Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okropna migrena

jestem w 30 tyg. ciazy ,dzisiaj mam okropny ból głowy...czy moge?

Polecane posty

Gość okropna migrena

wziąć paracetamol 500 mg.

Gość okropna migrena
słyszałam ze w Ii II trymestrze raczej nie mozna ,ale ja juz weszłam w III .lekarz mi pozwolił ale razie koniecznosci ,ale ja wole zapytacsie cy któras brała ,i czy nie wywołało to nie pozadanych skutków...

Gość ścisle tajne
Paracetamol to lek bezpieczny dla dziecka, w żadnym razie aspiryna itd. Wszystko co posiada ibuprofen w składzie, dopiero od 6 miesiąca życia dziecka.

Gość okropna migrena
Bardzo wam kobietki dziekuje ,wziełam tabletke i juz mi przechodzi czuje sie o niebo lepiej ,fajnie wiedziec ze dzidzi nic nie będzie :):) Pozdrawiam Was Sewrdecznie🌼

Leków zawierających w składzie Ibuprofen nie można brac ponieważ ten składnik powoduje (choć nie zawsze) zamknięcie się przewodu tętniczego (PDA) u Dziecka. Przewód ten w donoszonych ciążach zamyka się samoistnie w końcówce ciąży, jest konieczny u Dzidziusia w życiu płodowym. Mówię z doświadczenia, ponieważ moje Maluszki dostawały właśnie Ibuprofen na zamknięcie tego przewodu (nie domknął się sam, bo urodziły się za wcześnie), a nie zawsze ten składnik tak działa ponieważ u Synka nie zadziałał - trzeba było zamykać chirurgicznie. U Córci zamknięto PDA farmakologicznie (czyli właśnie Ibuprofenem). Tak ku rozjaśnieniu temaciku :) Paracetamol można brać spokojnie, ale oczywiście nie przesadzać:).