Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem........ ....

ile kasy na komunię

Polecane posty

dla dziecka znajomych. komunia , tzn przyjęcie robione jest w lokalu a my mamy zaproszenie na 4 osoby

ile masz:P dziecko na komunii musi uzbierac conajmniej 2 tys zlotych w dzisiejszych czasach zeby nie musialo czuc sie gorsze od innych, podziel to przez ilosc osob(rodzin?) obecnych na komunii i bedziesz miala wyliczony sredni wynik:D jako jedynie znajoma raczej mozesz dac mniej kaski niz ktos z rodziny:P

no dzięki za odpowiedź, ale mi właśnie o to chodzi, że nie wiem ile to jest to mniej niż rodzina ;)

mowie, zalezy ile osob bedzie, jesli duzo, nie musisz dawac duzo bo grosz do grosza...i sie uzbiera.jesli mniej osob to lepiej dac wtedy troche wiecej zeby za bardzo sie nie wyrozniac od innych, zalezy na ile mozesz sobie pozwolic, zalezy czy to bardzo bliscy znajomi i ich dziecko, kiedys na komunie dawalo sie zegarek:P wartosci ok 50zl teraz lepiej dac pieniadze, mysle ze MINIMUM 100-200zł bo jak by taka 50 w kopercie czy ksiazeczce wygladala:/

dzięki ci bardzo *Shining* innych też prosze o wypowiedzi :)

Gość odpowiednio
200 powinno byc ok...swoja droga ja ostatnio tyle samo dalam na wesele;) to zalezy na ile cie stac

dziecku lepiej prezent, bo z kasy moze nic nie zobaczyc ;) A moze zagadac jeszcze z jakas rodzina zeby sie dolozyli, zagadac z rodzicami i zafundowac dziecku kolonie :)

Gość myślęże jakieś 200
skoro to w lokalu...i tak pewnie ich to więcej kosztuje...ale oczywiście jak 200 dla was to dużo to inne sprawa i dajcie ile was stać

Gość pasmanteria_
podłączę się,bo też jestem zainteresowana. Myślicie,że mp4 to dobry prezent na komunię?

prezentu lepiej nie dawac moim zdaniem bo jaki dac prezent?? no dziewczynce ewentualnie cos ze złota, a chlopcu? prezenty sa za drogie, teraz dzieciaki na komunie chca komorki, playstation itp a chyba osoba znajoma nie bedzie dawac prezentu za 500zl chyba ze ma hajsu jak lodu:P a pieniadze dac dziecku do reki zeby samo sprawdzilo i sobie policzylo ile ma w tym wieku juz to umieja i sa sprytne, na pewno nie dadza starym przepuscic:P

Gość nie wiem ile
ale chetnie się dowiem

Gość Preyencik
Ja myślę że 100 zł wystarczy, 200 to się na wesele daje, a wiadomo młoda para ma więcej wydatków, ja więcej niż 100 zł bym nie dała

Gość babygym
ja pamietam ze 13 lat temu jak mialam komunie to dostawalam po okolo 1 lub 2 miliony czyli 100-200 zlotych (ta gorna kwota to od chrzestnych). Teraz mysle ze daje sie po 200. My dajemy komputer o wartosci 500 zlotych ale moj facet jest chrzestnym. Mysle ze powinno sie dac polowe tego co na slub czyli wlasnie 200 zlotych

Gość dawajcie jeszcze więcej