Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mała małgosia

Owulacja - dzień cyklu

Polecane posty

Gość o dobre pytanie
nglka- wlasnie chodzi mi o to, czy jesli dwa dni temu kochalam sie z mezem, i na przykald dzis miala byc domniemana owulacja, to czy moge stwierdzic, jesli nie mam zadnego sluzu teraz( a mam dni plodne) - czy moglo dojsc do zaplodnienia? kurde nie moge sie wyslowic, mam nadzieje, ze zrozumialas o co mi chodzi ;)

Hm.. jeśli nie obserwujesz cyklu, to jedyną metodą stwierdzającą, czy doszło do ciąży w dniach, które przypuszczasz, że mogły być płodne, jest w zasadzie dodatni test ciążowy wykonany po ok 2 tygodniach.

Gość o dobre pytanie
ok, dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość Ańdzia33
Witam widze że mało kto tu zagląda mam problem nie bardzo wiem kiedy ta owulacja mam cykle 26-27 w ostatnim miesiącu miałam 27 owulka była według lekarza i testu w 12dc teraz miałm na 26dc i owulki nie było ani w 12dc ani w 13dc test niejednoznaczny co to znaczy? . Co mam zrobić jest mi tak przykro bo to już kolejny miesiąc??

Gość nikola2
mam pytanie czy jezeli kochalam sie z chlopakiem w 14 dniu owulacji a caly cykl mam 24 dni to czy moge byc w ciazy ???? prosze o szybka i sensowna odpowiedz :)

Gość oooo ranyy
Niektórym by się przydał powrót do szkoły, jak można mieć aż takie braki? :O I pisać że się współżyło w 14 dniu owulacji :O? ngLka > podziwiam Twoja cierpliwość, i jednocześnie bardzo Ci się dziwię, że chce Ci się odpowiadać na pytania osób, którym nie chce się nawet poczytać choć odrobinę zanim napiszą tu na forum. Wiem, że Twoje posty są sprzed ponad roku, ale mimo wszystko może kiedyś to przeczytasz ;) A do całej reszty - Google nie gryzie, można się nie znać dokładnie na anatomii, biologii, ale jak jest się kobietą to wypada wiedzieć co to jest owulacja i kiedy występuje, nic nie usprawiedliwia aż takiej niewiedzy ;/

Gość gaja81
Witam, mogę napisać o objawach owu jakie występują u mnie. Ale tego nauczyłam się po wielu latach obserwacji swego oragnizmu. Otóż mniej więcej trzeba znać swe cykle, około 14 dni przed miesiączką pojawia sie u mnie ból piersi i podbrzusza - identyczny jak przed miesiączką - do tego efekt "mokrych gatek" mimo braku podniecenia ;) Do tego widok mojego męża napawa mnie większą ochotą na sex :) Trwa to ok 3 dni po czym objawy powoli ustępują poza bolącymi persiami które to niestety pobolewają mnie w mniejszym już stpniu do samej miesiączki. Gdy byłam o wiele młodsza bóle podbrzusza zwalałam na zapalenie jajników - teraz wiem że to całkiem co innego :) Pozdrawiam

Gość gość
Czy jak cykle są dłuższe to owulacją będzie też później ???

Gość dariakol
Korzystam od miesiąca z drobnego przyrządu o nazwie Ovu control, to niemiecki produkt. Bardzo fajnie sobie radzi, nie ma tu większej filozofii żeby badanie przeprowadzić.

Gość Cleo1976
Owulacja, drogie panie, NIE ZALEŻY od dnia cyklu.To znaczy, że może wystąpić równie dobrze 7 dc (a przy któtkich cyklach nawet i wcześniej) jak i 17 dnia cyklu, 27 dnia lub 47 dnia...Jest dokładnie odwrotnie.To długość cyklu i wystąpienie miesiączki zależy od tego, czy i kiedy nastąpiła owulacja.Dlatego zamiast to "obliczać" lepiej obserwować swoje ciało.Np.przy użyciu takiego urządzenia jak powyżej.

Gość gość
Mi odpowiada urządzenie od Geratherm, niemiecke, nazywa się to Ovu control, szybki sposób żeby sobie płodność skontrolować.

Gość Cleo1976
Podobno OvuControl od Geratherm jest najlepszy.

Gość gość
Ja tez polecam Ovu Control

Gość gość
kurcze nie wyobrażam sobie takiego stresu... ja od pewnego czasu stosuję pigułki vines, bo naprawdę w pewnym momencie już miałam dość stresów związanych z ciążą :)

Gość gość
Nam bardzo pomogło wyznaczanie owu przez test śliny i urządzenie ovu control Geratherm. Niemiecki przyrząd, metoda naukowa, potwierdzona badaniami, a nie jakaś wyssana z palca

Gość gość
Taki strach przed ciaza i zycie w stresie az do wyjasnienia sprawy to najlepszy srodek anty.kto raz przezyje ten nie zapomni

Gość gość
Hej, pomożecie mi? Cykle mam różne bo co 47 dni 33 a obecnie jest 38 a okresu nadal brak Jak obliczyć dni płodne? Wczoraj robiłam test i wyszła druga kreska z tym ze nie po 5 minutach a po 10. Staramy się o dziecko z mężem. Z góry dziękuję :*

Gość gość
Zobaczymy jak to będzie ale w każdym razie kupiłam sobie ten polecany Ovu Control i zaczęłam stosować. Sama metoda prosta wygoda i faktycznie szybka.

Gość gość
Kupiłam parę dni temu Ovu Control i sam przyrząd wygląda bardzo solidnie, na pewno nie jest to jednorazówka. Badanie robi się w moment, wynik jest powiększony, nie mogę się do niczego przyczepić. Najbardziej do zakupu przekonała mnie koleżanka która po roku starań o dziecko zaszła w ciążę właśnie niedługo po kupieniu sobie tego testu.

Gość tannn

Jak najbardziej Ovu control jest super opcją. Badanko trwa moment, jest chigieniczne, niewazne gdzie czlowiek jest to można sobie wykonac taki test..

Gość ren
Dnia 25.01.2019 o 13:51, Gość tannn napisał:

Jak najbardziej Ovu control jest super opcją. Badanko trwa moment, jest chigieniczne, niewazne gdzie czlowiek jest to można sobie wykonac taki test..

Jestem zadowolona z Ovu Control, tak samo jak inne panie mogę ten sposób polecić. Wynik jest ekspresowy, ładnie widać czy wyszła paproć czy nie wyszła, nie można się pomylić moim zdaniem. Wczoraj test ciążowy wyszedł pozytywnie, więc wszystko wskazuje na to, że wyznaczenie owulacji testem śliny podziałało! ;))