Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcc.

Sens życia

Polecane posty

Gość chcc.

Jaki jest Wasz sens życia? Dlaczego czujecie się szczęśliwi? Co oprocz miłości (której brak) może być jeszcze warte tego, aby życ?

Gość UMIESZ LICZYć - LICZ NA SIEBIE
życie z dużej mierze zależy od nas samych... Jesli nam się nie układa pójdzmy inną drogą, zawsze znajdziemy rozwiązanie na trudny temat. Nie ma drogi bez wyjścia. Miłość istnieje, tylko trzeba przestać jej szukać... Szczęscie jest akceptacją na otoczenie... dzo dzieła...:)

Gość to po co żyjesz...
do tego powyżej

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
mlosc istnieje, i jestem tego zywym przykladem. Ale kto powiedzial ze milosc ma byc sensem zycia? przeciez to zalosne. Dlaczego autorka zaklada ze zycie ma miec jakis sens?

Gość angellllllllllllllllllllllll
Moj facet jest dla mnie sensem zycia

Gość do angelllllllllllllll
to troche zalosne

wazne ze mam dla kogo zyc.

Gość Ferdynand Kiepsky
sensem życia jest jedzenie, sranie i kopulowanie życie polega na szukaniu przyjemności i unikaniu tego co nieprzyjemne, nic ponadto :)

jakbys miala takiego faceta tez bys tak powiedziala...

Gość chcc.
jeśli nie widzimy sensu życia wstając codzień rano zastanawiamy się po co obudziliśmy się, w jakim celu mamy wstawać..itd ... dla mnie życie dla siebie samej jest bezsensem istnienia ...

Gość pewnie czekanie i szukanie
kobiety całe swe nedzne zycie podporządkowuja związkom z samcami,dlatego nie ma ich w nauce, polityce, sztuce ani żadnej innej dziedzinie chłopy, chłopy, chłopy i tylko to ..

miłosc istnieje tyle ze jest na tyle niedoskonała, na ile my nieudolni miłosc odwzajemniona czesto trwa jakis czas potem mija, gdyz sami nie jestesmy idealni wiec emocje jakie nosimy w sobie, badz sposob ich okazywania jest mało doskonała, nie umiemy z kims byc dłuzej, szanując go, dając mu poczucie wolnosci i zrozumienie dla jego potrzeb.. warto życ dla dzieci, patrzec jak sie rozwijają, dorastają i idą swoimi drogami, a w chwilach cięzkich wspierac je i pomagac warto zyc dla przyjazni, dla innych warto zyc dla samodoskonalenia siebie przez poznawanie ludzi i swiata, uczenia sie jak byc lepszym dla innych i dla siebie samego, warto popełniac błędy, doswiadczac wielu sytuacji, wyciągac wnioski i stawac sie mądrzejszym mysle ze nawet po smierci nie obumieramy w całosci, pozostaje jakas mała cząstka po nas wraz z tym całym bagazem doswiadczen madrosci i naiwności

1. moj syn i mam nadzieje, ze kiedys jeszcze ktos 2 bo jestem kochana miloscia bezwarunkowa ( milosc dziecka), bo nie jestem sama i mam sie do kogo w nocy pryztulic 3 poznawanie swiata, ludzi, a w szczegolnosci ich zlozonej natury

niestety coraz czesciej poddaje pod watpliwosc sens mojego tu i teraz życia...alem tchórz by to przerwac więc sie nieudolnie jak umiem biore z życiem za bary.

Gość chcc.
piękny dzień dziś jest prawda?

E tam piękny. Zmęczona jestem i wciąż nieszczęśliwa, ale żyję, bo wierzę, że Bóg tak z jakichś, nieznanych mi powodów, chce. :o

Gość angelllll
pewnie czekanie i szukanie - moj facet nie jest samcem.

Gość hmhmhmhmhm
życie nie ma sensu. i co z tego? czy to coś zmieni?

niby nic, ale jakbym była niewierząca lżej byłoby mi się rozstać z tym światem i przenieść się w nicość:o

Gość Ju...
Też lubię szukać sensu.:) To mi sprawia radość, a także jestem szczęśliwa, kiedy robię to, co lubie robić. A o tym już pisać nie będę:P

Gość amerykański uczony
moi mili jezeli ja jako ja własnie nie widze sensu życia to sens nie istnieje jesli zas widze sens życia (w czymkolwiek co robie ,o czym mysle) to sens zycia istnieje....przemyslcie to....bo to szczera prawda

Jak \"sens życia\" to tylko według Monty Pythona :)

Gość oooooonnnnnnnnnnaaaaaaaa
ja własnie ostatnio sie zastanawiałam jaki jest sens zycia!! I stwierdziłam ze sens zycia mają ci co mają kase! Moim marzeniem jest miec swoje mieszkanie lub dom we wrocku bo tu sie urodziłam i wychowałam, ale juz o tym nie marze bo nigdy nie bedzie mnie stac na to, a co z tego ze wezme kredyt, wtedy bede musiała zupki chinskie jesc!! Ani sie nie pobawie bo nie bedziemnie na to stac! Spłace kredyt jak bede stara i juz nie bedzie mi wypadała bawic sie!! Oczywiscie nie prawdą jest ze pieniadze szczescia nie dają!! Pewnie zaraz zostanę zjechana ze liczy sie dla mnie tylko kasa! Szczęście to: zdrowie, miłość i pieniądze!!

Gość ewamewa
trzeba działać dziś mają ludzie za duźo swobody i rozmyślanie nie uczy ich cierpliwości lecz lenistwa,wiecznego niepocieszenia---mam wrażenie jakby ludzie zapomnieli po co są....

oooooooonnnnnaaaa-nie,ale zostaniesz zjechana za obrzydliwą ilość wykrzników. To nie czyni Twojej wypowiedzi mądrzejszej.