Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszane mam uczucia

zakladacie dzieciom jeszcze rajstopki???

Polecane posty

Gość mieszane mam uczucia

bo ja sama nie wiem, z jednej strony jest goraco a z drugiej nie tak dokonca bo jak slonce zajdzie to nie ma tropkiow. w moim miescie dzieci sa roznie po ubierane niektore maja rajstopki inne nie , a inne znowu maja grube czapki jutro ma byc u nas 20 stopni no i nie wiem czy meczyc dzieciaka w rajstopach

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
nie przegrzewaj dzieciaka

Ja tam jeszcze zakładam. jest zimny wiatr a 20 stopni to nie tak dużo,poza tym jeszcze ziemia sie nie nagrzała zeby było az tak ciepło. takie jest moje zdanie

Gość napisze na pomaranczowo
dzisiaj bylo cieplo to nie zakładałam małemu-wczesniej jeszcze tak a przy okazji zapytam a czapki?

Gość ktoś inny
litoście :O A Tobie nie byłoby gorąco w \"rajstopkach\"?

ale jak dziecko siedzi we wozku to wcale nie jest tak cieplo-szczegolnie jak powiewa chłodny wiatr

Gość ktoś inny
dajcie spokój! a potem zdziwienie, że dzieci chorują. Jak są wiecznie zapoce i przegrzane

Gość basicka
Moim zdaniem jest za ciepło na zakadanie rajstopek!!! Dziecko ma większą ciepłotę ciała niż dorosły człowiek, a do wózka to przecież można zabrać kocyk i wrazie czego przykryć.

uscislijmy moze o jakim wieku mowimy (1,5 roku)

ja małej zaklądam albo rajstopki i sukienke albo skarpeteczki i spodenki. rajstopki pod spodnie jej ubieralam jak bylo zimno i snieg sypal. dzis u nas ponad 20 stopni bylo. ludzie w bluzkach na ramiaczkach chodzili :)

rajstopy albo spodnie, na raz nie :p odkąd temp. nie spada poniżej 0! ;) a i spodnie w zależności od aury- cieńsze, grubsze... jakie trzeba :)

Moja córcia ma 1,5 roku, już od 3 tygodni zakładam albo rajstopki i spódniczkę albo skarpetki i spodnie! Grunt to nie przegrzewać dzieci Od urodzenia nawet jeszcze kataru nie miała!

Ja mojej 13-stomiesięcznej córci zakładam cieńsze rajstopki i cienkie spodnie :)

Ja też dziś założyłam cienkie rajtuzki i cienkie spodenki. Na cebulkę, w razie czego można warstewkę zdjąć. Ale potrzeby nie było. Ciepło jest, ale w słońcu. W cieniu chłodnawo, dodatkowo powiewa wiatr. Maluch ma niecałe 6 miesięcy, jeździ w spacerówce bez żadnych kocyków itp. Jeździmy po szczerym polu, a nie wokół budynków, więc jak zawieje to do szpiku przewiewa. Gdzieś ok. 18, jak wracałyśmy, to już rączki jak lodziki miała i nakrywałam jej nóżki kocykiem, mimo rajstopek. Czapulę mamy, cienką, niedługo przesiadamy się na kapelusik z uszkami, chroniący tylko uszka przed nadmiernym wiatrem i główkę od przegrzania.

Gość ja pierdzile
to ja miszkam w Irlandii, gdzie wieje przez caly rok jak cholera, przez pare miesiecy bylo tylko po 4 czy 5 stopni i w zyciu dziecku rajstop nie zalozylam pod spodnie i nikt nie zaklada bo tu ich zreszta nie maja :) aby dla dziewczynek maja do spodniczki. Natomiast wszystkie dzieci, a glownie niemowlaki przy temperaturze od 15 stopni w gore nie maja nawet skarpetek tylko gole stopy. Moze to i dla mnie bylo szokujace na poczatku ( teraz juz nie ) ale te dzieci wcale nie choruja.

Moja córa dziś miała na sobie spodenki 3/4, skarpetki, sandałki i koszulkę z krótkim rękawkiem. Zawsze uważałam ze przegrzanie jest gorsze od wychłodzenia.

To prawda - przegrzewanie jest znacznie gorsze niż lekkie wychłodzenie, wiem nie tylko z doświadczenia (zdarzyło mi się niestety) jak i z wciąż powtarzanych zaleceń lekarzy:) Ja Synka ubieram leciutko, bo Jemu wiecznie gorąco. Tak więc zakładam długie lekkie spodnie, body z długim rękawkiem (cienkie), skarpeteczki i buciki. Córeczka natomiast (po mamusi:) ) zmarzluszek Mały, tak więc Jej zakładam cienkie bawełniane rajstopki pod spodnie i na body (cienkie) bluzę od dresu lub lekki sweterek. Dzieci mają 17 m-cy. Tak naprawdę wszystko zależy od dziecka......jedno jest zmarzluszkiem i nie jest Mu za ciepło w rajstopkach, drugie natomiast wiecznie rozpala i temu już w nich będzie za gorąco.

ani wychłodzenie ani przegrzanie nie jest dobre ale pogody zdradliwe i mimo słonca jest chłodno jak wieje ja zakładam synkowi rajstopki spodenki ... i jest mu akurat bo sie nie kreci nie marudzi na spacerach