Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana771

niech mi ktoś pomoże

Polecane posty

Gość załamana771

niech mi ktoś pomoże bo ja już nie wiem co robić,mam synka który ma 3 tyg.i non stop jest głodny i mi płacze i z głodu wcale nie śpi,tylko cały czas by ciągnął cyca, pokarm mam , i niby najada się do syta bo jak mu się odbija to często aż ulewa mleko,ale położe go spać to mija dosłownie 5-10 min.i on krzyczy już do cyca,nawet nie moge iść do łazienki,nie mówiąc już o zrobieniu czegoś w domu i gotowaniu obiadu,pytałam koleżanki a one że mam chudy pokarm i żebym zaczęła dawać mu butle bo u nich też tak było i jak podały butle to się skończyło.i sama już nie wiem co mam robić korci mnie żeby kupić te mleko ale wiem że to będzie koniec karmienia piersią a tego bym nie chciała bo on jest jeszcze taki malutki.może ktoś doradzi mi coś innego i mi pomoże.dziękuje.

a smoczka próbowałas??? może on cycka ssie dla samego ssania?

wlasnie,moze smoczek?a jak nie chce to kup inny:jak masz silikonowy kup lateksowy...moja zuzia tylko taki chce:) zuzia tez sie nienajadala z piersi jak miala kilka dni,w szpitalu kazali dokarmiac modyfikowanym bo nie mialam pokarmu...ale potem walczylam o karmienie piersia,coraz wiecej piersi a coraz mniej butli...i teraz byla tylko na piersi...byla bo zaczelam wprowadzac stale pokarmy

podobno nie ma chudego pokarmu!!! Takze nie sluchaj kolezanek, bo najpierw z piersi leci lekki pokarm tak zeby sie napil a dopiero pozniej gruby aby sie najadl.

Gość załamana771
próbowałam smoczka , mam taki sylikonowy , ale on jak zacznie ciągnąć i czuje że mu nic nie leci to wypluwa go i płacze jeszcze mocniej , i drugi raz już go nawet do buzi nie weżmie tylko się kwasi.

Gość załamana771
elenasss, własnie słyszałam też że nie ma chudego pokarmu, najwyżej można mieć mało ale ja słysze jak on przełyka te mleko , a nie raz jak nie zdąży przełykać to aż się zakrztusi, i dlatego mam taki problem , bo nie wiem jaka jest przyczyna że się nie najada.

jest chude mleko najpierw leci ono po to zeby dziecko zaspokoili pragnienie .potem leci tluste. A moze twoje dziecko nie placz z glodu tylko boli go brzuszk?

Gość załamana771
raczej nie boli go, bo jak wezme go na ręce to zaraz przestaje płakać i szuka cyca.kurcze ja naprawde nie wiem co mam robić.:(:(:(:(

Gość nie przejmu sie mialam
podobnie, on czuje sie bezpiecznie przy cycu, próbuj dawac smoczek,sylikonowy i dla mojej malej byl za twardy, moja mała tez wisiała na cycku non stop. w koncu wzieła smoczek ale i tak mało go ssie.nie jest głodny twoj maly, on cie po prostu tak bardzo kocha ze chce byc cały czas przy tobie :-) niedługo mu przejdzie. zacznie wiecej widziec, interesowac sie otoczeniem, nie denerwuj sie

Gość załamana771
kupie mu taki zwykły smoczek i zobacze czy będzie lepiej go ciągnął, mam nadzieje że naprawde nie długo mu przejdzie bo ja się na krok od niego nie moge ruszyć a domowe obowiązki czekają , i chętnie do sklepu bym się już wybrała ale niestety nie moge.a możesz miej więcej napisać do ile tyg.to może trwać?

Ja się na dzieciach nie znam za bardzo ale moja koleżanka urodziła dopiero co córę i też miała to samo, zrobili jej w szpitalu badanie mleka i okazało się że ma po prostu bezwartościowe... Dlatego mała jadła non stop. Teraz karmi mała butelką i jest ok :)

Gość kajtka
zalamana moj bobo ma 13 tyg, na poczatku tez non-stopwisial na cycu, ile go karmisz za kazdym razem?moze za krotko?? moj nawet godzine wisial na cycu idoil,no i takie male to ciagle chce -nie zalamuj sie -i chce przy cieplym cycku polezec... tez mialam rozterki,kupilam sztuczne mleko,ale z 2 razy podalam,jak juz bylam na skarju rozpaczy,ale potem powiedzialam sobie-nie! i przystawialam go ile chcial, teraz juz sie dawno unormowaloi sie nawet wysypiam w nocy i nic nie daje butli powodzenia acha,pilam herbatke dla karmiacych z hippa - nie wiem czy ona troche pomogla czy moje nastawienie,ze wierzylam ze ona pomaga ;-)

Gość załamana771
kajtka karmie go tak długu jak je,ale gdy zaśnie to potrzymam go żeby mu się odbiło i kłade go wtedy i no i śpi jakiś 5-10 min.i głodny i tak od tygodnia non stop.a ile miał twój maluszek jak mu się unormowało te jedzenie?

Gość a jakże
podanie sztucznego pokarmu nie oznacza zakońcenia karmienia piersią!!!! Nie martw się tym, podawaj mu pierś na zmianę ze sztucznym mlekiem i powinno się poprawić.

Podejdź do przychodni i poproś pielęgniarkę o zważanie malszka. Wtedy będziesz wiedziała na pewno, że masz wystarczającą ilość pokarmu i synek się najada. Miałam dokładnie to samo z moją córecką. Miała 3 tygodnie i ciągle chciała być przy piersi. Potem okazało się, że ona była głodna, bo mojego pokarmu nie wystarczało. Najlepsza metoda - zważyć. Wtedy przynajmniej masz pewność, że on nie jest głodny. 🖐️

Miałam podobnie, ciągle cyc. Smoczek pomógł. NIE MA CHUDEGO MLEKA!!!! Jak słyszę takie teksty to mnie trafia

ja tez tak mialam maly mi wrecz wisial na cycu nic nie moglam zrobic a w nocy ci spi bo mi spal budzil sie 3 razy i dalej spac i jesli prawidlowo przybiera na wadze to yez jest wszystko ok jesli ma 3 tyg to niedlugo bedziesz szla do pediatry to ci go zwaza ja sie tak meczylam 5 miesiecy bo od 5 mies smoczek zaczal brac i sie uspokoil

Gość aaaaannnniaaaaaaa
moja tez tak miala,jak dawalam smoczka,to wypluwala i w placz,wiec wymyslilam: smoczek do buzi, a z pieluszli tetrowej robilam,jakby szalik.zeby smoczek nie wypadal i wreszcie byl spokoj, dopiero niedawno,teraz ma 7 miesiecy nauczyla sie ciagnac smoczka

Gość Carrinne
Czytami i przypomina mi się sytuacja z moim synkiem - dokładnie tak samo było u mnie. Lekarze twierdzili, że tak czasem bywa i dzieci, które się tak zachowują też trzeba je kochać. W desperacji odwiedziłam prywatnego pediatrę, który zlecił posiew moczu. To badanie potwierdziło, że dziecko urodziło sie z infekcją układu moczowego. Odpowiednie leczenie i później już wszystko było ok. Polecam to badanie, nie zaszkodzi, a może wiele wyjaśnić. Życzę powodzenia

pierdzielicie bzdury, że nie ma chudego mleka. Ja karmiłam na początku córkę i też mi ciągle płakała. Jak przyssała się o 1 w nocy do cyca to ciągła do 6 rano i o 7 już płakała bo chciała znów. Przez pierwsze dwa miesiące nic nie przytyła mimo, że ja miałam mleko i też słyszałam jak córka piła mleczko. Po dwóch miesiącach takiej męki lekarz neantolog powiedział, żebym dała jej modyfikowane. Po butelce 60 ml dziecko przespało mi calutką nockę. Pan dr powiedział, że musiałam mieć mało kaloryczne mleko i mimo, że dziecko jadło godzinę cyca to i tak się nie najadało. daj dzieciakowi butle sztucznego, nie będziesz gorsza matką, Ja przynajmniej nie uważam się za gorszą dlateho, że karmię butlą.

U mnie było podobnie. Niestety, musiałam zakupić kilkanaście różnych smoczków, żeby moje dziecko zaakceptowało jeden. Wybrała NUK-a i to nie bez walki. Kilka dni wciskałam jej smoka ale zadziałało. Jeśli uważasz jednak, że dziecko jest głodne (chociaż moim zdaniem ma bardzo silny odruch ssania i potrzebę bliskości) poradź się pediatry. Uważam, że mleko do dokarmiania powinien dobrać pediatra ale to jest moje zdanie. Acha i jeszcze jedno.....nie słuchaj jak ci ktoś mowi, że masz chudy pokarm!!!To jakieś bzdury!! Nie ma podziału na pokarm chudy i tłusty....nonsens!!!