Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutkisi

Moja twarz nie przypomina normalnej twarzy

Polecane posty

Gość tutkisi

Nie wiem już co mam robić. Byłam u wszystkich możliwych lekarzy: dermatologa, endokrynologa, ginekologa... stosowalam już wszystko. Trądzik nie raz udało mi się ZALECZYC ale nie WYLECZYC na zawsze. mam 28 lat, a twarz jak potwór; krosty, zaskórniki, blizny i przebarwienia. Wszystko co najgorsze a teraz jeszcze zmarszczki dojdą i w ogóle. Nie chce mi się żyć...

Gość bez syfków do konca zycia
od razu powiem ze leczyłam syfy latami calymi, blalam hormony, antybiotyki i nic mi nie pomoglo dopoki jedna babka mi nie powiedziala ze jak polacze odpowiednie ziola to mi to zginie. Śmialam sie ale wystarczylo 2 tygodnie :) Trzeba kupic nastepujace zioła i polaczyc je razem wymieszac i parzyc jedną płaską łyżeczke od herbaty dwa razy dziennie, rano i wieczorem. te zaparzone rano mozesz wielokrotnie zalewać wrzątkiem i pic w ciagu dnia..takie slabsze tez wiele dają. Pięczornik gęsi wrotycz uczep mięta pieprzowa Glistnik (jaskółcze ziele) sa paczki po 50 i 100 gram kup tak zeby wymieszac w rownych proporcjach. Przechowuj wymieszane w szklanym lub plastikowym pojemniku, moze byc foliowy lub papierowy woreczek ale nigdy w metalowym. Aha wrotycz i uczep to ziola ciezko dostepne ale ja je kupuje tutaj (nie maja tego w ofercie ale wiem ze maja) http://www.darynatury.pl/ najlepiej zlozyc zamowienie telefonicznie bo w sklepie nie wystawiaja wrotycza i uczepu. Głowa do góry :) bedzie dobrze..po dwoch tygodniach humorek ci sie poprawi. Dodatkowo kup sobie maść tribiotic (w saszetkach), załagodzi sprawe od zewnątrz,tez mi pomogło. U mnie w rodzinie sa ciezkie przypadki Jesli chodzi o trądzik..u kobiet nawet do 40 roku zycia..wiec jesli mi pomoglo tobie tez pomoze. Myslalam ze nigdy z tego nie wyjde ale szczerze ci polecam. Kiedys nawet nie moglam spac na boku bo tak mnie twarz od syfow bolala :D Dzisiaj sie z tego smieje. Warto sprobowac.

Gość justysia000
niestety ale na dlugoletni tradziik zwykle ziółka nie pomogą..wiem po sobie..idz do dermatologa po recepte na IZOTEK..to jedyne wyjscie zeby pozbyc sie tego dziadostwa, on calkiem eliminuje gruczoły łojowe ze skóry, te ktore sa odpowiedziakne za tradzik..ja jeszcze 5 miesiecy temu bylam zalamana..teraz jestem najszczesliwsza na swiecie!! :)...z calego serca zycze Ci powodzenia bo sama to przechodzilam..3mam kciuki i glowa do góry

:O ja mialam syfy do 26 roku zycia, nie pomogly hormony ani cuda na kiju...pilam te ziola i nie mam nic na twarzy..nie chcesz skorzystac to chodz dalej z syfami...nikt ci nie broni. Nie widzialam zeby ktos mial wiekjsze problmy ze skora niz ja, rece opadaly, depresja, z domu nie wychodzilam a po tym wszystko przeszklo :D i nawet sie wiecej nad tym nie zastanawiam. Jak ktos jest idiota i chce sie faszerowac coraz to nowymi lekami to droga wolna-ja znam chyba wszystkie leki na ta przypadlosc i zaden nie pomogl :D a ten konkretny zestaw ziol tak :D i ejstem wolna od tego gowna do konca zycia

jak w organizmie sa toksyny, zakazona krew to zaden antybiotyk ani cudowny lek z apteki nie pomoze. Zycze autorce zeby z tego jak najszybciej wyszla bo wiem jaki to koszmar, starac sie zaleczac a to gowno wychodzi jak grzyby po deszczy w coraz to nowych miejscach. Niestety ludzie oceniaja cie po tym jak wygladasz a o depresje nie trudno jesli to nie jest twoja wina, bo robisz co tylko sie da a efektu nie widac. Jak sie zastosujesz do tego co napisalam do lipca bedziesz miala gladka, zdrowa buzie>

Gość tutkisi
bez syfków do konca zycia -> ta babka która Ci poleciła te ziółka to była dermatologiem? Z resztą nieważne, waże że pomogły Ci! :D Cieszę się z tego. Teraz używam kremu z antybiotykiem Izotrexin i maści Linola. Można to połączyć z tymi ziółkami?

u mnie po izoteku byly, po wszystkim byly :) ale nie po ziolach ..powodzenia

babka ktora mi to polecila zajmowala sie ziololecznictwem :)tez sie smialam...dopoki nie zadzialalo :) twoj wybor bujasz sie dalej z nieskutecznymi lekami albo masz problem z glowy po gora 2 miesiacach :)

"Teraz używam kremu z antybiotykiem Izotrexin i maści Linola. Można to połączyć z tymi ziółkami? " mozna, ale na mnie do tego stopnia leki nie dzialaly ze je odstawilam do tych ziol zeby oczyscic oranizm z toksyn a te leki tylko podorszaja sprawe, chcialam sie juz wieszac wiec bylo mi juz wszystko jedno. Mozesz stosowac je dodatkowo - sa bardzo tanie w porownaniu z drogimi lekami :D

smakuja jak ziola :D ale sekret jest we wrotyczu i uczepie :) wiec inne , poprzednie zestawy ziol mozna o kant tylka wytluc :D do wszystkich ktorych twarz wyglada jak sernik z rodzunkami : ludzie tez sie smialam teraz nie uzywam niczego bo nie musze :) wam tez tego zycze

Gość tutkisi
bez syfków do konca zycia -> a znasz przyczynę swego trądziku? To były hormony? Bo ja mam z nimi coś nie tak, więc nei wiem czy zioła załatwią sprawę, chociaż warto sprobować :)

nie mogly byc hormony bo sie leczylam u endokrynologa na to i nic mi nie pomoglo, (w sumie dwa lata leczenia hormonalnego) chodzilam do kosmetyczki raz w tygodniu przez wiele lat,masci , kremy, antybiotyki, zastrzyki, nic nie pomagalo serio, nawet pilam ziola przepisane przez kogos innego i zero rezultatow a po tym zestawie natychmiast przeszlo :) Wydalam mase kasy na leczenie na przestrzeni lat i nic nie pomagalo tylko depresja sie pogłębiała, teraz mam co prawda niewielkie , jasne blizny ale syfa zadnego i spie spokojnie.

Gość tutkisi
A ta maść tribiotic jest konieczna>? :D

nie jest konieczna, ale ja mialam juz niezlego tatara na twarzy i oprocz picia i przemywania twarzy tymi ziolami smarowalam na noc ta mascia zeby sie blizny zagoily. to dorba masc.

Gość tutkisi
A przetłuszczały Ci się włosy do tego?

Gość oprocz ziol ...
proponuje ci nie jesc miesa... przynajmniej przez jakis zcas .. no i odstaw slodycze

Gość Yunkifunki
Jak duże znaczenie ma dieta?

Gość hmmmmmmmmmmmm
Słyszałam, że najlepsza klinika, która leczy trądzik znajduje się w Poznaniu. Leczenie jest drogie ok 1500zł, ale efekty są natychmiastowe i trwałe. Moja koleżanka się wybiera, bo jej znajoma miała straszną twarz a po leczeniu ma jak pupa niemowlęca :P Poszukaj w necie bo ja nie wiem, jak się ta klinika nazywa

Gość taka jedna123
do bez syfkow do konca zycia.... hmmmmm troche to dziwne, bo jakis czas temu, polecalas a raczej te same wypowiedzi byly na forum, ale w innym temacie, ok polecalas to samo, ale zeby tak słowo w słowo to samo?? troche to podejrzane...

Gość taka jedna123
najgorsze jest to, ze tradzik to 'choroba" ktora aby wyleczyc trzeba miec sporokasy, bo to metody 'prob i bledow" a kasa leci... nie pomaga jedno, moze pomoze drugie.....a tak jak ktos napisal depresja sie poglebia....

Gość hmmmmmmmmmmmm
no własnie-trzeba mieć sporo kasy... ja bym się wahała czy warto wydać te 1500zł. nie wiadomo czy u wszyskich efekty są widoczne. Ja jednak nie mam aż tak trądzikowej cery na szczescie :P Mam za to problem z naczynkami. Mam 18 lat a koło nosa pękło już mi naczynko ;/

Gość zasmakuj w...
Posluchaj sprobuj na wizażu dowiedziec sie cos o pielegnacji swojej cery. Ja mam 40 lat, moja cera od zawsze pomimo pielegnacji skladala sie z takich dziwnych plamek, cala pokryta plamkami, od kiedy zmienilam pielegnacje dzieki wiedzy z tego portalu mam mleczna piekna cere. Nie wiem czy Tobie pomoze, ale wiele dziewczyn pisze tam w ten sposob jak ja, sprobuj.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
przewlekły trądzik = skóra ie umie się sama oczyścić z zanieczyszczeń i martwych komórek...jedyne co pomaga to peelingi i kwasy = kupa kasy na zostawiona w gabinecie dermatologi estetycznej lub kosmatyczno-dermatologicznym (nie u kosmetyczki!!!)

Gość tutkisi
Dziękuję wszystkim za rady, gdybym miała pewność że ta terapia w klinice pomoże to bez wahania bym wydała to 1500 zeta. Ale już raz się skusiłam na serię cudownych peelengów a kilkaset złotych i mi nie pomogły ;(

Gość vttvyhv
Mam taki sam problem. Te peelengi pomagają na blizny a nie na krosty

Gość olaboga sieroto
taka jedna123--------> co z tego ze laska przekleja swoje posty :O tu co chwila pytanie o ciaze , pryszcze i dziewictwo, miala ochote to poradzila, wlasna wypowiedz moze sobie powielac tyle razy ile chce :O ze tez ludzie nie maja wiekszych zmartwien :O

Gość cbadefg
organizm pozbywa się toksyn w twoim przypadku przez skórę polecam: - dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg książki dr med. Ewy Dąbrowskiej "Ciało i ducha ratować żywieniem" - zmiana nawyków żywieniowych