Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość długopis w gwiazdki

TRAMAL.Brał ktoś?

Polecane posty

Gość długopis w gwiazdki

j/w

Gość długopis w gwiazdki
bo nic..tak tylko pytam...ja biorę tramam 100

Gość ja bralam
jesli to na bardzo silny bol to polecam ... ale nie za czesto bo serce od tego siada, ja sinialam po tramalu i mialam dusznosci jesli szukasz dobrego leku na silne bole to lepszy jest efferalgan Z CODEINą na recepte...o wiele lepszy

Gość długopis w gwiazdki
ja biorę na jelito drażliwe...mi nic po nim nie jest...a ten efferalgan też jest taki mocny?

Gość mallinkaa86
aaa

Gość długopis w gwiazdki
a na co brałyście tramal?...jeśli można wiedzieć

Gość ten tego ten
Ja wziełam raz i spałam potem dwie doby, wymiotowałam i wylądowałam w szpitalu

Gość długopis w gwiazdki
no pewnie że próbowałam...nawet niekiedy tramal nie pomagał i tylko dolargan mnie na pogotowiu ratował

Gość ja bralam
to zalezy od organizmu..na kazdego inny lek dziala nieco inaczej ja ciezko chorowalam na kregoslup, lezalam kilka miesiecy w lozku , nie chodzilam to pilam z butelki (nie moglam sie podnosic) efferalgan z codeina i przechilo a bol byl potworny. tramal przy tym bolu wysiadal ten lek sie rozpuszcza w wodzie i zeby nie czuc bolu musialam tego dZiennie wypijak kilka sztuk...gdyby to byl tramal to bym niewyrobila

no ja rozumiem,ze ta choroba boli,ale nie mozna cale zycie lykac tak mocnych srodkow. To sie normalnie leczy,jak regularnie sie bierze leki,to przeciwbolowe nie sa juz potrzebne.

Gość długopis w gwiazdki
no przecież te kolki nie są cały czas...a leki na to brałam i to niejedne...niestety nie skutkowały...

Gość gramass
Dziwne,czyzby lekarz zapisał Ci Tramal?Czesto Tramal jest zapisywany ludziom z nowoitworami.

Gość szalonamorwa
na bol najlepszy aulin na recepte

Gość gramass
W ogole jezli masz drazliwe jelito to sa ku temu przeciwskazania aby zazywac Tramal>Czy sama na wałsna reke zaczełas go stosowac i skad go masz bez recepty.?

Gość dziewczyny99999999999999999
Tramal to jest teraz nr.1 wśród nastolatków tych co lubią sobie poeksperymentować. Co prawda mają problem bo to na receptę, ale radza sobie mimo to z tym że to silnie uzależnia.jak pobiorą trochę ( a lubią go mieszać z wódką to mają niezłe jazdy)i odstawią to są na takim głodzie jak ci co kompot sobie wstrzykują. Tramal nazywają TRAMPEK

własnie dlatego sie dziwie,bo tramal przy drażliwym jelicie nie jest najlepszym rozwiazaniem. Poza tym kolka jelitowa niekoniecznie wynika z drazliwego jelita. Kolejna rzecz-kolke jelitowa tez sie leczy innymi lekami niz tramal. Na jakiej podstawie masz zdiagnozowane nadwrazliwe jelito? Mialas kolonoskopie?

Gość dziewczyny9999999999999999999
ee laska pewnie ma problem jak ten lek kombinować i szuka czegoś innego równie silnego bo na tramal teraz się niezła nagonka zaczęła

a to nie tylko tramal. Zdziwilibyscie sie jaka dluga jest lista lekow,ktore sa uzywane przez mlodziez niekoniecznie zgodnie z przeznaczeniem. Chociaz faktycznie na tramal jest jakies wieksze wziecie no i sie glosno o tym mowi.

Gość bezeleeeee
jako nastolatka nieraz fazowalam na tramalu ale nie pamietam zebym potem miała jakieś głody jak po kompocie, chyba nie wiesz o czym piszesz 99999999999999999

Gość dziewczyny9999999999999999999
1) zależy z czym go mieszałaś 2) jak długo brałaś 3) gratuluję rozumku

Gość długopis w gwiazdki
oczywiście że miałam kolonoskopie,gastroenterolog powiedział że to zespół jelita drażliwego...i nie biorę tramalu jako lek na to jelito tylko jako środek przeciwbólowy gdy mam kolke...recepty mam od lekarza....tutaj jak ktoś napisze o problemie to zaraz wielkie halo robią....już wyszło że szukam innego leku bo nie mam recept na tramal,że skąd go mam skoro nie mam tych recept no i ze sama postawiłam sobie diagnoze jelita drazliwego...

Gość z troski o tym piszą
nie czujesz????

Gość długopis w gwiazdki
piszą że mam problem żeby ten lek kombinować...ja tego nie odbieram jako troskę