Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123425

Może mi ktoś doradzić?

Polecane posty

Gość 123425

Mam takie urządzanie do komputera, niewielkie, w które kladzie sie swoja karte pamieci z telefonu. Problem w tym, ze jak kopiuje piosenke i chce ja wkleic na ten dysk wymienny pojawia sie informacja: Nie można skopiować pliku: "..." Dysk jest chroniony przed zapisem. Usuń ochronę przed zapisem lub korzystaj z innego dysku. Jak usunąć tę ochronę?

Chyba wiem o co Ci chodzi. Masz wtyczkę i wkładasz do niej swoją kartę micro SD np czy coś takiego. Ja też ją mam. Jeżeli tą Twoją malutką kartę wkładasz do większej czarnej to musisz wyjąc tą większą i przesunąc taki guziczek w lewo. To jest blokada przed zapisem tak jak w mp3 "hold". Jeżeli przesuniesz to w lewo, a dalej nie będzie działało, to znaczy, że jak dużą kartę wkładasz do wtyczki to znowu guziczek przesunął się w prawo. Ja przesunęłam w lewo, a prawą stronę podkleiłam taśmą klejącą, żeby guziczek przy wkładaniu karty do wtyczki nie mgł przesunąc się w prawo. Mam nadzieję, że zrozumiałeś/aś bo trochę namąciłam:-)

Gość 123425
Dziękuję bardzo, tak, to o to chodzi, ale cos sie nie udaje... Ale dziękuję, popróbuję:)

Nie ma za co, jeśli dalej nie działa toproponuję chwyt z taśmą klejącą, bo ten guziczek przy wkładaniu karty do wtyczki sam się przesuwa:-)

Gość 123425
no tak, ale jak wyjmuję to jest normalnie, po lewej stronie...

A wyjęłaś z komputera wyczkę? Czy tylko kartę ze wtyczki? I tak proponuję chwyt z taśmą,bo ten guziczek o coś haczy więc jak wkładasz idzie w praco a jak wyciągasz to idzie w lewo, też tak miałam:-) A jeśli taśma nie pomoże, to proponuję wymienić wtyczkę, to jest bardzo tanie na allegro;-)

Gość 123425
wyjmuję wtyczkę. Spróbuję z tą taśmą. Niedawno jeszcze wszystko działało, wiec to chyba wina tego guziczka. Jeszcze raz dziękuję:)

Gość 123425
Niestety, nie działa... Ale dziękuję.