Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZIOLA NA TRADZIK

TRADZIKOWI STOP - tu piszemy o efektach mieszanki ziolowej na tradzik

Polecane posty

Gość jotka84
Ktośśśśśś tammmmmmmm dzięki za odpowiedz :) A wie ktoś może (bo zapomniałam wczesniej o to zapytac) ile minut trzeba parzyc te zioła?

Gość ktośśśśś tammmmmm
to już ponad tydzień na ziołach , już nie mam raczej ropnych , choć kaszka na twarzy wyszła, jestem dobrej myśli, zobaczymy... : ). A parzymy 30 minut pod przykryciem, Może ktoś jeszcze zda relację ze swojej walki... pozdrawiam.

Gość Kasia T
Ja piję te zioła trzeci dzień. Zobaczę jakie będą efekty. Dla smaku do tych ziółek dodaję łyżkę miodu i wtedy lepiej smakują.

Gość ghffhfhfh
Jak tam, nadal pijecie ziółka?

Gość gf
ja piję pond 2 tyg i nic :(:(

Gość halun3d
http://video.google.com/videoplay?docid=-5383532827703250596 to link do ciekawego filmu WROTYCZ..............: * Medycyna o Surowiec zielarski: Kwiat wrotyczu (Flos Athannasiae, Flos Cinnae), olejek wrotyczowy (Oleum Tanateci). Kwiaty wrotyczu zawierają od 1 do 1,5% olejku, którego głównymi składnikami są tujon, izotujon, kamfora, borneol oraz gorzki lakton – tanacacetynę i flawonidy: akacetyna i luteolina. o Działanie: Cała roślina w wiekszych ilościach jest trująca. Do lat sześćdziesiątych była stosowana wewnętrznie do zwalczania robaczycy (owsik). Obecnie olejek jest stosowany jako domieszka do leków zewnętrznego stosowania we wszawicy głowowej i łonowej. Dawniej medycyna ludowa stosowała ziele na zaburzenia gastryczne po spożyciu zbyt obfitych, tłustych posiłków po dłuższym poście. Kuchnia: W poprzednich wiekach szeroko stosowana do "starych" mięs (pochodzących ze starych zwierząt), np. baraniny oraz jako przyprawa do "nieświeżych" mięs, których niezbyt przyjemna woń była tłumiona intensywnym zapachem ziela. Obecnie już nie stosowana. Wsadzona do szafy z ubraniami odstrasza mole.............................................................................. UCZEP-w tym przypadku chyba chodzi o trójlistkowy wspomaga fizjologię organizmu w działaniach przeciwreumatycznych - wspomaga walkę z łuszczycą - wspomaga w likwidacji problemów skórnych oraz alergii. ...................................................................................... GLISTNIK(jaskółcze ziele): * o Surowiec zielarski: ziele glistnika (Chelidonii Herba), korzeń glistnika (Chelidonii Radix). o Skład chemiczny: ok. 20 alkaloidów izochinolinowych (m.in.: chelidonina, berberyna, chelerytryna, sangwinaryna, protopina i inne), kwasy organiczne (kwas chelidonowy, jabłkowy, cytrynowy) oraz pochodne kwasów fenolowych, saponiny, duże ilości soli wapniowych oraz enzymy proteolityczne. o Zbiór i suszenie: ziele (młode pędy) zbierać najlepiej w okresie kwitnienia w maju i czerwcu. Suszyć w podwyższonej temperaturze ok. 30°C. o Działanie: + chelidonina wykazuje działanie rozkurczowe na drogi żółciowe, przewód pokarmowy i oskrzela oraz żółciopędne i słabe uspokajające. + chelerytryna i sangwinaryna wykazują działanie bakteriobójcze, pierwotniakobójcze, grzybobójcze, + przeciwnowotworowe (chelidonina hamuje podziały komórek) + używany powszechnie jako lek usuwający brodawki (kurzajki) na skórze. Wystarczy kilka razy posmarować kurzajkę sokiem mlecznym z glistnika. Kurzajkę uprzednio należy zmiękczyć wodą z mydłem. Działanie to wiąże się z obecnością w soku chelidoniny. Ciekawostki * Dym powstający ze spalonej rośliny ma własności owadobójcze. * W starożytności używano tej rośliny do zwalczania robaków przewodu pokarmowego, a także jako pułapkę do łapania ryb i ptaków..................................................................... PIĘCIORNIK GĘSI : * Roślina lecznicza: o Surowiec zielarski: ziele - Herba Anserinae (Herba Potentille anserine), korzeń o Działanie: środek ściągający i przeciwzapalny, a także rozkurczający na mięśnie gładkie. Stosowany przy biegunkach, chorobach jelit i dróg żółciowych charakteryzujących się stanami kurczowymi, w początkowym stadium kamicy żółciowej, zaburzeniach menstruacji, nieżycie żołądka i jelit. Dzięki zawartości substancji gorzkich poprawia apetyt i ułatwia trawienie.. Rzadko stosowany oddzielnie, stanowi składnik mieszanek ziołowych. o Zbiór i suszenie: ziele zbiera się w okresie kwitnienia i suszy w temperaturze do 60°C. * Sztuka kulinarna: surowe liście dodaje się do zup, kasz, można przygotować jak szpinak. Kłącze jadalne na surowo lub gotowane (w smaku podobne do pasternaku) * Kosmetyka: Dawniej we Francji stosowano wyciąg wodny z pięciornika (l'eau de beauté) do pielęgnacji cery. * Garbarstwo: Roślina niegdyś używana w garbarstwie ze względu na dużą ilość garbników.................................................... MIĘTA PIEPRZOWA: # Roślina lecznicza * Surowiec zielarski : Liść mięty pieprzowej (Folium Menthae piperitae), którego głównymi składnikami są: olejek miętowy, kwas askorbinowy (25 mg%), karoten (do 40 mg%), rutyna (14 mg%), apigenina, betaina, kwas oleanowy i ursulowy. * Przetwór : olejek miętowy (Oleum Menthae piperitae), w skład którego wchodzą: mentol (monoterpen), który oddziałuje na receptory zimna, wywołując uczucie chłodu; mentofuran, menton, octan mentolu, walerianian mentolu, felandren, pinen, cyneol, piperyton, jasmon, garbniki (6-12%), flawonoidy. * Działanie : Liście zwiększają wydzielanie soku żołądkowego, pobudzają wytwarzanie żółci, usprawniają pracę jelit. Stosowane są jako środek wiatropędny, przy zaburzeniach trawienia, w schorzeniach wątroby i dróg żółciowych. Mają także właściwości przeciwbakteryjne i nieznacznie uspokajające. Olejek miętowy ma podobne, ale silniejsze działanie, szczególnie jako środek odkażający i uspokajający. Stosowany zewnętrznie w nieżycie nosa, do inhalacji przy nieżytach gardła i oskrzeli. Stanowi także składnik preparatów do użytku wewnętrznego przy zapaleniu dróg żółciowych i w schorzeniach wątroby lub jelit. .......................informacje większości z Wikipedia.

Gość popi11
Hej! wznawiam topik! Czy ktos to stosował? no i czy działa??;>

Gość julitkakaka
lecę jutro do apteki po ziółka!!:D bo już straciłam wszelką nadzieję :///

Gość Piotrrrrrrr:)
hej ja właśnie zaczynam tą kuracje... macie jakieś rezultaty???:)

Gość bbbbbbbbbbbbbbb
Mam wypryski na policzkach brodzie i skroniach. PIerwszy raz mnie wysypalo 5 lat temu, od tego czasu byly systematyczne nawroty. ziola pije od miesiaca. czuje roznice, wlasciwie juz nic mi nie wyskakuje, skora sie uspokoila, wszystko sie goi. teraz mam jedna gule na policzku ale jest plaska i czuje jakby 'zdychała'. mam nuzenca i gronkowca, wiec zamierzam pic jeszcze pare tygodni, zrobie przerwe i zaczne jszcze raz profilaktycznie

Gość magdaaaaaaaa
czesc wszystkim czy ktos stosuje ta mieszanke ziolowa?? Macie efekty??? Bo ja mam zamiar zaczc stosowac. Pilam kedys wrotycz z pilunem i byly efekty ale jak pzrestalam pic to po jakis czasie zaraz byl nawrot niestey. Tearz zaczne pic te ziolamjak dlugo maxymalnie mozna je pic???? i ile czasu musi byc przerwa??

Gość malinadasds
witam. ja od siebie polecam strone www.tradzikowi-stop.pl pomogła mi w walce z trądzkiem :)

Gość inka89
u mnie żadne herbatki itp się niestety nie sprawdziły. trądziku pozbyłam się dopiero kiedy zaczęłam brać tabletki iqface, kuracja trwała 3 miesiące ale efekty są zdumiewające, sama nie wierzyłam, że to pomoże ale warto było spróbować!!

Gość gość
U mnie też nie sprawdziły się żadne ziółka, mieszanki, herbatki ani maseczki i parówki.. Nic kompletnie, czas sięgnąć po tabletki.. Tylko jakie? Visaxinum czy Nonacne? Czytam właśnie o Nonacne ( http://po.st/Nonacne ) i wydaje się być dobrym preparatem. Nigdy nie miałam do czynienia z suplementami. Help! :)

Gość gość
Zamówiłam zioła, jutro powinnam miec paczkę, wypróbuję, nie mam nic do stracenia :) Z trądzikiem męczę się kilka lat i mam już dość, na słowo DERMATOLOG dostaję wysypki. Będę pisać na bieżąco, jakie są efekty. M.

Gość gość
Zioła już do mnie dotarły, wymieszałam wszystko, wyszło tego BARDZO dużo, patrząc na to, że wypija się tylko dwie szklanki dziennie, to starczy na bardzo długo :) Zaparzyłam, spróbowałam i pyszne, to to nie jest, jest bardzo gorzkie, ale dodałam pół łyżeczki miodu i jakoś przełknęłam, podejrzewam, ze przy dłuższym piciu, po prostu przyzwyczaję się do tej goryczki. M.

Gość gość
Cały czas pije zioła, już się przyzwyczaiłam do ich smaku, dalej je słodzę odrobiną miodu, a co najlepsze :) Nic mi nie wyskakuje, mam czystą twarz, bez wyprysków. Szkoda, że nie pisze jak długo trzeba je pić, na pewno będę je pić tak długo, aż nie skończą mi się zapasy, więc bardzo długo. Polecam wypróbowanie tych ziół, kazdemu, kto ma problemy z trądzikiem, a lekarze nie dają sobie z nim rady. M.

Gość gość
ten krem to prawdziwy cud, 5 lat walczyłam z tradzikiem od liceum do teraz,masakra kasa na lekarzy dermatologów i kosmetyki z rosmana i nic aż do teraz kiedy znajoma poleciła mi krem pilarix i po 5 dniach nic, poprostu wszystko wyszło nawet moje rany sie zagoiły od wyciskania polecam kupujcie ze strony producenta tu: http://pilarix.pl

Gość Testuje Wrotycz
Cześć! Od tyg stosuje wrotycz w postaci samodzielnie zrobione nafty wrotyczowej- pół szklanki świeżego ziela zalałam 200ml nafty kosmetycznej z Wit.A i E. Trzymałam to w ciemnym miejscu 7 dni. Efekty są zdumiewajace, cera mnie się przetluszcza i wygładziła się. Walczę z zaskornikami i krostkami, mam rozpoznany przez 2 dermatologow trądzik rozowaty . Nie wiem jak będzie dalej....narazie jestem zadowolona z efektów. Ten preparat dobrze się wchłania mimo tłustawej konsystencji nafty. Za chwilę cera staje się matowa i ten efekt utrzymuje się co widać u mnie szczególnie na czole gdzie juz po godzinie " świecę się ".