Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

wlasnie przyszedl rachunek za prad

Polecane posty

Gość u mnie 366zl przyszlo za prąd
Lady Pretensja - właśnie zgłoszone było już w zeszłym roku. I twierdzą, że ktoś się podłączył ale nie można tego ktosia zlokalizować.

Gość ej lady pretensja
40 zł na miesiac za prąd? to jest niemożliwe, sama opłata stała jest niewiele mniejsza, albo masz zepsuty licznik albo kradniecie prąd :P

u mnie 366zl przyszlo za prąd ja bym w takiej sytuacji,razem z innymi mieszkancami napisala pismo ze dopoki nie rozwiaza tej sprawy,wszyscy przestana placic rachunki.Tylko ze znajac elektrownie,szybciej odlacza wam prad niz cos szybko zrobia....

Gość ja place 120 za dwa miesiace
do lady pretensja: ale jak juz sie naladuje to wyciagasz wtyczke z gniazdka?

Pradu nie kradne,bo nawet nie wiem jak to sie robi :) Placa za prad 80 zl za dwa miesiace,czyli wychodzi 40 na miesiac.Nie wiem czy to ma znaczenie ale mieszkam w starym budownictwie. Mnie powalil wczorajszy rach. za gaz-520 zl,za 5 miesiecy.

Gość paranoja ...
ja place 50€ za miesiac w niemczech....ale dostane pewnie wyrownanie na koniec roku bo sama sobie taka wygorowana stawke ustalilam.....mamy kuchenke na prad i taki mini bojler( chyba tak to sie nazywa:) ) ...i komp chodzi non stop

ja place 120 za dwa miesiace Jak wstane rano,to wyciagam wtyczke ale moj maz potrafi odlaczyc telefon a ladowarke zostawic w gniazdku.Wtedy tez pobiera prad?

Lady Pretensja - podejrzewam, że właśnie skończyłoby się brakiem prądu :D A na poważnie to na najbliższym zebraniu wspólnoty mieszkaniowej trzeba będzie znów poruszyć ten temat i podjąć jakieś działanie, bo płacić takie rachunki niewiadomo za co?

ginorosii kom stacjonarny zuzywa okolo 120 watow na godzine to wychodzi 24x2x30x0,12x0,4= 70 zlotych miesiecznie. Przy laptopie jest to o polowe mniej bo pobiera tylko okolo 60 Wat

tak pobiera przeciez o tym napisalam

Gość ej lady pretensja
ile w końcu płacisz 80 czy 120 zł na 2 miesiace?

ej lady pretensja jak do mnie piszesz,to najpierw moze uwazniej czytaj.napisalam ze place 80 zl za dwa miesiace a w nastepnym poscie,na poczatku,uzylam nicka osoby do ktorej pisalam,tak wiec-ja place 120 za dwa miesiace. Jak nie masz co robic,tylko sie bez sensu czepiasz,to posprzataj mieszkanie bo wiosna idzie :)

Gość no to ile w końcu płacisz

jedni mają problemy z wysokimi rachunkami, za to inni mają problem z czytaniem ze zrozumieniam :o

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
no mi przyszło 250 zł niedopłaty :/ podwyżki były i komp stacjonarny mi przybył...największe pożeracze prądu w mieszkaniu to komputer monitor tv i lodówka. no i podwyżki były zastanów się jaki sprzęt ostatnio kupiłaś (nawet jak mało używasz)...bo głupia wieża czy dvd może wpierniczać prąd jak jest na "stand by" czyli wyłączona ale świeci się światełko.

Gość to chyba z zazdrości
że właściwie to pretensja za prąd nie płaci :P 40 zł za miesiąc w dużym mieszkaniu, w którym zapewne ma pralkę, lodówkę, telewizor, komputer itp itd. i korzysta z tych sprzętów, tylko pogratulować :P

Gość a co ma woda do
gotownia do pradu??????????!!! najczesciej podlaczaja sie ...zamozni...naprawde ,warto tez przyjrzec sie ladnie ubranym,bogatym 20-30letnim samcom-lubia sie podlaczac,do tv takze -sprawdzone

Gość babygym
to ze mozna gotowac na kuchence elektrycznej :P

Ile by niebyło-zdzieraja z nas okrutnie.Chyba czas wyciągnąć lampkę naftową...:-(

Gość co się przejmujesz
nafta pewnie też droga :(

Gość ej ty Lady Pretensja
cos krecisz,to niemozliwe,ale jak se tam chcesz

Gość wi-fi
U mnie też do tej pory oscylowało w granicach 80-90 zł ,ale ten ostatni rachunek był wyższy , zapłaciłam 130zł.Jest nas tylko dwoje ,mąż i ja ,mam laptopa, ale nie jest włączony cały dzień,tylko kilka godzin dziennie.Tyle że przed świętami miałam włączoną drugą lodówkę przez dwa tygodnie.Też mnie ciekawi jaki rachunek będzie w czerwcu,bo jak będzie ciepło to lodówka też więcej zużywa prądu.

Odwal sie kretynie ode mnie.Masz racje,kradne prad bo jestem kleptomanka i lubie ten dreszczyk emocji,czy mnie ktos zlapie czy nie :P Place tyle ile place i jestem szczesliwa ze tak malo:P

Gość ja dojeżdżam segłejem
ale nerwus z tej pretensji :D ale co racja to racja, nie możesz zużyć prądu za 4 dychy jeszcze jak widać w stopce masz niemowlaka w domu, nawiasem mówiąc gratuluję bobasa :)

Dziekuje :) A co ma niemowlak do pradu?Karmie piersia a cyckow sobie nie podgrzewam :) Nie jestem nerwus,tylko na pytanie ile place za prad,napisalam ile place i zaraz zostalam oskazona o kradziesz.Kurwa,nie moja wina ze place tak malo,no nie?! Sorki za wyrazenie:P