Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba ciężarna

i jeszcze raz to samo.....

Polecane posty

Gość chyba ciężarna

witam wszystkie kobietki:) mam pytanie bo już sama nie wiem co się dzieje...otóz....ostatni okres miałam 21 marca, cykle 30 dniowe, teraz 21 kwietnia nie dostałam okresu ale od 22 mam plamienia, które trwaja do dziś.Dodatkowo w piatek zrobiłam test i wyszedł pozytywny więc teoretycznie powinnam być w ciązy,ale martwia mnie te długie plamienia...Czy któraś z was tak miała??? proszę o odpowiedzi...

Gość i trymestr ciązy
no to bedziesz miala dzidziusia - gratuluje!!!! a plamienia w pierwszych miesiącach przypadające w dni kiedy powinien byc okres to nic strasznego-zdarza sie

Gość idź do gina
gratulacje :)

Gość chyba ciężarna
dzięki trymestr:) wiem ze to sie zdzarza ale czemu trwa tak długo??? czy to jest normale? ja zawsze miała krótkie okresy...

Gość i trymestr ciązy
to indywidualna reakcja kazdej kobiety na wzrost poziomu progesteronu - tak moze byc.na wszelki wypadek jednak powiedz o tym lekarzowi, ale on chyba nic wiecej nie wymysli najwyzej da Ci Luteine dopochwowo

Gość chyba ciężarna
dzięki dziewczyny:) właśnie wybieram się dzis albo jutro, ale czy te plamienia nie przeszkadzają? a moze powinnam poczekać az się skończą?

Żadne plamienie w ciąży nie powinno być bagatelizowane, a na pewno nie wolno mówić, że to normalne mieć plamienia w dniach przypadających na dni miesiączki. Do lekarza marsz.

Gość szczerze to ja nie znam
kobiety w ciąży, która miała "po prostu" plamienie...zawsze było to związane z jakims zagrożeniem dla ciąży, więc lepiej jak najszybciej do lekarza...

Gość chyba ciężarna
dziewczyny nie straszcie mnie..... to plamienie pojawiło sie w momencie kiedy miałam dostac okres, nie jest to "Zywa" czerwona krew tylko taka brązowa wydzielina jaką często kończył mi się okres, tzn.miałam tak w piaty, szósty dzień okresu zawsze

Gość nie straszymy tylko dobrze
radzimy...jak najszybciej do lekarza, byc może wskazane będzie zażywanie leków na podtrzymanie ciąży...ale o tym może zdecydować tylko lekarz:)

Gość leczenie i zapobieganie
poronieniom... Każde, nawet najmniejsze plamienie w ciąży należy szybko skonsultować z lekarzem. Może on zlecić wykonanie badania ultrasonograficznego, aby stwierdzić na tej podstawie, czy zarodek jest żywy. Jeżeli tak, kobieta zwykle trafia na oddział patologii wczesnej ciąży w celu podtrzymania ciąży. W 90% przypadków to się udaje i ciąża kończy się urodzeniem zdrowego dziecka, z reguły w terminie. Jednak ponieważ istnieje zagrożenie przedwczesnym porodem, ciąża musi być wówczas starannie monitorowana. Zdarza się, że kobieta przebywa na oddziale przez kilka tygodni, a czasem nawet do porodu.

Gość chyba ciężarna
no to teraz jestm juz cvięzko zdenerwowana....dzieki za rady dziewczyny, leće sie umówic na wizytę....

Gość ja miałam dokładnie tak samo
a nawet gorzej ....spóżniało mi sie ze 2 tygodnie :o i przez kilka dni miałam takie dziwne plamienia ...nie robiłam testu tylko poleciałam do lekarza aby potwierdzić ciaże :) ...jakos sama czułam ze jestem ! dobrze ,że nie jest to taka"żywa"krew ...ale do lekarza koniecznie !

Gość chyba ciężarna
ja miałam tak samo- pocieszyłaś mnie troche bo naprawdę sie wystraszyłam, z drugiej strony znam osobiści przypadki kobiet które do 4 a nawet 5go (moja sąsiadka) nie wiedziały że sa w ciąży ponieważ miały własnie takie plamienia a`la okres. Ale oczywiście biegne dzis na wizytę...