Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZIOLA NA TRADZIK

TRADZIKOWI STOP - tu piszemy o efektach mieszanki ziolowej na tradzik

Polecane posty

Gość ZIOLA NA TRADZIK

a konkretnie tej mieszanki: pięciornik gęsi wrotycz uczep mięta pieprzowa glistnik (jaskółcze ziele) mozna je kupic w internetowym sklepie http://www.darynatury.pl/ najlepiej zamawiac przez maila lub telefon, poniewaz w ofercie sklepu nie sa wystawione glistnik oraz uczep, ale je maja. wszystkie ziola kupujemy po tyle samo gram, mieszamy w rownych proporcjach i trzymamy w szklanym lub plastikowym pojemniku. zaparzamy plaska lyzeczke do herbaty i pijemy 2xdziennie. pozwolilam sobie skorzystac z posta osoby z tego topicu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3732472&start=0 ja juz zamowilam te ziolka i jak tylko przyjda zaczynam kuracje :) prosze o nie zsmiecanie tematu innymi mieszankami i lekami, tutaj piszemy o efektach kuracji TEJ knkretnej mieszanki. ja na pewno bede pisac na bierzaco :)

Gość a ja na pewno 5
bede na bierzaco czytac;) i trzymac kciuki, sama oczywiscie jesli znajde chwilke, p[oczytam o tym, i byc moze zamowie:D

Gość trutiifono
Wszystkie zamówiłaś w tym sklepie internetowym? Jaki był koszt?

Gość Każde zioło kosztuje 2 zł
plus koszty przesyłki - czyli 20-23 zł. A jak chcesz zrobić nalewkę z wrotycza albo ocet wrotyczowy to musisz doliczyć jeszcze koszt zakupu wódki lub octu.

Gość ZIOLA NA TRADZIK
skasowali mojego posta. ziola dzisiaj przyszly poczta. koszt 15zl za ziola + 12zl przesylka (wysylaja za pobraniem). kazdego wzielam po 50g. po wymieszaniu jest ich bardzo duzo, spokojnie mozna wziac z kims na pol. wypilam jeden kubek, jest ok w smaku, czuc miete. napisze po kilku dniach czy sa efekty :)

Gość ZIOLA NA TRADZIK
tzn 11zl przesylka, bo za calosc zaplacilam 26zl

Gość tralinka
Hej dziewczyny;] trafiłam na topik, o ktorym autorka tego wspominała i zainteresowała mnie ta "ziołowa kuracja". Przenosze sie więc tutaj, chce kupić ziola i zobaczyć co z tego bedzie. Ale widzę, że jakos nikt nic nie pisze wiec nie wiem czy komuś zioła przyniosły już oczekiwane efekty. Dziś w sklepie zielarskim kupiłam uczep (2,50), pięciornik (3,20) i mietę (2,70). Wrotyczu i glistnika babka nie chciala mi sprzedać bo sa podobno bardzo silnie działajace a pewnie nie mieli też w asortymencie. Muszę wiec pewnie zamówić to w tym sklepie internetowym, mialam nadzieje, że tego unikne no bo jeszcze koszt przesyłki i w ogóle no ale trzeba te pare zl poświęcić hehe Dziewczyny zaglądajcie na ten topik, napiszcie czy ta mieszanka działa, jakie są u was zmiany?

Gość azater
napiszcie czy to skutkuje?

Gość ZIOLA NA TRADZIK
ja pije od 3 dni rano i wieczorem i jak na razie wulkaniki chyba sie nie zmniejszyly (tzn wydaje mi sie ze troche tak ale moze sobie wmawiam :) ). ale za to jestem przed okresem i ZAWSZE mi w tym czasie wyskakiwalo kilka nowych ropnych niespodzianek a teraz nic nowego :)

Gość ZIOLA NA TRADZIK
ciekawe czy po tygodniu, dwoch beda zauwazalne efekty:):)

Gość sosik
ale przeciez wrotycz jest wycofany!!!!!!!!! dlatego jestem zdziwiona ,ze wam to sprzedali. Wrotycz jest zbyt toksyczny dla człowieka. ja tez chiałam stosowac tą mieszanke ,ale po zasięgnięciu opini kilku zielarzy zrezygnowałam.

Gość tralinka
kurcze no faktycznie podobno ten wrotycz ma bardzo silne działanie... juz sama nie wiem a może po prostu kupic go mniej? i zrobić tę mieszanke z mniejszą zawartoscią wrotyczu? dziś dostałam maila z tego sklepu internetowego i z kupnem ziól nie ma problemu. wrotycz kosztuje 25g - 3zł a 50g - 5,50 to może kupić 25 g i tyle zmieszać? i co dziewczyny widzicie jakąś poprawę po tych ziołach?

Gość ZIOLA NA TRADZIK
czesc, pije 2x dziennie i teraz takze przemywam twarz tymi ziolami na noc, przed wklepaniem kremu i grudki naprawde jakby sie wchlanialy i nic nowego poki co mi nie wyskoczylo, a jestem przed okresem. tylko mnie przestraszylyscie z tmy wrotyczem :( co dokladnie ten lekarz powiedzial???

Gość ZIOLA NA TRADZIK
z tego co przeczytalam w internecie to szkodliwe sa duze dawki, a w ciagu dnia pije sie napar z dwoch plaskich lyzeczek i to nie samego wortyczu a mieszanki pieciu roznych ziol, wiec tego wrotyczu w takich dwoch lyzeczkach jest niewiele. ale jesli mozesz to napisz co powiedzial ten lekarz, chetnie sie dowiem, bo az sie troche przestraszylam

Gość tralinka
ZIOLA NA TRADZIK---> ja też tak myslałam, że pije się małą dawkę więc nie powinno zaszkodzić; fajnie, że nie wyskakują ci nowe "niespodzianki";) to chyba potwierdza, że mieszanka dziala chociaz w sumie minęło chyba niewiele dni; postanowiłam, ze pomimo tych info o wrotyczu spróbuję i ja tej "kuracji";] zamawiam reszte ziół i zobzczymy co będzie. problem mam tylko taki że rano nic nie piję i w ogóle nie mam czasu nigdy na śniadanie ani jakies picie więc bedzie trudno wmusic tę szklanke heh ale powalczę;)

Gość mike_85
Zainteresowała mnie ta metoda leczenia, z trądzikiem walczę od 6 lat, były już maści, kremy, antybiotyki i pryszcze mam nadal. Napisałem już do tego sklepu maila i czekam na odpowiedź, zamierzam zamówić te zioła i je stosować. Będę na bieżąco relacjonował przebieg leczenia (jeśli skompletuję wszystkie składniki:)). Co do szkodliwości wrotyczu, to znalazłem taką informację: http://www.parazyt.gower.pl/tanacetum.html Jest tam przepis na napar z 3 łyżek ziela, skoro taka ilość nie jest szkodliwa mniejsza tym bardziej nie zaszkodzi.

Gość tralinka
nie mam jeszcze kompletu ziół, czekam na wrotycz i glistnik; jak tylko przyjda zaczynam kuracje i też postaram się pisać jakie widze efekty; mam nadzieję, że ci którzy już to stosują widzą poprawe

Gość ZIOLA NA TRADZIK
czesc :) no mi tez sie wydaje ze taka mala ilosc nie zaszkodzi, a jak juz bedzie dobrze to sie przestanie to pic i przerzuci zapobiegawczo na bratka :) wydaje mi sie ze cos sie minimalnie poprawilo, niestety wyjechalam na dlugi weekend i nie wzielam ziolek bo nie mialabym jak ich przyrzadzac, wzielam tylko torebki ekspresowe bratka. ale od dzis znowu regularnie 2x dziennie pije ziolka

Gość mike_85
Również czekam na zioła, w tym tygodniu powinienem je skompletować i zacząć leczenie - ciekaw jestem efektów.

Gość tralinka
hej; przyszły dzis zioła, niestety zamiast 50g wrotyczu przysłali mi 25g no i 2,50 poszło w plecy heh; no więc zrobie mieszankę z 25-gramowych "porcji". Będzie mniej ale na pewno wystarczy. Zaczynam kuracje;]

Gość tralinka
wczoraj wieczorem wypiłam pierwsza szklanką ładnie pachnie ALE...o fuuuuuuuj jakie to gorzkie!;[ rano nie bede pić, tylko wieczorami jakoś sie przemoge, przynajmniej spróbuje

Gość ZIOLA NA TRADZIK
no to nic, jak wrtycz taki niezdrowy niby to nawet lepiej. moglas wszystko pomieszac po 50g a wrotycz wrzucic 25g:) dla mnie to nie jest gorzkie ale ja pije rzeczy bez cukru i wczesniej inne ziola wiec jestem zaprawiona;)

Gość ZIOLA NA TRADZIK
oprocz picia przemywaj takze twarz na noc :)

Gość tralinka
hej;] ja też pomyslałam, żeby reszte zmieszać po 50g ale stwierdzilam, że i tak bedzie dużo a może lepiej zachować proporcje składników. Spodziewałam się że jakieś pyszne to to nie będzie ale qrcze nie aż tak;[ ja własnie bardzo nie lubie gorzkiego smaku, herbate pije bardzo słabą i słodze łyżeczkę (płaską ale zawsze);] nie lubie też gorzkiej czekolady a grapefruit to już w ogóle masakra. A ziół chyba nie można słodzić więc nie wiem jak ja to wytrzymam;/

Gość tralinka
o a w ogóle to widzisz u siebie efekty?

Gość mike_85
Mam już zioła, dziś zacząłem je pić. Smak jak dla mnie przyjemny, ale ja w ogóle lubię smak ziół, więc picie nie będzie dla mnie problemem.

Gość mike_85
Coś tu cicho się zrobiło - stosujecie zioła? Ja po 3 dniach mam zauważam lekką poprawę na większej części twarzy i - niestety - pogorszenie na jednym policzku. Być może zioła w ten sposób działają, że najpierw następuje wysyp. Póki co piję je nadal i czekam na efekty.

Gość tralinka
hej, ja zaczynam w sumie dzisaj bo wejechalam na weekend i nie wziełam ziol ze soba. wiec na jakies efekty jeszcze dłuuugo poczekam

Gość tralinka
własnie piję, jakos tak lepiej smakuje niz poprzednio, ale i tak nieciekawie;] pzdr