Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmisterly

myslałam, że nie mam instykntu maciezyńskiego, ale...

Polecane posty

Gość mmmisterly

Nie jestem już taka młoda, blisko mi 30. Jestem mężatką od ładnych kilku lat. Przed dzieckiem broniłam się nogami i rękoma- po porstu nie teraz jeszcze: bo studia, bo praca... bo nie. W końcu zrozumiałam tez że moja niechęć to efekt neiudanego małżeństwa - nasze małżeństwo jest w stanie rozpadu... Z tym człowiekiem nei chcę mieć dziecka. Znany schemat - molestowanie psychiczne, znęcanie się, wpedzanie w depresje, teraz doszły do tego przepychanki... a ja jestem tak wytresowana ż enie potrafię sie bronić, tak zaszczuta że nei mam sił psychicznych odejść. Opracowałm teorię na użytek odp. na pytania kiedy dziecko: "może nigdy? nie każdy musi być rodzicem. Ja nie chcę mieć dzieci." Powtarzałam to jak mantrę każdemu i sobie - prawie w to uwierzyłam! Niestety ostatnio mam obsesję oglądania na nk młodych znanych mi dziewczyn z dziećmi - i widzę naprawdę szczęślwie spełnione kobiety. Patrzę na nie, na ich cudowne maleństwa i serce mi się kroi... są młodsze ode mnei po 5 lat, kończą fajne studia, są szczęśliwymi żonami i matkami... To co mi się nieudalo. czy ja już jestem skazana na bycie bezdzietną smutną/zaszczutą kobeitą??? Chodzi te zo moje postrzeganie małżeństwa, nawet jesli zbiorę się w końcu w sobei odejdę to moje przekoanania nie pozwolą mi na drugi związek.. popełniłam wielki błąd młodości i musze ponieśc konsekwencje. Nie potrafię myśleć inaczej... Na razie zamiast dziecka - relaizuję się jako opiekunka biednych zwierzaków, smutne to co??

Gość mmmisterly
smutno mi

Gość aniawg
jak poznasz kogoś odpowiedniego zakochasz sie to i na macierzyństwo inaczej spojrzysz Wszystko sie jeszcze ułoży czego ci życze Jak nie masz dzieci to i odejść łatwiej

nie sugeruj sie zdjęciami na nich każda rodzina wyglada na zczęsliwą, a młode matki na spełnione

Gość mmmisterly
wiem doskoanle że na NK każdy chce pokazać się piekny i szczęśliwy - taka pokazówka.... Ale ja patrząc na te małe dziciaczki po prostu nie potrafię się już oszukiwac że nie chcę dziecka - ale nie z moim mężem... w cud że się zmieni nei wierzę... zostało juz mi tylko odejść!