specjal (2 m-ce) przeszlam na Sprzyp. teraz nie narzekam na moje pazurki. Po raz pierwszy od lat potrafie zapuscic dlugie, ktore scinam co prawda, bo niezbyt lubie, ale fakt faktem - rosna. Mysle, ze Tobie takze moze taka kuracja pomoc. Zycze powodzenia w zmaganiach z pazurkami :-))