Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy może wiecie

Gdzie można tanio kupić płyn do soczewek?

Polecane posty

'Nigdy nie przechowuj soczewek w samej soli fizjologicznej. Sól fizjologiczna nie uchroni soczewek od zanieczyszczeń, które mogą doprowadzić do stanu zapalnego oczu." jestes tak durna ze nie wiesz ze na soczewce powstaja osady bialkowe i isniteja tam tez bakterie?!

Gość daj spokoj ina jest
madrzejsza, nie nosi soczewek, ale zna sie lepiej niz my!

O przechowywaniu to ty tu tylko temat ciagniesz- kup sobie co chcesz, nie oslepnij od chinskiej podróby, nie ucz ojca dzieci robic, bye 🖐️

Gość ty gluter
chyba masz kiermas z tymi plynami, bo tak zachwalas :-P

Gość czy może wiecie
To ja już nie wiem co robić :(

ta mam z gownami nie lubie jak ktos gada od rzeczy i jakies zabobony uskutecznia autorka sobie kupi sol i zapalenia dostanie i na kilka 2mc bez szkieł potem.

kup sobie juz lepiej na allegro ten plyn albo w sklepie ja kupuje duza butelke za 30zl to chyba dozu nie jest ? a na 2mc starcza

Gość gluter
wyhamuj, czy ty normalnie dyskutowac nie potrafisz, buraku?

Jeżeli chodzi o ceny płynów do soczewek, to faktycznie u optyka są bardzo drogie. Ja teraz kupuję na szkla.com, bo mają niskie ceny, poza tym zamawiam też u nich soczewki, bo dużo bardziej się to opłaca, niż u mojego optyka, u którego zamawiałam wcześniej. Nie ma co przepłacać.

Nie denerwujcie się na Lady_GLUTTER, bo tak się składa,że ma rację. Przechowywanie szkieł w soli fizjologicznej jest niebezpieczne i może mieć bardzo przykre konsekwencje. Lepiej kupić odpowiedni płyn , jesli zależy ci na cenie to na szkla.com

Kurcze też chyba nie kupiłabym płynu do soczewek na allegro. Zbyt duże ryzyko;/ Ale zajrzałam na stronę tego sklepu szkla.com i mają naprawdę bardzo duży wybór. A poza tym, bardzo mnie zainteresowała promocja, w której jak się kupi soczewki kontaktowe dostaje się pendrivea gratis;)

Gość dfgfh
Ja kupuję od kilku lat soczewki i płyn na szkla.com i jestem bardzo zadowolona z ceny i różnych promocji/gadżetów. Wychodzi dużo taniej niż u optyka. Wiem, bo kilka razy musiałam kupić w Vision Express.

no tak jak się kupuje przez internet to nie tylko jest łatwiej i wygodniej ale też taniej. Słyszałam już o tym sklepie szkla.com i faktycznie często mają jakieś promocje i można dostać jakieś bonusowe gadżety. Poza tym produkty, które można tam kupić są bardzo wysokiej jakości, i jakoś nie dziwi mnie to, że tyle osób korzysta z usług tego sklepu.

Kupuję w tym samym sklepie co ty, biała_czekolada. To prawda, że wygodniej, zwłaszcza, że na szkla.com faktycznie mają dużo promocji. Szczególnie można wybierać w płynach do pielęgnacji soczewek.

Gość niektórzy to tępi są jak
autorko nie przesadzaj:O w vision express za płyn i wear 360 ml płącę 45 zł i starcza mi on na około 2 lub 3 miesiące. a jak nie mam kasy to kupuje ten mały za 19 zł ale jego się nie opłaca.

Gość dragal
w piekarni młocie

Gość kubawarszawa2
Od dłuższego czasu soczewki oraz płyn do soczewek kupuję na tej stronie http://www.okofachowcy.pl Mają niskie ceny i bardzo bogaty wybór. Wszystkie przesyłki dochodzą terminowo. Polecam.

Gość zonaBogategoFagasa
w dawnych czasach ludzie polewali rany własnym moczem, bo działa dezynfekująco. Więc teraz też tak można. Mocz zawiera sól fizjologiczną i inne pozyteczne skłądniki zabijajace bakterie. Pytałam sie lekarza i mi to potwierdził. Wiec jak chcecie zaoszczedzić to siusiajcie do pojemników z soczewkami

Gość ona ta wariatka
rossman :) super płyn i b tani używam od roku!

Gość kochatka87
Kurde... zawsze się ktos musi pokłócic na tych forach internetowych... ;P Masakra!!! Czy już nie mozna po ludzku pogadac???? Tylko sie od 'pind' wyzywaqc? jak przedszkolaki;P spokojnie dziewczyny:) Ja próbowałam soli fizjologicznej i nic mi się nie działo, ale z soczewkami bylo już gorzej. Według mnie nie oczyszczaa, nie dezynfekuje i nie chroni soczewki przed osadami. Ale zachowują potrzebną wilgoc. Owszem, można przemyc oczy roztworem 0,9, ale nie za bardzo żeby na rzecz soli fizjologicznej rezygnowac z płynów... mozna uzywac tego i tego. W tym sensie że trzymamy soczewki w płynie a np przed zalozeniem tylko przemywamy roztworem soli. Jeśli nie chcecie wydawac dodatkowych pieniędzy na płyny do soczewek, to uzywajcie jednodniowych:) Ja płyny kupuję w vision express. Lubie iwear sygnowane marka ve, poniewaz w rzeczywistosci produkuje je firma alkon. Mają dobre pudełka i dobre płyny. Innych nie probowałam. Kiedy chce trochę zaoszczedzic wybieram te mniejsze płyny:) Pozdrawiam:)

Ja polecam sprzedawce na allegro który występuje pod nickiem rafaello2323. Sprzedaje płyny i soczewki w bardzo atrakcyjnych cenach. Miły kontakt jak i obsługa. Ma także zakład optyczny w Gliwicach na ul. Wrocławskiej HILARY. Słyszałam że kupuje u niego dużo osób prywatnych jak i optyki. POLECAM

hmm a ja jednak zamiast na allegro od niezidentyfikowanego użytkownika wolalabym kupować w sprawdzonym sklepie. Od dwóch lat jestem stala klientką Szkla.com i potwierdzam ze jest tanio i dostaje się od nich sporo gratisów. Jakoś jednak ciężko byłoby mi przekonać się do sprzedawcy na allergo.

Gość hehe usmialam sie hehe
przeciez sol fizjologiczna to jest to samo co lza.wiadomo soczewek nie wyczysci tak jak plyn np z bialka ale nie zaszkodzi w razie naglego wypadku kiedy nie ma sie plynu.plyny kupuje na allegro ale chyba sprobuje tego z rossmana moze mi podpasuje.