Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezimiennaaaaa

POMOC. CO W PRZYSZŁOŚCI ?!

Polecane posty

Gość bezimiennaaaaa

A więc niedługo kończe gimnazjum, i muszę wybrać sobie liceum a do tego najkorzystniejszy dla mnie profil. Waham się nad 3 profilami.. 1) humanistyczny: rozszerzony: j.polski, j.ang, historia 2) językowy: rozszerzony: j.ang, j.polski, j.niemiecki 3) prawniczy: rozszerzony: historia, geografia, wiedza o społeczeństwie. Nie wiem, który profil by mi najlepiej sprzyjał, najchętniej wybrałabym profil z j.angielskim, ale ciągle się zastanawiam co po poszczególnym profilu mogłabym robić w przyszłości tzn. na jakie studia? Czy może kończyliśce któryś z tych profili? jeśli tak to co potem robiliście albo macie zamiar? Z góry dzięki za pomoc ;)

Gość bezimiennaaaaa
hm?

Nie pytaj nas, ale sama pomyśl o tym, co tak naprawdę chciałabyś w życiu robić, jakie są twoje zainteresowania, co lubisz... Studia prawnicze to dużaaaa kasa... Studia językowe hmm a szybko chwytasz słówka?-ogólnie fajna perspektywa Studia humanistyczne...jakoś dużo tych humanistów na świecie... Idź w kierunku w którym czujesz się dobrze...a nawet jeśli za lat 3 zmienisz zdanie, to przecież świat się nie zawali...możesz zmienić zdanie. Ja o tym co tak naprawdę chcę robić dowiedziałam się przed obroną mgr :-) A teraz mam 3 zawody :-)

Gość bezimiennaaaaa
hmm, no własnie jestem jakoś najbliżej tego profilu językowego tego byłoby mi się łatawiej uczyć niż innych rzeczy typu Historia czy Wos :)

Proponuję ci wybrać się do Pedagoga szkolnego lub do Poradni psychologiczno-pedagogicznej aby wykonac taki test, który sprawdzi twoje predyspozycje zawodowe - fajna sprawa, poznasz bliżej samą siebie i myślę, że wówczas z małą pomocą doradcy zawodowego świadomie dokonasz wyboru swojej ścieżki edukacyjnej.

Gość bezimiennaaaaa
;) dzieki