Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rysiard

Pytanie o studia

Polecane posty

Gość Rysiard

Jestem na 1 roku prawa, idzie mi srednio, ale wciaz paralizuje mnie jedna mysl i to zarazem bedzie tytulowym pytaniem: czy jesli nie zdam na nastepy rok to moge go powtarzac? Wiem, ze jest cos takiego jak repeta i jak sie zaplaci to w powtarzanym roku zalicza sie tylko to czego sie wczesniej nie zdalo. A jest mozliwosc powtarzania calego roku od nowa za darmo?

Gość oczywiście że jest
jak poddasz się jeszcze raz rekrutacji

Gość Rysiard
Mam juz jeden warunek a przede mna jeszcze pare ciezkich egzaminow i ciezko jest mi uwierzyc w to, ze mi sie uda przez to przebrnac... a i po ponownej rekrutacji niewiadomo czy sie dostane... Myslalem, ze mozna wtedy po prostu jakos zlozyc papiery i bede autoamtycznie dalej na 1 roku...

Gość prywatne czy panstwowe...
Nie wiem jak jest na twojej uczelni ale na mojej pierwszego roku sie nie powtarza...na prywatnych chyba tak, ale slono sie za to placi.

Gość do rysiarda
repeta przedmiotu o ktorym mówisz, obowiązuje od 2 roku studiów, jeżeli nie zdasz egzaminów w sesji podstawowej to masz poprawki we wrześniu, później warunki. Jeżeli mimo to nie uda Ci się to niestety wypadasz ze studiów, ale jak już ktoś napisał, możesz zdawać jeszcze raz na ten sam kierunek. Z tym, że np będziesz miał o tyle łatwiej, że jeżeli dogadasz sie z wykładowcami to może przepiszą ci oceny z przedmiotow, ktore wtedy zaliczyles.

Gość Rysiard
Repety i tak bym nie chcial, szkoda kasy. A co do warunku to jest tylko jeden i juz limit wyczerpalem :/ a powiedzmy jakby ktos wypadl po 2 albo 3 roku studiow? Koniec? :/

Gość do rysiarda
pisze jak u mnie jest. studiuje na uczelni panstwowej na wydziale prawa i administracji w trybie dziennym

Gość do rysiarda
nie, pozniej jak zdasz 1 rok to z 2,3,4,5 roku juz cie nie wywalą, tylko w najgorszym wypadku powtarzasz rok

Gość Rysiard
No ja tez na panstwowych dziennych :/ A na ktorym roku jestes?

Gość do rysiarda
4 semestr teraz nie martw sie, najwazniejsze przebran pierwszy rok, bo na pierwszym zawsze robia przesiew

Gość do rysiarda
*przebrnąć

Gość Rysiard
Wiem, ale mam do zdania jeszcze 4 egzaminy, grube tomiszcza to nauczenia... i musze to wszystko zdac najdalej na poprawce w wakacje. A potem i tak jeszcze warunek by byl na drugim roku. Kurde... ten warunek mnie paralizuje i trace motywacje do nauki, bo czuje, ze mi sie nie uda.

Gość do rysiarda
nie wmawiaj sobie tego, ze nie zdasz. skup sie na tym, co masz teraz, zorganizuj sobie czas. wakacje to kupa czasu na nauke, chociaz wiem, ze to bedzie pewnie ostatnia rzecz na jaka bedziesz mial ochote. juz troche jestem na tej uczelni i zauwazylam jedno. ze wlasnie nie mozna sie poddawac,ze trzeba walczyc do konca. bo to jest jakby szkola zycia, musisz walczyc o swoje, do ostatniej instancji, bo zawsze jest szansa.

Gość Rysiard
Ale skoro nie zdalem egzaminu z ksiazeczki 300-stronicowej, to nie dziw sie, ze brak mi wiary w zdanie egzaminu z ksiazek 3 razy grubszych :p

Gość Rysiard
A czy to wazne gdzie studiuje? :)

Gość do rysiarda
ja sie nie dziwie, sama mialam kryzysy, tylko mowie, ze trzeba to przezwyciezyc i skupic sie na działaniu :) duzo osob ma ten warunek z twojego roku?

no raczej ważne, bo ja też studiuje prawo też na Iszym roku. Skoro ksiazka ma 300 stron to obstawiam logike albo wstep. trafilam?

Gość Rysiard
Nie, historia polski :P A warunek ma kilkadziesiat osob (ponad 30 na pewno)

Gość do rysiarda
ja myśle, ze ten warunek zaliczysz, ja to sie ładnie mówi "z palcem w dupie" :) zapytaj sie ze starszych rocznikow, ile osob oblewal egzaminator z tego przedmiotu, wejdz np na ocen.pl i poczytaj sobie co tam pisza o tym osobniku :)

Gość Rysiard
Czytalem i wiem, ze zawsze pare osob oblewal, a w tym roku na poprawce byla ponad polowa roku. Niektorym sie poszczescilo, a innym nie :P

Gość do rysiarda
no to chyba nie jest tak tragicznie? :) przecież każda uczelnia musi miec dochody, warunki to jedno z wielu źródeł, wiec popatrz na to z innej strony :) na mojej uczelni warunek kosztuje "jedyne" 600 zl :)

o to moja ksiazka z hist polski miala 500 stron i to nie byl zbyt przyjemny egzamin, ale mialam na szczescie cudowny skrypt z wykladow i udalo sie. a teraz wlasnie kuje, zeby zaliczyc juz cw z laciny:P

Gość Rysiard
Co tak duzo? :O

Gość do rysiarda
żaden egzamin nie jest przyjemny :) chyba, że mówimy tu o sadystycznej przyjemności jaką czerpie egzaminator :P

bardach:o tragedia rzeczywiscie. ale najgorsza byla dla mnie logika, no na szczescie sie udalo bez zadnych poprawek. a teraz czas sie powoli przykladac do nastepej sesji;o

Gość Rysiard
A skad ta suma 600 zl za warunek? Szoook

Gość do rysiarda
zarządzenie rektora czy dziekana :)

Gość do rysiarda
na mojej mozna miec 3 poprawki jeden warunek z tego co wiem