Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zfgh

tiger

Polecane posty

Gość zfgh

czy napoje energetyczne np taki tiger sa szkodliwe gdy pije sie je codziennie a nawet kilka razy dziennie? ja osobiscie nigdy nie mialam tego w ustach:P ale moje kolezanki to pija np gdy maja duzo do nauki:/ albo w szkole gdy musza przesiedziec te 8 h...praktycznie bez przrewy.... czy taki napoj wplywa zle na zdrowie?

Gość PSY GIGANTY
Oczywiście, że jest szkodliwy z powodu olbrzymich substancji chemicznie podnoszących koncentrację. Słyszałem opinie od wielu ludzi, że po długim używaniu Tiger czy innego napoju energetycznego żołądek wpada w niezłą chorobę...typu nadżerka, kwasota, wrzody.. tak więc wybór jest wasz.

Gość ja mówie dosadnie
tak sa szkodliwe , np we francji red bull jest nielegalny, jesli ktos wypije jeden raz na pare tygoni lub kilka za dzien ale raz na pół roku to nic sie nei stanie , ale takie nałogowe picie nie ejst wskazane gdyz te napoje sztucznie przyspieszaja akcja serca, w dłuzszym okresia moze mieć to wpływ na tetno i nadcisnienie , nie zdziw sie jak za 20 lat twoej kolezanki beda miały zajebiste probelmy z sercem :-(

takie napoje są na dłuższą metę na pewno nie zdrowe, trzeba uważać i nie sięgać po nie zbyt często, przedawkowanie grozi zbytnim pobudzeniem zarówno nerwowym jak i przyspieszeniem pracy serca!!! jeśli chcesz się wspomóc czymś co poprawi twoją koncentrację i pamięć polecam zawierające kofeinę i magnez musujące tabletki rozpuszczalne plusssz active

to prawda plusssz active jest lepszy od Tigera na pewno nie demoluje tak żołądka a tak samo dobrze pobudzi, orzeźwi i pomoże w koncentracji ponieważ ma kofeinę, ale tez magnez i zestaw witamin więc nie powoduje niedoborów witamin.

ja tak samo...odradzam tego typu napoje, można się nabawić poważnych problemów żołądkowo jelitowych;) a podobno taki tiger bardzo uzależnia więc nie polecam...lepiej wypróbować inne bardziej ludzkie metody na lepszą koncentrację...polecam zieloną herbatkę albo kubek gorącej czekolady;)

kiepskie do nauki, chyba że to jeden egzamin i jeden dzień zakuwania, za dużo silnych substancji, już lepiej ten plussz activ wypić - łagodniejszy i witaminy ma

srebro tez tak myślę plusssz active jest bardzo dobry na długotrwałe stresy i naukę ja też nie jedną sesje już dzięki niemu zdałam a i w pracy w biurku tez mam bo się przydaje :)

no i przede wszystkim taki plusssz nie podrażnia żołądka w przeciwieństwie do napojów typu tiger i red bull!!!

nie neguję właściwości redbullopodobnych trunków, uważam tylko, że są jednorazowego użytku, na dłuższą metę lepiej użyć czegoś spokojniejszego w działaniu (choćby ten plusssz), a w przypadku długich potrzeb najlepiej zrobić porządne badania i udać się do lekarza z wynikami i poprosić o odpowiedni środek

Gość hostessa
srebro masz rację redbuul od okazji plusssz jeśli ma się dłuższy okres obciażenia a badania kontrolne powinno się robić przynajmniej raz w roku

samych badań jest mnóstwo - morfologia, OB, krzywa żelaza, choćby, wystarczy dietę na spokojnie ułożyć, czas porządnie zorganizować, a takie wspomagacze zostawić na szczególnie wymagajace okresy, jak choćby obecna sesja

Gość hostessa
oczywiście nie ma się co faszerować jak kawa bo to nie ma sensu ale na taki emomenty typu sesja czy młyn w pracy zawsze ma plussz active w szufladzie w pracy i jeszcze mnie nie zawiódł :) a ty czym sobie pomagasz?

ja też znam plusssza a. od lat po neigo sięgam jak trzeba się postawic szybko na nogi przed imprezą itp. bardzo dobry ma fajny orzeźwiający smak

na co dzień niczym konkretnym, teraz przy sesji w Tesco zauważyłam też ten plusssz, testuję - działa i chyba jeszcze będzie mi musiał posłużyć, bo zapiernicz mam konkretny

Gość hostessa
srebro współczuję u mnie sesja znośna ale w robocie mam młyn i tam bardziej przydaje mi się coś na koncentrację :) a ile masz egzaminów teraz?

Powiem Wam, że ja kiedyś piłam w trakcie sesji dużo takich rzeczy jak Tigery czy te Builty ( nawet kupowałam te w puszkach 0.5) , ale zauważyłam że one sa krótkodystansowe, tzn wypijesz i na 2-3 godziny jestes pobudziny a potem klapa. A w trakcie sesji by sie przydało faktycznie coś na dłuższą metę... czyli chyba tylko ten Plusssz zostaje. A czy ktoś z Was próbował taki specyfik jak Sesja ?

ja próbowałam tą sesję ale wcale na mnie nie działała tylko kasę wydałam w aptece :/ redbulle też piłam dają efekt przyznaję dobre w trasę ale czasem brzuch po nim zaczął mnie boleć więc staram się tego nie pić.

tych sesjopodobnych jest mnóstwo, ja zostane przy plussie, skoro juz go mam i działa, może kiedyś się skuszę na insze specyfiki egzaminów jeszcze kilka

Gość Allur
A co powiecie na temat tiger tabletki musujące? Są równie szkodliwe??

tiger w tabletkach nie próbowałam ale mój brat miał rozstrój żołądka po tym może dlatego nie chciałam już tego sprawdzać

Gość tigeregit
A aj pije Tigery po kilka codziennie od jakiegos roku i czuje sie zajebiscie. Co za brednie wymyslacie ze one szkodza.

a od jakiego czasu tak się raczysz? one sa po prostu napakowane skoncentrowanymi pobudzaczami, niekoniecznie dostaniesz od nich sraczki natychmiast, może w ogóle nie będziesz miał biegunki, ale może na przykład wątroba pobolewać za jakiś czas, albo pikawka wariować

zgadzam się tego typu napoje są do picia od czasu do czasu a nie na co dzień :/ jak chcesz się orzeźwić to zastanów się jak sobie przy okzaji zdrowia nie popsuć bo to ważne

a tak generalnie to co jest najbardziej popularne u nas na rynku z tego typu specyfików?

z tego co zauważyłam po znikaniu z półek osiedlowego marketu, to ten plusssz activ własnie, plussz żeń-szeń i takie jedno coś w tekturce, ale nie pamiętam nazwy, konkretnych badań nie znam, więc nie pomogę

ja to czytam, tak sie jakos zapętliłam w tym plusszu ;) - redbullle bezkonkurencyjnie i te tescowe, biedronkowe, carrefourowe, przynjamniej to wychodzi, jak się czyta

aha no to u mnie podobnie z tych drinków to redbulle i tigery a z takich polepszających koncentrację do nauki to plusssz active i sesja

ja też tak sobie dzielę na grupy bo jednak mają inny skład i o tym trzeba pamiętać