Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akka22

grzybica- miał ktos?

Polecane posty

Gość akka22

Podejrzewam że mam grzybice...od wczoraj swędzi mnie w środku i mam gęsto wydzieline taka z grudkami. Od czego mogłam jej dostać?? Tampony, których używam od nie dawna czy może gumki??

Gość najlepiej jak
Nie uzywaj ani jednego ani drugiego,chyba ze tampony ale to w bardzo rzadkich przypadkach.Jedno i drugie jest niezdrowe i bakterie latwo sie przedostaja.Moze tez zalapalas od partnera.Kobiety musza bardzo dbac o te sprawy bo latwo o grzybice,jesc duzo kefiru i nabialu ogolnie zeby wzamcniac flore bakteryjna w pochwie.Poza tym jesli chodzi o gumnki to ile w niej chemii jest i tych sustancji nawilzajacych czy cos,ja nie stosuje bo jestem przeciwna gumkom.Faceci to wiesz luzik a kobiety wszystkie brudy przyjmuja do siebie.Facet sie obmyje i ma spokoj a kobieta juz niestety.Ja mialam grzybice ale to tylko z powodu kuracji antybiotykowej.Lekarz zapomnial mi dac oslony.Mialam swedzenia w srodku i na zewnatrz skora schodzila.Trzeba to szybko leczyc.Sama nic nie zrobisz na reke.Wiec sama sie zdecyduj czy warto.Pozdrawiam

Gość Ylva
Tak doraźnie polecam skoczyć do apteki bo Tantum Rosa. Kupić ze trzy saszetki zrobić płukankę. Wybawienie w 80% takich infekcji a pomaga natychmiastowo. Ale oczywiście to nie alternatywa dla wizyty lekarskiej;)

Żadne półśrodki! Natychmiast do ginka! Zaniedbanie takich spraw może potem spowodować, że beą problemy z płodnością!!!

Gość akka22
Dzięki Do ginka oczywiście się wybieram, zaraz w poniedziałek będę dzwonić no bo dziś i jutro to raczej nic nie załatwię. Przez pół roku brałam tabletki anty i w lutym zrobiłam przerwę no i przeszliśmy na gumki ale te same co zawsze i jak do tej pory nic mi sie nie działo, a jeśli chodzi o tampony to używam od jakis 2-3 miesięcy ale tak "nie regularnie" tzn nie przez cały czas trwania okresu... ale mysle że może to one miały na to wpływ...no ale nie wiem... Muszę jakoś wytrzymać te parę dni a w przyszłym tyg do pani doktor :) Acha i jeszcze jedno... mam nadzieję że ta grzybica to nic bardzo poważnego????? :O