Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa majka

kobieca masturbacja a problemy z orgazmem

Polecane posty

Gość synowa majka

Witajcie laski. Otoz mam pytanie. Czy ktoras z was masturbowala sie w mlodości? Jeśli tak to czy teraz normlanie osiagacie orgazm z partnerem? Ja mam olbrzymi problem z tym chcialabym sobie z tym jakos poradzic, ale nie moge.. Zawsze sie staram jak najdluzej i czekam na orgaz a tu nic.. i wtedy jak moj facet sie mnie zapyta jak z moim orgazmem musze mu klamac Proszę wypoweidzcie sie na ten temat

Gość kaferianka
może pozwól mu sobie pomóc;) albo sama sobie pomagaj, ja się nie krępuję;P

Gość kurcze nie strasz mnie
ja sie masturbuje regularnie od 12 roku życia czyli ok.10 lat :O

Gość akuaaa24
no ja tez tak mam, jestem ze swoim facetem ponad 5 lat. przez pierwsze 3 lata to moze miala z 2 prawdziwe orgazmy i sama niewiem jak do tego doszlo. ale juz od jakiegos czasu po prostu pomagam sobie reka. na poczatku troche mu to przeszkadzalo, bo myslal ze nie potrafi mnie doprowadzic do orgazmu, ze w takim razie nie jest mi potrzebny w lozku itd. chyba urazona mesia duma. ale wytlumaczylam mu jak to jest z kobietami, i ze malo kobiet osiaga orgazm pochwowy. ostatnio jak sie kochalismy to nawet sam polozyl moja reke na cipce abym doszla. ciesze sie ze jest taki wyrozumialy:P i w sumie niewiem czy to wina tego ze w mlodosci czesto sie masturbowalam. kiedys jak mialam nawet pare miesiecy przerwy w masturbacji to i tak nie doszlam...

Gość spróbujcie
pieszczot oralnych, werbalnych, dopiero czysty seks, i mężczyzna musi tak długo prowadzić pieszczoty i trące ruchy frukcyjne prąciem w pochwie aż pierwsza kobieta osiągnie orgazm. Po przeżyciu orgazmu przez kobietę sam może szybko wyzwolić orgazm u siebie. Uwaga istotna: niezbędna jest miłość, a nie tylko fizyczna "rąbanka" Kobiety burdelowe, pracujące duupą dla pieniędzy, rzadko osiągają orgazm, gdyż brak podbudowy miłosnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masturbacją można szybciej określić erogenne punkty w pochwie, a zwłaszcza punt G i później naprowadzić nań rękę lub prącie mężczyzny.

Gość ostrzeżenie
przd masturbacją bez środka poślizgowego zmniejszającego tarcie, gdyż masturbacja polega na delikatnym pocieraniu łechtaczki u kobiet a żołądzi u mężczyzn. Brak środka poślizgowego, brudne ręce, opuszki palców chropowate, ostre paznokcie może przyczynić się do zdarcia śluzówki łechtaczki i nadżekę. Po masturbacji należy umyć genitalia ciepłą wodą z mydłem i po tym hartować letnią i coraz chłodniejszą wodą. Śluz z pochwy i nasienie męskie są doskonałymi pożywkami dla bakterii, tak, że mycie genitalii po seksie normalnym czy masturbacji jest koniecznością biologiczną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wydaje mi się, żeby masturbacja w przeszłości miała jakiś wpływ na obecne osiąganie orgazmu. Może bardziej jest to kwestia tego, ze przyzwyczailiśmy się do osiągania przyjemności w taki, a nie inny sposób. Jeżeli tak jest, to widocznie podczas stosunku z partnerem narządy płciowe nie są prawidłowo stymulowane, no i dlatego nie można osiągnąć orgazmu.