Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos pracowal w hospicum

praca w hospicjum jest chyba bardzo ciezka i nie kazdy sie nadaje

Polecane posty

Gość czy ktos pracowal w hospicum

przebywam obecnie za granica i chce zmienic prace na lepiej platna zreszta i tak musze szukac nowej pracy bo ta ktora mam jest tymczasowa podobno sa przyjecia w hospicjum i tam zarobki nie sa takie zle ale mysle czy psychicznie dalabym rade tam pracowac O ile wiem sa tam glownie ludzie ciezko chorzy i tez smiertelnie chorzy. Najgorsze jest chyba to jak osoba ktora sie opiekujemy umrze jesli ktos pracowal badz pracuje w hospicjum zarowno w PL jak i za granica to prosze o opinie pozdrawiam

moja żona jest pielęgniarką i pracuje w hospisjum. Powiem że jest bardzo ciężka i z utęsknieniem czeka na emeryturę.

Gość cholercia jasna
moja cora była przez pewien czas w hospicjum,ale domowym, dojeżdzali do nas do domu.Ludzie wspaniali,lekarze też, a tyle cierpienia widzieli :( Bardzo ciężka jest taka praca.Psychicznie.z dziećmi, wydaje mi się,że gorsza niz z dorosłymi......

hospicjum to miesjce dla osób ciężko i nieuleczalnie chorych, w tzw. terminalnym stadium żeby móc tam przebywać, trzeba chyba mieć żelazną psychikę, już wizyta na \"ciężkim\" oddziale w normalnym szpitalu jest trudna, a co dopiero stała praca w miejscu, gdzie jest tyle cierpienia i śmierć na porządku dziennym proponuję udać sie do hospicjum w charakterze wolontariusza - sprawdzisz, czy dasz radę tam pracować