Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mamna

Niedzielny obiad dla gosci

Polecane posty

ja znam takiego szwajcara bierzemy cieniutki rozbity filecik z drobiu albo schabu, kładziemy na niego plasterek sera, kawałek szynki i ewentualnie paprykę. Przykrywamy drugim filecikiem, spinamy, panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoto

Gość wojka
Ja tez kiedys sama przygotowywałam grzanki :), ale teraz mi sie nie chce, bo to duzo przy nich zachodu wiec kupuje gotowe :) Klasyczne szwajcary to takie jakie podałam wczesniej, a te inne chociaz tez pyszne to sa pochodne :):):):

jakiego zachodu? bułkę się kroi w kostkę, na dobrym oleju podsmażasz na złoto pod sam koniec dodajesz czosnek (nawet granulowany może być - i już. Panhnie obezwładniajaco :) Grzanki podaje oddzielnie, jeszcze ciepłe, każdy sobie posypuje zupke na bieżąco

Gość szpinakowa z jajem

Gość ja nie studiowalam prawa
Rosol zawsze smakuje :) A na drugie frytki,devolaja,dwa rodzaje surowki-z kapusta pekinska oraz marchewka z jablkiem :)

A ja z zup podałabym grzybową, taką z suszonych grzybów z drobnymi kluseczkami lub ziemniakami.A na drugie pieczoną pierś z inyka w jakimś sosie z ziemniakami młodymi

Gość madzien
zupa krem z groszku - proponuje groszek mrozony , zupelnie inny smak i kolor niz ten z puszki

Gość madzien
Zupa krem z cukini , udka z kurczaka ,ziemniaki z rozmarynem, pomidor z czosnkiem i bazylia , groszek z boczkiem deser - placek czekoladowy .