Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalejdoskop

W czym podawac pierwsze SOCZKI ?

Polecane posty

Gość Kalejdoskop

W butli (czy sa specjalne na soki???) czy juz w kubku niekapku?

Pierwszy soczek podawałam łyzeczką bo to były dosłownie 2-3 łyżeczki.Nie ma specialnych butelek tylko do soczków :) dlatego też miałam 1 butelke tylko do mleka i ew.kaszki a 2 tylko do soków i herbatki. Niekapek dałam jakoś po 8 mieisącu bo wcześniej krzuśił się,wiadomo nie trzyma dziecko jeszcze tak dorbze i w gruncie rzedczy był cały mokry.

Gość Kalejdoskop
Dzięki za odp. Myślałam że kubki niekapki wcześniej można.Czyli pozostaje butelka:-) Muszę nowy smoczek kupic, taki z większym otworem może???

A ile Twoje dziecko ma??? Róznie mamy wprowadzają kupki niekapki.Jednak u mnie za wcześnie się nie sprawdził.

Gość Kalejdoskop
6 miesiecy.Chyba też zaczniemy tak jak ty-lyzeczką:-)

Jak ja dawałam sok jabłkowy po raz pierwszy, to dziewczyny miały ok 5 miesięcy i dostawały go łyżeczką. Potem to już piły bobofruty z niekapków. Ola pierwszy raz dostała niekapka jak miała 3 miesiące - avent ma specjalne ustniki od 3 miesiąca. Zosia niekapka ani butli w ogóle nie chiała i od razu piła z normalnego kubka

Hej hej dziewczyny! Juz od 3 miesiaca?I Twoja corcia pila z kubka?Niezle:-) A te kubki z Aventu maja ustnik plastikowy czy gumowy?

Sprecyzuję: dokładnie w czwartym miesiącu, podalismy jej kubek a ona od razu załapała. Najpierw oczywiście była to woda. Bobofruty zaczęłam jej podawać w 5 i tu już piła sobie zupełnie bez problemu. Zosia mając 5 miesięcy piła ze zwykłego kubka. Ustnik był gumowy.