Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viki--31

drętwieje mi ręka!czemu?

Polecane posty

Gość viki--31

od kilku miesięcy drętwieje mi lewa ręka a od niedawna tez prawa noga.Dodam ze pracuje fizycznie,mam problemy z kręgosłupem a także przesilone nadgarstki od pracy .zaczyna mi to dokuczac coraz bardziej i martwe sie czy to nie jest cos powaznego i czy nie powinnam iśc do lekarza.czy ktoś mial podobny problem?

Gość popi
mi kiedys dretwiala prawa reka i sie okazalo, ze to wina kregoslupa.. w odcinku szyjnym pomiedzy kregami odchodza nerwy do konczyn gornych-moj bol i dretwienie reki byly spowodowane wlasnie tym, ze kregi usickaly tego nerwa. Podobnie jest z odcinkiem ledzwiowym kregoslupa, tamtedy wlasnie przechodza nerwy do nog, wiec jesli tam tez jest ucisk to nogi dretwieja i bola.. Radzilabym sie wybrac do ortopedy, ktory obejrzy twoj kregoslup i moze zaleci na odcinek szyjny spanie przez jakis czas w kolnierzu ortopedycznym +proste cwiczenie gimnatyczne- mi to pomoglo!! Tak czy siak nie powinnas tego bagatelizowac i skonsultowac sie z lekarzem i moze pomyslec o innej pracy.... z kregoslupem naprewde nie ma przelewek!aha, no i moze masaze bylyby pomocne, ale tylko fachowe!