Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

wlasnie przyszedl rachunek za prad

Polecane posty

Mam male rachunki za prad-jestem zlodziejka.A jak napisze ze lubie dzieci,to co,jestem pedofilka?(o ile jest zenska forma pedofila:P)

Gość ej lady pretensja
no dobra już dobra, wierzę ci ale nie mam pojęcia jak to robisz, juz się nie denerwuj bo dziecku mleko nie bedzie smakowało :) luzik mama luzik :)

Gość ej lady pretensja
ps. spadam na szczaw :)

Gość anonimowa jedza
U mnie 366... moze poeksperymantuj. Wylaczaj co jakis czas wszystkie urzadzenia i sprawdzaj, co dzieje sie z licznikiem. Lady pretensja, rzeczywiscie rachuneczek mikry, fajnie, bo u nas bez ekstrawagancji ok 200 zl/ za m-c. A tak na marginesie...moim skromnym zdaniem to energetyka przygotowuje sie do wyplaty odszkodowan za ostatnia awarie w zachodniopomorskim:D:D:D:D

Gość SanSan
u nas 110m2 380 zl gdzie nasi sasiedzi z kamienicy maja po 110 , 150 zl nie wiem skad u nas taka nadwyzka elektryk sprawdzil licznik-ok, oraz to czy nikt sie nie podlaczyl i tez ok pierwszy miesiac jak mieszkalismy mielismy 180 zl i bylo ok, a teraz coraz wiecej niedlugo dojdzie to 600 zl a nasi sasiedzi nie przekrocza 150 zl :-/ jak sprawdzic co tyle w domu nabija?

Najpierw wyłącz korki i sprawdź czy liczniki bija Jesli tak to znaczy ze macie uszkodzoną instalację , albo ktos wam podbiera prąd potem stopniowo włączaj poszczególne urządzenia i za każdym razem sprawdzaj jak reaguje licznik. W domu najwiecej energii pobiera lodówka, oraz oswietlenie jeśli są zwykłe zarówki. Duże energii pochłaniaja duże telewizory LCD i Plazmy, oraz komuter. pralki i odkurzacza nie liczę bo to nei są urządzenia z których się cały czas korzysta tylko raz na kilka dni

Gość SanSan
dziekuje za odp juz byl elektryk licznik zostal sprawdzony maz sprawdzal takze poszczegolne urzadzenia no i wychodzi na to ze niby wszystko pobiera tak jak powinno ale jak np wlaczymy wszystko to widac ze licznik bardzo szybko sie kreci wiec cos musi pobierac prad bardziej tylko co? moze jakiegos fachowca zawolac? tylko jakiego? az boje sie jaki rachunek zastane nst razem :(

mam ok. 90-100 na 2 miesiace mieszkanie 65 m komp stacjonarny , laptop czasami lodowka odkurzacz dvd , tv , wieza - wylaczam jak nie uzywam (nie swieca mi sie \"lampki) czajnik mikrofalowka toster , blender , mikser - okazjonalnie ladowarki po uzyciu wylaczam z kontaktu gotowanie na gazie :)

Gość 180 zl za 2 miesiace
180 zl za 2 miesiace w dmu jednorodzinnym.duzo bo staramy sie oszdzecac.nie wiem co tak nam prad zre. kom.stacjonarny kilka godzin dziennnie, pralka 2x w tygodniu, lodowka jest stara to chyba ona a w piwnicy stoi wielka stara zamrazarka.

Gość mam licznik przedpłatowy
tzn. doładowywuje prąd tak samo jak komórke wychodzi 150 zeta na miesiąc

zapomnialam o pralce , ale to tylko 2 x tyg. no i czasami prostownica, suszarka, maszynka do golenia elektryczna, depilator itp. w sumie chyba nie place duzo