Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luksja2w1

od lat mam trudnosci ze znalezieniem pracy

Polecane posty

Gość luksja2w1

przez dlugi czas pracowalam jako lektor, uczylam prywatnie języka. Gdy zaczelam jednak szukac pracy nie moglam jej dlugo znalezc, w koncu znalazlam 2krotnie przez ag.pracy. Jak myslicie, czemu mi sie nie udaje? Co robie nie tak?

Gość wika26
a w jakim mieście mieszkasz?

Gość luksja2w1
caly czas mieszkam w stolicy

Gość wika26
to dziwne, bo wydawałoby się, że tam akurat nie ma problemu. szukasz pracy nie-jako-nauczycielka? moze jakis kurs zrob albo podyplomowke, zeby prócz języka moc zaoferowac cos innego, u mnie to zadzialalo - zrobilam dwie podyplomowki i wlasnie zaczynam za dwa tygodnie nowa prace

Gość luksja2w1
zrobilam juz podyplomowke kurcze i to dawno a jak znalazłas te prace? z ogloszenia? ps.dzieki ze ze mna chcesz pogadac, no mslalam, ze mnie tu kazdy zignoruje

Gość kakakakak
wika co skonczylas i jakie podyplomowki robiszm\, jak znalzlas prace, czy znasz jezyki=sorry ciekawosc ot tyle

Gość wika26
daj spokoj, sama miałam ten problem, mi się akurat udalo w ten sposob, ze rozpuscilam wici wsrod znajomych, ktorzy pracują w dobrych firmach info, że szukam pracy koleżanka przyslala mi ogloszenie z rekrutacji wewnętrznej napisalam maila, że wiem, że to rekrutacja wewnętrzna i pewnie pierwszeństwo mają pracownicy, ale bardzo by mi zależalo na tym, by przejrzeli moje cv, zaprosili mnie na rozmowe i udalo się jestem bardzo zadowolona, mam nadzieje, ze bedzie ok moj narzeczony znalazl prace w ten sam sposob, on zostal zwolniony w listopadze i co poniedzialek... o mamma mija, nawet nie chce tego wspominac wyscig do kiosku, o 8 rano juz cala GW przejrzana, pracuj.pl codziennie, cv rozeslane po agencjach i nic byll na kilku rozmowach ale sie nie udalo, bo zle sie patrzy na kogos kto zostal zwolniony nasz kolega, ktory pracuje w korporacji podeslal mu ogloszenie wewnetrze ufff poszedl i dostal prace uruchom znajomych, warto

Gość czybit
No to pieknie, wychodzi na to, ze licza sie tylko znajomosci:O

Gość wika26
niekoniecznie, nikt nas nie polecal, na nikogo sie nie powolywalismy, po prostu sie udalo oba ogloszenia pojawily sie tez w GW i tyle a ja po prostu nie wierze w te wszystkie mini firmy warto sobie wypatrzyc firme w ktorej chce sie pracowac i do niej uderzyc taka mam opinie

Gość wika26
niestety prawda jest tka, ze wiele firm daje ogloszenia w GW, bo sa tansze niz moduly na stronach reklamowych wiem to, bo pracuje w marketingu - spojrzcie na te wielkie logotypy i nazwy - to tansze niz reklama i swiadczy o firmie dobrze "bo skoro chce zwiekszyc zatrudnienie to znacyz ze ie rozwija"

Gość wika26
Anastazja, jaja sobie robisz?!!!! Dziewczyna szuka pracy, a nie reklam

Gość czybit
To nic, ze nie polecali. Dostaliscie 'cynk' i to wystarczylo. Sama piszesz, ze Twoj facet przegladal gazety i portale, i nic, a jak dostal informacji o rekrutacji wewnetrznej to sie powiodlo. NIestety nie kazdy ma takich znajomych.

Gość wika26
ale kazdy ma jakichś znajomych po prostu odpowiedzialam na pytanie jak znalazłam pracę, życzę powodzenia wszystkim wczesniejsza prace znalazłam z GW - trzy lata temu teraz tylko modlic sie zeby przetrwac okres probny

Gość luksja2w1
ja to tez mam taki problem, ze za duzo czasu zbieram dane, mam doslownie baze firm a za malo wysylam...praktycznie nic nie wyslalam :(

luksjo- wydaje mi się,że warto uczyć się nowych rzeczy- cały czas. po skończeniu studiów- pracowałam przez rok, później byłam z dzieckiem jakiś czas w domu. wiedziałam,że nie mam po co wracać do byłego pracodawcy, więc w czasie kiedy nie pracowałam, zaczęłam bawić się zdjęciami, trochę stronami internetowymi, no i po pół roku(ku swojemu olbrzymiemu zdziwieniu:P )dostałam pracę, jak webmaster...;) życzę powodzenia i uszy do góry;)

Gość wika26
musisz działać zadzwon do tych firm, zapytac o kontakt do dzialu personalnego moim zdaniem lepiej wyslac aplikacje na konkretne nazwisko, a nie na rekturacja@xxx.com.pl bo to juz swiadczy o tym., ze zalezy ze trzeba bylo choc troszke czasu poswiecic, natrudzic sie... mi tez pomogla nasza-klasa:) sprawdzilam osobe, z ktora mialam sie spotkac :) weszlam do pomieszczenia , tam siedzialo ze 20 osob, rozejrzalam sie i od razupodeszlam do Pani KAroliny ( na szczescie umiescila swoje zdjecie) - ona troche byla zaskoczona, ale w sumie od razu kontakt zalapalysmy kolejna wskazowka - zgooglowac osobe, z ktora mamy sie spotkac

Gość luksja2w1
wikusiu, ale namierzenie nazwiska graniczy z cudem nie chca w firmach podawac nazwisk! a poza tym skad ja mam wiedziec, ze ta pani to faktycznie rekrutuje? latwiej juz chyba namierzyc nazwiska prezesow itp.osob

Gość rumburakk
a w jaki sposob szukasz pracy?

Gość dilmahh
A na rozmowy chodzicie do kontektnych firm czy do agencji posredniczacych?

Gość wika26
to moze w Wawie jest inaczej, u nas w Poznaniu faktycznie jest 10-20 super firm i zawsze jakos przez znajomych mozna sie podpytac co i jak napisz jakiej pracy szukasz, moze to jakos pomoze

Gość luksja2w1
wiesz wikusiu-takiej pracy, w ktorej przynajmniej wykorzystam znajomsoc angielskiego, w ktorej firma we mnie zainwestuje, bo ilez mozna robic za pol darmo majac skonczona podyplomowke?

Gość kakakakak
wika moze mi cos polecisz, miszkam k.poznania... :)

Gość wika26
a propo agencji posredniczacych nie wiem jak uwas ale w poznaniu mialam kontakt z dwoma 1. moj narzeczony znalazl swoja poprzednia prace wlasnie przez agencję. po miesiacu pani zadzwonila do niego z pretensjami, ze ona mu ta prace znalazla, a firma nie zaplacila im za posrednictwo 2. swoje cv na serwisie bigram wrzucilam w grudniu, co pewien czas wchodzilam na ich strone i patrze - a tam sa ogloszenia pod moje kompetencje, a oni nic... potem zrozumialam, potwierdzenie, ze moje cv zostalo zapisane w bazie dostalam w ..... lutym nie wiem, czy mieliśmy pecha, ale ja się zniechęcilam skutecznie

Gość wika26
koło poznania? a jestes zmotoryzowana? w jakiej branzy pracujesz? jak w marketingu moge podsunac pare pomyslow:) media tez

Gość kakakakak
zmotoryzowana, pracuje w przedszkolu jeszcze miesiac za gruuuuuuba kase :(

Gość wika26
przedszkole? oj to chyba Ci nie pomogę, mam taki kontakt z przedszkolem, ze czasami swojego chrześniaka z niego odbieram chcialabys pewnie taka sama prace

Gość dilmahh
wika26, a jak szukac pracy jak sie nie ma doswiadczenia?

Gość kakakakak
ja nie mam kwalifikacji innych, bo jestem po pedagogice, uczylam sie kilka lat niemieckiego, same 5mialam,a teraz co? nie umiem zdania sklecic, tak ucza slowek i gramatyki, ze potem nie umie sie dania powiedziec :( wstyd :( zmarnowane lata... chcialabym pracowac w jakies fajnej formie, gdzie moglabym sie rozwijac, i zarabiac 2500netto... marzenia... :(

Gość wika26
moja pierwsza prace znalazłam przez program pierwsza praca, to bylo 5 lat temu, ale zarejestrowalam sie od razu po studiach w urzedzie pracy i wzielam udzial w tym programie - sama sobie znalazlam wydawnictwo - wtedy pisalam teksty i najpierw napisalam dla nich kilka tekstow a potem jak juz opublikowali to poszlam do prezesa i powiedzialam, ze jak mnie zaterudni to nei bedzie placil prawie w ogole zusu, albo w ogole, nie pamietam ale: podczas studiow raczej wakacji nie mialam, bylam na stażu i po trzecim i po czwartym roku studiow, wiec jakas tam niby praktyke mialam wszystkei dobre i duze firmy maja programy praktyk/stazow kilku moich znajomych pracuje teraz na menedżerskich stanowiskach w duzych firmach, zaczynali 3-5 lat temu od praktyk przykłady: Kompania Piwowarska, Wrigley, Kulczyk TradeX to Poznan a WAWA - Pomaton i jakas sieciowa agencja prawnicza