Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbieramopinie

KARA ŚMIERCI-ZBIERAM OPINIE..

Polecane posty

Gość zbieramopinie

chce sie zorientować,czy w społeczeństwo opowiada sie za przywroceniem kary swmierci za najcieższe zbrodnie czy nie????

Gość Muzine
Kafeteria nie jest reprezentatywną grupą. Tu są same wywrotowce. Idź pytaj gdzie indziej

Gość jastem za przywróceniem kary
śmierci

Gość zbieramopinie
kazda grupa moze wyrazic swoje zdanie:) wiec jak to jest?

Gość zbieramopinie
mile widziane beda umotywowane glosy:)ale za wszystkie dziekuje:)

Gość buleeeeeeheee
tfuuuuu kłe kłe khaaaaa hungaaa buuungaaa sleeefeeeleeee kyyyyyy

NIE ! Żadnej kary śmierci, wystarczy, że będzie musiał żyć do końca swoich dni ze świadomością że dopuścił się takiego czynu, w samotnej celi.

Gość zbieramopinie
buleeeeeeheee ---ciekawe,dlaczego tak sadzisz?

Gość zbieramopinie
grazka-wiesz ile kosztuje utrzymanie wieznia do konca dni???

Gość jastem za przywróceniem kary
grażka_b myślisz, że jakiś zwyrodnialec żałuje za to co zrobił? Jasne, już ja to widzę.

wiekszosc z nich i tak ma gdzies to co zrobila-a seryjni morcercy to juz wogole, ogolnie bylabym za kara smierci gdyby nie to ze wiem ze bedzie naduzywana zeby sie pozbyc niewygodnych dla wladzy ludzi

brakuje na leki dla ciezko chorych, brakuje na dokarmianie glodnych dzieci, brakuje doslownie na wszystko ! wiec ? pomijając uczynek za ktory sie komus taka kara nalezy (np wielokrotny morderca) kieruje sie wzgledami ekonomicznymi.... nie chce utrzymywac takiego delikwenta z mojego podatku i to do konca jego zycia ! koszt utrzymania jednego to powyzej 2000 na mc

Gość zbieramopinie
wiadomo,podnosi sie,ze kara smierci jest niehumanitarna itd itp. Ale jednak pewne jednostki-nazwijmy to niereformowalne czyli seryjni mordercy itd, powinni ponosic surowsza kare anizeli siedzenie w celi wygodnej do konca swych dni

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
ja jestem za...jak ktoś podnosi rękę na drugiego człowieka (niesprowokowany i nie we własnej obronie) to pokazuje że nie szanuje życia ofiary...jak on nie umie cudzego życia uszanować to i jego życiu szacunek się nie należy i powinna być możliwość usunąć go ze społeczeństwa w sposób najefektywniejszy i najtańszy. jestem za gilotyną bo podobno najszybciej najbezboleśniej :P a i pijanych kierowców którzy spowodowali wypadek ze skutkiem śmiertelnym tez to powinno dotyczyć :P

Gość zbieramopinie
czy nie uwazacie,ze ludzie w imie humanitaryzmu,odchodzili stopniowo od zasady-oko za oko, na rzecz stanowiska bardziej wolnosciowego,poszanowania godnosci czlowieka...no i tak dotarlismy do dzisiejszych czasow,ze czlowiek boi wyjsc sie na ulice niekiedy. Wiec do czego prowadzi humanitaryzm w stosunku do zwyrodnialcow?

jestem za kara smierci! jesli chodzi o PEDOFILI, i kazdego kto dopusci sie zbrodni na dziecku.

Gość zbieramopinie
a wiec poki co przewaga glosow "za". Osoby,ktore sa przeciw,proszone sa o wskazanie jakiejs racjonalnej alternatywy dla kary smierci:)

Hehe, ilu oportunistów :D Tak uważam i kropka. Nie wiem nawet czy potraficie sobie wyobrazić takie życie w samotności bez perspektywy widzenia kogokolwiek. Myślę, że nie każdy z tych przestępców potrafi z tym żyć. Większość pewnie i tak po jakimś czasie odbiera sobie życie. A tak z ciekawości zapytam - czy orientujecie się też ile kosztuje utrzymanie przeciętnego więźnia, takiego co to kradnie, napada, powoduje wypadki ze skutkiem śmiertelnym, obija żony, wykorzystuje własne lub cudze dzieci seksualnie, złodziejami samochodów, handlarzami narkotyków...etc. ? :P Więzienia są zapełnione tymi "draniami", którzy może też powinni być eliminowani ze społeczeństwa raz na zawsze, a społeczeństwo odetchnęłoby z ulgą bo żyli by wreszcie w szczęśliwym i niczym nie zmąconym świecie. :P

Gość zbieramopinie
grazka-zlodzieje i wszyscy Ci,ktorych wymienilas,odsiaduja raczej krotkoterminowe kary w porownaniu z karami dlugoletnimi czy tez dozywotnimi,jak niektorzy. Poza tym obecnie,w wiekszosci w przypadku drobnych przestepstw orzeka sie zawiasy,ograniczenie czy tez grzywne

Gość co za humanitaryzm
Jeśli przeciw, może zamiast kary śmierci takie bardzo humanitarne dla mordercy rozwiązanie (w odniesieniu do sytuacji jak wyżej). Wszak musimy go resocjalizować :( Ktoś, kto dla przyjemności gwałci i zabija czyjeś dziecko, powinien mieć założone "elektroniczne" kajdanki i być resocjalizowany i utrzymywany w domu rodziców ofiary. Niech patrzą, jak biedak cierpi :o

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
dla tych drani robiła bym zamknięte enklawy gdzie by musieli sobie sami radzić...woda z własnej studni żarcie we własnym ogródku nawiezionym własnym gównem...no może jakieś rzeczy których by nie mogli sami zrobić typu buty bym dała od czasu do czasu (jakaś instytucja charytatywna by mogła od tego być, a nie podatki)...a nie że oni grają w karty, oglądają tv, żarcie maja pod nos i siłownie żeby po wyjściu mogli sprawniej wpierdol spuszczać... a my za to płacimy.

Prosiłaś o opinię i ją otrzymałaś, nie rozumiem więc Twojego oburzenia. Mam prawo mieć takie zdanie w tej sprawie, a Ty sobie miej jakie chcesz. 🖐️

Gość co za humanitaryzm
Czy nie uważasz, że "życie w samotności bez perspektywy widzenia kogokolwiek" jest bardzo ... niehumanitarne :P wobec tego "biednego człowieka" ? ;)

Zadałam też pytanie, na które nie otrzymałam odpowiedzi, ponieważ, jak sądzę nie masz pojęcia ile kosztuje utrzymanie tego przeciętnego więźnia. :P