Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcysia9

ile pomaga wam mąż przy noworodku?

Polecane posty

Gość marcysia9

przychodzi z pracy i co?pomaga czy nie/?

Gość trochę
mówię mu co ma zrobić i robi

Gość marcysia9
i tak wszystko robi?a gotujecie mu obiady?

przy noworodku moj maz robil wszystko.kapal,przebieral,wzial wolne z pracy(ja nie bylam w stanie nawet chodzic,tylkoraczkowalam).a przy okazji opiekowal sie mna(robil oklady na nogi,bo mialam opuchniete po porodzie.lydki rowne z udami).jak poczulam sie lepiej maz poszedl do pracy a dzieckiem opiekuowalam sie ja.tak jest do dzis,chociaz maz w kazdej wolnej chwili zajmuje sie naszym dzieckiem,w weekendy czasem pozwola mi pospac dluzej i zajmuja sie sami soba:) wydaje mi sie ze to fajny uklad:)

wraca z pracy i jest roznie...czasem sie przespi,ale jak cos trzeba zalatwic czy pomoc to pomaga zawsze...wiem ze ciezko pracuje fizycznie wiec nie chce wymagac za duzo...gotuje mu owszem,ale sobie tez:) czasem musze sie doprosic zeby troche z mala posiedzial,ale wiem ze i on moze byc zmeczony...ogolnie to zrobi przy niej wszystko co potrzeba:)

Gość marcysia9
to supoer.mam nadz ze mój tez tak będzie o nas dbał,bo jest kochany.a gotujesz obiadki?

Gość marcysia9
super.ale ja chyba nie będę gotować.teraz to robię,ale po porodzie,to wątpię czy będę miała czas na to.

czy ja gotuje obiadki??jasne :) maz przychodzi z pracy to jest posprzatane,ugotowane,wyprane(tylko tych cholernych zabawek nie moge upilnowac:) ale na noc i one sa schowane).i albo idziemy na spacer albo on idzie padniety spac(a my dwie na spacer).roznie.teraz odciaza mnie tylko wtedy kiedy moze.

Gość jest tak
ja siedzę w domu, więc sprzątam i gotuję, mąż wraca do domu, zabawia dzieci, małą np przewinie jeśli trzeba a ja podaję obiad, gdy zmywam też zajmuje się dziećmi, w czasie obiadu jak mała płacze wymieniamy się, aby każde mogło zjeść spokojnie mnie to odpręża, bo jestem w kuchni sama i mogę odetchnąć od dzieci, mąż co tydzień robi duże zakupy a ja drobne, gdy idę na spacer nie wymagam dużo od męza, wychodzi o 6 rano, wraca ok 18 (pracy lekkiej nie ma) gdy nie mam na coś siły to nie robię a gdy mała płakała to ją nosił, bo u niego na rękach uspakajala się bardziej zależy mi, by spędzał aktywnie czas z dziećmi większe porzą tki robimy wspólnie śniadanie do pracy robi sobie sam gdy nie chce mi się gotować to kupuje coś gotowego dla wszystkich w weekendy spędzamy czas na spotkaniach ze znajomymi lub wspólne spacery, nie narzekam

Gość czasem go pobuja
hehehe ;) Wtedy mam chwile wytchnienia ;)

u mnie jest dokladnie tak samo jak u przedmowczyni...nie wymagam od niego nie wiadomo ile tyle ile moze to pomaga:)

marcysia- jak sobie dobrze ułożysz dzień i o ile maluszek nie będzie typowo płaczliwym albo kolkowym dzieckiem- napewno zdąrzysz i posprzątać i poprać i do garka wrzucić ;) może nie na początku bo małe ssaki lubią sobie posiedzieć przy cycy - ale z biegiem czasu jak zechcesz to wszystko sobie tak poskładasz , że nie będziesz umordowaną matką polką. zobacz my przy dzieciach siedzimy na kafe- a to nie znaczy, że mamy niańki czy sprzątaczki albo wszyscy siedzą głodni- tak naprawdę przy dziecku człowiek jest zmęczony przede wszystkim fizycznie- ale ja też jak mąż wychodzi idę na spacer czy drobne zakupy sama