Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agness149

pytanie o płeć...

Polecane posty

Gość fraanciszka
miałby na imię Franek a dziewczynka? nawet już pomysłu na czwarte imię nie mam (Franciszka przecież bym jej nie dała)

Gość a u mnie smiesznie bylo...
moja babcia nie "przepowiada" :P

Gość to skąd wie

no wilalam, ze "dynda" obraczka ;) I ruchy tej obraczki wskazuja na plec dziecka :)

wilalam=mowilam

Gość a dokładnie
jak ma dyndać na chłopca a jak na dziewczynkę

Gość czyja obrączka
ma dyndać moja czy męża, czy wszystko jedno?

jedno w kolko, drugie wzdluz... Ale ktoro jak i co za pierscionek to sie nie interesowalam ;) Poza tym juz mowilam - to trzeba miec zdolnosci. Nie kazdemu zadynda ;)

Gość agness149
teraz jestem w 14 tygodniu,kiedy można zrobić usg już bez pomylki?

w 12 tc nie da się jeszcze okreslić płci dzecka po narządach płciowych, bo nie są jeszcze wykształcone, ale mnie lekarka na usg prenatalnym właśnie w 12 tc powiedziała, że z układu kostnego obstawia dziewczynke. Oczywiście zaznaczyła, że w chwili obecnej to bardziej jej przypuszczenia niż konkrety, ale rzeczywiście się sprawdziło. Zostało potwierdzone w 17 tc. Teraz jestem w 8 miesiącu i nic się nie zmieniło :) - na 100% córeczka

Dziewczyny, pomyłka w określeniu płci może być niestety w każdym miesiącu ciąży. Ja w 13 tygodniu usłyszałam od lekarza, że chyba będzie chłopak. W 16 tygodniu już zobaczyliśmy dziewczynkę i tak jest do tej pory - w sumie 4 razy USG potwierdziło dziewczynę. A jak będzie naprawdę - okaże się gdy się urodzi ;) A znam wiele przypadków, kiedy USG kilkakrotnie jednoznacznie określało płeć, a rodziło się coś zupełnie innego. Dlatego nigdy nie można być pewnym na 100%.

Gość elva2
ja w 20 tyg dowiedziałam się że będzie chłopiec choc cały czas byłam przekonana że to dziewczynka. Już mam jednego chłopca i chciałabym dziewczynkę więc jeszcze się łudzę że to nie był siusiak tylko pępowina... hi hi zobaczymy na następnym usg