Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomek56565656565656565e234

Bardzo prosze Was o pomoc, moze ktos będzie mogl mi cos podpowiedziec w sprawie

Polecane posty

nawracajacych ropni. otóz: od prawie dwoch lat mecze sie z nawracajacymi ropniami w dziasle(nie wiem jak to nazwac). zeby zdrowe- od tego ropnia zepsol sie jeden i zostal wyleczony kanalowo. ale teraz ropien znow wrocil... wyrzyna mi sie osemka. myslalem, ze to od tej osemki, troszke mi dziaslo napuchlo, nawet dentystka mi mowila w szkole ze tak bywa, i nie stwierdzila zeby ropa sie wydostawala z kieszonki osemki.. a teraz to juz mam strasznie duzy ten ropien. jade zapewne w srode do mojego dentysty. ale on tez nie potrafi znalesc przyczyny. mialem mnostwo badan, konsultacji.. zawsze konczy sie tylko usunieciem( kure**wsko boli:( ) i nadzieja ze nie wroci... mieliscie cos takiego? mam dosc tego bolu za kazdym razem...ta ropa zbiera sie w odzielnym worku(tak mi dent powiedzial) i nie ma ujscia... nie boli, dopiero jak juz naprawde urosnie. wiem, ze nie unikne tego mega bólu znowu:( ale moze ktos cos wie na ten temat? szukalem w necie i jakos nie moge znalesc. twarz w tym miejscu jest tez innego koloru, czerwona, czasem sina.. wstyd sie przyznac ale boje sie bolu, chociaz mam prawo sie bac,, to wstyd.. dzieki z gory za jakies ifo

proszę....

Gość Miałam coś podobnego
tzn. zab leczony kanalowo, po kilki miesiącach obok tego zeba, na dziąśle zrobiła mi sie tez taka kieszonka wypełniona ropą. Na początku miałam włożone lekarstwo "za dziąsło", ale to nie pomogło. Następnie rozwiecono mi ząb, cos tam oczyszczono i powtórnie zaplombowano. To też nie pomogło i po paru miesiącach zmagań trzeba było ząb usunąć.

tylko ze moj ropien byl juz wczeniej. i to on zepsul mi zab... a boli wkladanie lekarstwa za dziaslo? mi sie nie robia zadne kieszonki

błagam, bo wstyd ale sie boje no i juz mam dosc bolu..

Gość Miałam coś podobnego
Raczej boli, bo dostałam znieczulenie :) Skoro to nie jest od zębów to moze od okostnej?

przyczyną takich zapaleń są roznego rodzaju bakterie i wirusy. Moze to byc spowodowane nawet jakąś " zwykłą chorobą " np kaszel. Należy szczegolnie dbac o jame ustną, płukać szałwią i smarować maścią mozna ją kupic w aptece nazwa na B - całej niestety nie pamiętam. Moze to byc też winą zęba - zakladając ze była jakaś początkowa pruchnica albo inne dziadostwo i dostalo sie to do dziąsła ale niekoniecznie musiało uszkodzic korzenie. Na takie ropnie pomaga obojętnie jaki antybiotyk np duomox 1000 i z własnego doswiadczenia wiem ze mimo różnego rodzaju ;leczenia zeba niestety trzebabyło go usunąć. Aby to nie pojawiało sie powtornie - aha mozesz tez a wrecz musisz przyjmowac duzo wit c

no w zwiazku z tymi ropniami to mialem wydłutowana kosc(czyli okostna?) zeby w tej okolicy wszystkie przeswietlane i otwierane byly... duomox1000, tak? ale tak czy siak trzeba dziada rozciac, nie? bo sie zastanawiam... nie ma mozliwosci zeby wyleczyc go bez otwierania?... no bo wlasnie gdzies tez bylo, ze to moze byc z oslabienia odpowrnosci, co mnie dziwi bo tak to zdrowie jak u konia;) cholera, boje sie/./

Tomku ja nic nie rozcinałam - mialam to kilkanscie razy i zawsze kupowałam antybiotyk do tego plyn do płukania dentosept i żel Ba ikadent no i wit c i oczywiscie cos przeciwbolowego. Po max 4 dniach samo zchodziło. i długo sie nie pojawiałło. ale wracało mimo wszystko - wiec juz sie poddalam i wyrwalam zeba - od roku mam spokój.

tego opńia niewolno przeziębiac nie mozesz pic zimnego itd. Moze on tez sam pęknąć wtedy ta ropa bedzie troche smierdziec i bedzie gęsta i taka biała ale to nie boli. wtedy bedziesz musial płukac zeba jeszcze kilkanascie razy i przez ok dwie godz nic nie jesc.

dziekuje Ci bardzo :* hmm, tylko ze teraz jest taki problem, ze kto mi prtzepisze antybiotyk- wszyscy beda chcieli rozciac... nie da sie namowic lekarza... ciekawe czy ogolny by mi przepisal, jak myslisz? a ten Twoj ropien mial jakies ujscie, bo u mnie nie ma zadnego takiego guzka, ktory moglby peknac, zeby sie wylalo..

raz, to i pekł mi ten ropien, tylko ze to bylo bez lekow i trwalo b dlugo zanim sie zrobilo malutkie ujscie. kurcze, po porstu boje sie ze jak pojde do dent to bedzie mi to chciec rozcinac.. a jak poprosze o antybiotyk to wiesz... no ktory lekarz lubi jak mu sie mowi, co ma robic..

Przybywam z daleka, jestes?

oczywiscie ze ogólny przepisze - moze ci powiedziec ze nie jest dentystą i ze nie wie co ci dac a ty go mozesz ze tak napisze nasciemniac ze dentysty twojego nie ma a dzoniles i kazal ci is po taki antybiotyk i juz. Lekarz powinien przepisac. mi ten ropień robił od strony policzka i jak juz go płukałam i smarowałam to robił sie coraz bardziej miekki az wkoncu pękł sam.

ooo, masz racje:) ja tez mam od strony policzka, masowo duzy.. dzieki Ci bardzo za wszytsko, dzieki, dzieki, dzieki:D:D:D milego dnia, trzymaj kciuki, zeby sie dobrze skonczylo, papa

Gość tajjsskkkk
a zatoki badałeś tj. tomograf ? rtg za słaby do takich problemów, jesli z zatokami ok to radzę przejśc na ziółka - szałwia, oman dodatkowo propoilis - pić płukać jame ustna a napewno problem zniknie - sprawdzone ;)