Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszsza

niemowlak śpi 12 godzin przez noc - cieszyć się czy niepokoić?

Polecane posty

mój synek ma 3mce skonczone a od mca spi w nocy coraz dlużej i dłużej, od tygodnia sypia po 12 godzin bez przerw, nie budze go, ale żal mi go że w jednej pieluszce tak śpi, no i jak się budzi to ma wilczy apetyt... nie wiem czy się z tego cieszyć czy niepokoić takim zachowaniem.. nie znam nikogo komu by tak małe dziecko przesypiało noc.. mnie to odpowiada bo sie wysypiam, ale czy to zdrowe dla małego to nie wiem czy u Was też się tak zdarza? czy to jest normalne?

Dowiedz się u pediatry, ale takie malutkie dziecko trzeba budzić mniej więcej co 4 godziny na karmienie (albo karmić przez sen). To nie jest zdrowe, że maleństwo przesypia tyle czasu.

Zapytaj pediatry ale na moje oko jest wszystko w porządku. Jakby był głodny, to by się obudził. Nie ma co wymyślać, dzieci potrzebują dużo snu.

Gość Takie rady to w ******
co za bzdury piszesz wyzej kobieto!!!!!! To bardzo dobrze ze dziecko tyle spi,znaczy ze jest zdrowe i absolutnie nic mu nie dolega!!!!A juz najgorsze co mozoe to budzic na karmienie! Zostaw w spokoju,niech sobie slodki spi, a jak mu(jej) cos bedzie nie tak to napewno sie zbudzi i da znac placzem ;) Powodzenia i...zazdroszcze :P

karenina pisala bzdury;)

Gość moj tez spi tyle
a nawet dluzej ;) Karmie przez sen ;)

ja jzu pytalam pediatry i mi powiedzial ze to pewnie taki typ dziecka... on w dzien malo spi, no i caly czas by jadl :) teraz je jzu marchewki i jablka bo mleka to by litrami spijal, no a w nocy spi, na wieczor robi zapas w postaci 35oml i rano po przebudzeniu wcina kolejkne 350ml, przybiera dobrze, wiec glodzic sie nei glodzi.. moze faktycznie to taki typ, jestem tylko ciekawa ile takich dzieci jest, czy to wyjatek czy po prostu ja tylko takich dzieci nie znam:)

Gość podstawka
nie budź Go niech sobie smacznie śpi :) jesli ładnie przybiera na wadze tzn, że wszystko jest ok:) ach co ja bym dała aby moja Hania tak ładnie spała w nocy :)

Gość Allegrowiczka pełną gebą
350ml????????????????????????Matko...toż to żarłok!!!

Może i moje rady to bzdury, nie jestem wyrocznią, dlatego na początku napisałam, że pediatry trzeba zapytać. Mnie by zaniepokoiło to, że dziecko śpi 12 godzin bez przerwy...

Niech śpi, matko,tylko sie cieszyc i chwalic, sen jeszcze nikomu nie zaszkodził;-) Mój też przesypiał całe nocki, gdzieś od około 2-go miesiaca życia i nie widziałam problemu.

dokladnie,tylko sie cieszyc ze tak spi:)

mój śpi też po 11h w nocy, jak przybiera na wadze dobrze to nie budzić:) mój je po 140ml, ale waży już 7,5 kg:)

myszsza --> może sprawdź jedną rzecz (doradzone przez doradcę laktacyjnego) - jak mały będzie spał już jakiś długi czas, to obejrzyj dokładnie ciemiączko, czy nie jest lekko "zapadnięte".Gdyby sie okazało ciut wklęsłe, tzn. że małego lepiej budzić na jedzenie bo się odwadnia, a jeśli jest ok, to tylko się cieszyć i niech sobie śpi :)

myszsza - moja corka spala na okraglo.Musialam w nocy budzik nastawiac co 3 godz.zeby ja nakarmic!teraz ma 8 lat i daje popalic wiec ciesz sie dziewczyno:)

dzieki dziewczyny! ja sie ciesze janjabardziej :D jak byl malusi to tez nastawialam budzik bo nie slychac bylo jak wolal o jedzonko ale teraz to jak jest glodny to wrzeszczy starszecznie wiec gdyby budzil sie w nocy na pewno bym slyszala :D:D:D maly ma ciemiaczko bardzo malowyczuwalane wiec trudno powiedziec czy jest wklesle jest rowne z cala glowa, a wazyc juz wazy 6300:) i w ostatnim miesiacu przybral prawie dwa kilogramy