Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dom czy mieszkanie

jesli mielibyscie wybrac to dom czy mieszkanie?

Polecane posty

Gość dom czy mieszkanie

tak jak w temacie ja bym wolala mieszkanie

Gość co Ci z tego że ktoś Ci wymien
dom czy mieszkanie. Może uzasadnicie czemu taki wybór. Wady i zalety podacie jednego i drugiego.

Gość dom czy mieszkanie
ja wole mieszkanie bo mam porownanie.Aktualnie mieszkam w domu,fajnie jest w lato ale w zime strasznie chodzi mi glownie o ogrzewanie w wiosna-lato to super zawsze mozna sie powygrzewac na sloncu,grill itd

Gość pamparam
zdecydowanie maly domek ale w obrzezach mojego miasta bo nie lubie wsi. a domek dlaatego ze mam swoje podwórko, nie mam naokolo siebie sasiadów ktorym np. przeszkadza glosne chodzenie po mieszkaniu

Gość dom czy mieszkanie
a jak radzicie sobie zima w domu?jak sie ogrzewacie?nie uwazacie ze drogo to kosztuje?

Gość dom domek domeczek
pod miastem. plusy- cisza, spokój, swój ogródek, kawałek przestrzeni, troszke dalej od sąsiadów, zwierzęta,hamak między drzewami, oczko wodne, skalniak, zielona trawka, piękne krzewy, drzewa owocowe!! minusy- moga byc problemy z dojazdem bo trzeba sie przebic przez miasto a miescie- korki, czesto brak jakiejs szkoły podstawówki i dzieci trzeba by wozic do miasta, ogólnie gorszy dospet komunikacji- minimum 2 samochody niezbędne mieszkanie- nie trzeba sie stresowac i pilnowac przy budowie, wszedzie jest blizej- sklepy , apteki w poblizu, najczesciej lepszy dojazd komunikacja. minusy- ciasnota, spaliny, wscibscy sasiedzi za scianą, na klatce, brak zieleni- ewentualnie jakies parki, co jest coraz rzadsze bo developerzy chca zabudowac kazdy zielony skwerek, hałasy z ulicy, wrzeszczące dzieci sasiadów, wszedobylski beton ( chociaz w nowym budownictwie nie) hmmm jednak DOMEK POD MIASTEM :)

Gość dom domek domeczek
a co do ogrzewania w zimie- warto- naprawde warto zainwestowac w ogrzewanie podłogowe. cieniutkie rurki- malo wody, szybko sie nagrzewa, a jak zima w stopy ciepło to juz reszcie ciała cieplej :)

Gość w bloku mialam sasiadow
a teraz nie mam ...ale wole jednak dom

Gość dom czy mieszkanie
a drogo wychodzi miesiecznie takie ogrzewanie? w domu mam zwykly piec,porazka,jestem dlatego zniechecona

Gość dom domek domeczek
nie mam ogrzewania podłogowego, bo moj dom był budowany dawno, wtedy czegos takiego nie było... ale domek jest ocieplony, okna sa szczelne ( plastikowe niestety) i w ciagu tegorocznej zimy zuzyłam 1,5 tony wegla. ( mam piec 2 funkcyjny: wegiel gaz ) czyli koszt około 800 zł. gazem wychodzi drozej

Gość dom czy mieszkanie
wiecie ja lubie dom ale tylko gdy sie robi cieplo,jak jest zima to najchetniej bym w ogole w domu nie siedziala

Gość dom domek domeczek
poza tym koszt zalezy do wielkosci domu ( moj ok 180 m) kubatury, materiałow uzytych w budowie etc, czyli u kazdego cos innego, nie mozemy CI powiedziec ile kosztuje ogrzewanie zimą- bo u kazdego inaczej :)

ja wolałabym dom, właśnie z tego względu, że latem czy wiosną można wyjść sobie na podwórko i leżeć, poza tym czym jest ogrzewanie w stounku do płacenia co miesiąc czynszu, bez porównania, fakt, że w miescie jest dużo sklepów i wszystko pod ręką, lekarze, apteki, jednak ten dom to jest dla mnie coś wspaniałego, jest ten trawnik nie osrany przez blokowe psy, dzieci zawsze mogą o każdej porze wyjść na podwórko, można rozłożyć basen, zamyka się furtke i jest bezpiecznie, na osiedlach nie bardzo, dzieciom przychodzą różne dziwne pomysły do głowy, tam gdzie ja mieszkałam dzieci miały manię podpalania wszystkiego co popadło, wiem nie wszędzie tak jest, stanowczo wybrałabym dom :)

Gość napisze na pomaranczowo
u mnie zima 10 ton wegla

Gość jak ja to lubię
ależ oczywiście że dom,nie ma to jak kawałek własnego podwórka-to letnie grilowanie,taplanie się we własnym basenie,opalanie się toples-czysta poezja!

wsluchaj sie w slowa.....dom, dom rodzinny ;) szlyszal ktos kiedys slowa: mieszkanie rodzinne....:O wybieram dom...nawet gdyby w nim mialy byc dwa pokoje...

dodam jeszcze, że w ielkich skupiskach ludzi jest coś takiego jak zawiść, zazdrość, z resztą nie tylko bo w małych też, ale trafisz na beznadziejnego sąsiada i jest przesrane, kiedy mieszkałam z rodzicami mięliśmy sąsiadke, która uprzykszała wszystkim życie, później z mężem w następnym mieszkaniu było to samo, to był straszny pech chyba bo jedna i druga mieszkały pode mną w mieszkaniu

Gość anal intruder xxl
dom to dom, nie ma odgłosów sąsiadów a gdy ciepło przed pracą na boso mozna wyjść na ogród i napić się kawki

pomyslcie jak ktos ma dom na obrzezach miasta - ma tam teraz sa dzialki bardzo drogie, to ma i samochod, nie jeden wiec co mu przeszkadza ze nie ma sklepow jak sobie wsiada w samochod i chwla i jest gdzie chce:P

Gość asdasd
Mieszkałam w mieszkaniu, teraz mieszkam w domu. Każde z nich ma plusy i minusy, ale nie zamieniłabym domu na mieszkanie... Owszem jest drożej ale: - mam spokój - sąsiadów nie słychać - duża przestrzeń - ogród - garaż - taras Plusy mieszkania? jedynie to, że taniej.