Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolka88888

postinor duo ciążą

Polecane posty

Gość nikolka88888

jestem w 5 tygodniu ciazy, czy moge wziasc postinor duo? i czy wystarcza dwie tabletki czy trzeba wiecej?

Postinor nie wywoła poronienia, jeśli o to pytasz.Postinor ZAPOBIEGA zapłodnieniu a jeśli do niego dojdzie, to podtrzyma ciążę a tobie zafunduje bonusowe skutki uboczne.

Gość nikolka88888
jak podtrzyma? niemozliwe, przeciez nie mozna go brac w ciazy

Nie można brać w ciąży niczego, bez konsultacji z lekarzem, bo może zaszkodzić tobie lub dziecku ale nie jest to równoznaczne z poronieniem.

Gość nikolka88888
no to co mam wziasc na ta ciaze?

Pomyśl logicznie - skoro aborcja jest w Polsce nielegalna, niedostępne są tabletki wywołujące poronienie, niedostępne są zabiegi - to jakim cudem dopuszczono by Postinor do obiegu, gdyby miał działanie poronne?

Gość nikolka88888
przeciez tylko lekarze moga wiedziec ze postinor tak dziala, nie?

Leki poronne są w Polsce NIEDOSTĘPNE dla zwykłej Pacjentki. Ginekolog nie może środka poronnego przepisać. Żaden lekarz.Postinor ZAPOBIEGA ciąży anim do niej dojdzie. Przeczytaj ulotkę. Masz tam wyraźnie napisane, że jeśli doszło do ciąży, to Postinor nie zadziała.

Gość nikolka88888
moze tak pisza, zeby nikt tego tak nie bral, ale moze to ściema

...skoro uważasz, że to ściema, to skocz z dachu wieżowca, bo to ściema, że się zabijesz

nikolka88888 - kobieto, tlumaczy ci nglka jak wujo krowie na miedzy, a ty dalej swoje. OK, zyj sobie w przeswiadczeniu takim a nie innym, najwyzej sobie krzywde zrobisz :O

Gość nikolka88888
napisalam ze "moze" tylko pytam i tak "glosno mysle" bo nie wiem co robic a mam postinor

Schować Postinor do szuflady.Postinor to progesteron. Jako taki zapobiega owulacji zanim do niej dojdzie.Po owulacji progesteron naturalnie produkoany jest przez kobiecy organizm i ma na celu podtrzymać ciąę, gdy do niej dojdzie. Gdy do ciaży nie dochodzi - progesteron spada i występuje miesiączka. Gdy do ciąży dochodzi - progesteron wzrasta i utrzymuje się na wyższym poziomie.Mechanizm działania Postinoru ogranicza się do oszukania organizmu, jakby było już o owulacji - nie dojdzie do uwolnienia jajeczka. I tyle. nie ma tam żadnych cudów poronnych.

Gość nikolka88888
no to dolina

Od strony medycznej ngLka wyjaśniła już wszystko. Dodam wiec tylko, że tak w ogóle fajnie jest mieć w domu coś malego skrzeczścego i chodzić z wózeczniem na spacery. Wiem bo sam juz 2 szt. odchowalem :)

\"co mam wziąć na tą ciąże?\" brzmi jakbyś miała niestrawność i pytała o krople ;D najlepiej weź witaminy by dziecko było zdrowe !

Gość nikolka88888
jasne, wam tak latwo gadac i tak zdrowe raczej nie juest, bo ja wciaz wymiotuje, a to9 raczej nie jest dla niego dobre

nikolka jestes chora, daj sie leczyc. jesli weźmiesz ta tabletke mozesz nie poronić i moze urodzic ci sie chore dziekco. wlasnie w ttym okresie ksztaltuje się jego kora mozgowa!! daj sobie siana mała! a jesli nawet ci sie uda poronic to jest baaaardzo duze prawdopodobienstwo ze juz nie ebdziesz mogla miec wiecej dzieci!!

NikolkaWiększość kobiet wymiotuje w pierwszym trymestrze (pierwsze trzy miesiące), niektóre ciut dłużej, poczytaj trochę o przebiegu ciąży. Wpisz w google \"przebieg ciąży\" i czytaj.Za wymioty odpowiada:a) progesteronb) hcg (hormon stricte ciążowy)I nijak to się ma do zdrowia dziecka. Jeśli wymioty występują częściej niż 3-4 razy dziennie, wówczas z tym problemem udajesz się do lekarza.Ja wymiotowałam do końca czwartego miesiąca, codziennie. Mała zdrowa jak ryba. Najczęściej kobiety, które nie wymiotują - martwią się, nie odwrotnie.

Gość nikolka88888
wez mi nie wmawiaj, ze jak sie raz poroni to dzieci nie mozna miec, no co za bzdury, moja kuzynka poronila i ma teraz 3 dzieci

ja nei mowie ze jak poronisz to nie możesz mieć dzieci !! czytaj ze zrozumieniem dziecko! do lozka puru puru to sie chcialo a teraz zabijac wlasne dziecko chcesz! żałosna jesteś

Gość nikolka88888
"nawet ci sie uda poronic to jest baaaardzo duze prawdopodobienstwo ze juz nie ebdziesz mogla miec wiecej dzieci" napisalas DUZE PRAWDOPODOBIENSTWO, skad wzielas ta teorie, znasz jakies badania naukowe? ja wymiotuje po 8-10 razy nawet i juz nie mam na nic sily :(

Z tym problemem, Nikolka, powinnaś udać się do lekarza jak najszybciej. Są preparaty (na receptę), które zmniejszają ilość dziennych wymiotów, czasem całkiem je likwidując.

nikolka chodzi mi o to, ze jak bedziesz stosowała rozne metody an "poronienie" może byc taka mozliwosc, ze juz nigdy nie ebdziesz mogla miec dzieci. i nie mozesz kierowac sie tym, ze jak twoja kuzynka zaszla ponownie w ciaze to ty tez zajdziesz. A wymioty to normalna sprawa w tej fazie ciążowej Rozumiem cię, pewnie boisz się macierzyństwa, ze nie ejsteś na to gotowa itd. Ale poczujesz instynkt macierzynski. On przychodzi sam. zobaczysz. pokochasz to dziecko tak bardzo jak nikogo na swiecie i dopiero na wymioty bedzie cie bralo jak sobie pomyslisz, ze chcialas je zabic:) Zyczę powodzenia:)

Gość fiacik
Rozwalają mnie gówniary którym nie chciało się zabezpieczyć jak d*py dawały, a potem wielki płacz i lament. Jak się z kimś idzie do łóżka to trzeba sie liczyć z taką ewentualnością, zwłaszcza że nie ma środków anty skutecznych na 100%, a nie robić to z kim popadnie , często bez zabezpieczenia. Czy wy zupełnie już nie myślicie?

Gość nikolka88888
a kto powiedzial ze sie nie zabezpieczalam? jasnowidzem jestes czy co? a do jakiego lekarza powinnam isc z tymi wymiotami?

Gość Assiii
hejka. a wogółe byłaś u ginekologa?

Moim zdaniem z wymiotami nie należy iść do lekarza lecz do... toalety. To - jak napisała Majta - częsta i normalna przypadłość pań w stanie błogosławionym. Można o ty powiedzieć przy najbliższej wizycie u gina ale wątpliwe by coś pomogł w tej kwestii. Trzeba przeżyć i tyle...