Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam kaktusa

Grunt to się nie angażować.

Polecane posty

Gość gardziołkaa
taaaa

Gość gardziołkaa
gdybym tylko poznala jakiegos faceta to bym chciala sie zaangazowac, a tu na horyzoncie nikogo ni ma :( nawet wsrod znajomych.

Gość siedem miesięcy
to niemożliwe, żeby się nie angażować, jeśli się jest z kimś długo. chyba, że jest się totalnym wrakiem bez uczuć :P cieszyć się owszem trzeba, ale i doceniać to, co jest przy nas.

przyjdzie na to czas. poznawaj nowych ludzi - warto przeżyć coś, cokolwiek, byleby nie trwać w monotonii. radość życia od razu wzrasta. ;)))) a u mnie pojawił się kolega z byłej klasy. jak miło. ;)))

Gość siedem miesięcy
mam wrażenie, że gadam do "obrazu" :P rozumiem, że wolisz swobodny tryb życia ? nie trwam w monotonii, ale i cenię to co mam. poznaję nowych ludzi, bywam w różnorodnych miejscach lecz nie działam bezmyślnie, żeby "przeżyć cokolwiek". bo "cokolwiek" to substytut tego, co mogę przeżyć rzeczywiście, nie spiesząc się. warto na chwilę się zatrzymać w tym biego po "cokolwiek" byleby "przeżyć" i przypatrzyć się, czy warto, to właśnie przeżyć :P

nie, nie zrozumiałas mnie. ;) nie o to chodzi, ze wole swobodny tryb zycia. Po prostu przejechalam sie juz wiele razy na tym, ze zanadto sie angazowalam. i nie potrafilam sie cieszyc tym, co trwa w danej chwili. za duzo myslalam o przyszlosci, o tym co bedzie, rozmyslalam nad tym co moglam zrobic, a nie zrobilam. takie przemyslenia to w wiekszosci naturalne u pesymistow. teraz oczywiscie nei wyzbylam sie tego calkowicie - nie da zmienic się z dnia na dzien, ale ucze sie cieszyc zyciem. cieszyc sie chwila i nie myslec o tym co bedzie. jesli to co zaiskrzylo nie wypali nie moge tego przezywac w nieskonczonosc tylko zyc dalej i cieszyc sie tym co mi zostalo. ;) a jesli sie uda, jesli to bedzie warte zaangazowania - wtedy bede sie martwic. ;) pozdrawiam. ;)

A ja tam nie zrozumiałem.. :D No dopóki nie znam to tez się staram nie angażować.. Co w tym takiego odkrywczego ? :o

ja znam, bardzo dobrze. tylko nie na poziomie takim, na jaki to teraz wkracza. ;p ja z nieangazowaniem sie, jak juz napisalam, miewalam problemy. ;p

taaaaa... grunt się nie angażować, tylko wiesz jak jest...najczęściej sie okazuje, ze kończy sie na intencjach... :O