Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -xxx-

Sposob na kurzajki!

Polecane posty

Gość -xxx-

Witam! Dzis wyprobowalam metode ze skorka cytrynki i octem. Hmm niedawno to przykleilam na plaster do kurzajki. I co mam tak długo z tym chodzic? Mam jeszcze kilka tych skorek wiec bede je wymieniala. Kurzajka sama odpadnie czy jak? Hmm. Dodam ze mam je na podeszwie stop. Probowalam tez zelu Scholl ale nie pomogl mi, jedynie wyżarł skórę wokol kurzajki, a ja sama nie....

Gość -xxx-
Proszę o odpowiedz.

Ja bym się nie bawiła w takie coś. też miałam na podeszwie stopy, kupiłam Duofilm i smarowałam tak jak polecali na opakowaniu, nie pomogło wcale, wręcz narobiło mi się ich więcej. Poszłam do dermatologa, wymroził mi je ciekłym azotem, nie bolało tylko takie zimno się czuło, zagoiło się bez śladu po jednym razie. Na prawdę nie warto sie samemu z tym babrać ;)

Gość -xxx-
Jezeli ten sposob z cytrynka nie pomoze topojde do lekarza. A mozna to zrobic na kase chorych czy prywatnie?

Gość -xxx-
No to super. Kurde juz mam dosc tych kurzajek. To mi zawadza. Bu. Wydaje mi sie ze na basenie sie tym zarazilam. A Ty?

Gość wymrażanie pomaga
ale nie na długo, niedość że zostaje blizna to obok zrobiła sie następna, miałam na palcu

Gość -xxx-
Tak? Wlasnie taka opinie od innych tez slyszalam. Narazie walcze z nia domowymi sposobami. bu. Moja mam wyciela sobie zyletka... ja nie mam az tyle odwagi. Boje sie bolu :-P

Gość ja miałam wymrażane
musiałam powtórzyć drugi raz ale zeszło i od tej pory się nie pojawiło. A lepsze to niż babranie sie miesiącami bo kuracja duofilmem trwa około dwóch miesięcy, mojemu chłopakowi pomogło.

Gość -xxx-
Hmm ale ja mam taka stara i dosc duza. trzy pozostale sa male... NIe wiem. Ale to jest cholerstwo! O wlasnie albo na solarium...

Gość wymrażanie pomaga
za jakiś czas zrobiła mi się na innym palcu i postanowiłam ją wytępić jakimś lekiem. Poszłam do apteki i poprosiłam panią mgr żeby mi cos poleciła, dała mi brodacid takie smarowanie o konsystencji lakieru do paznokci, leczenie trwało długo ale było skuteczne, po kurzajce ani śladu

Gość -xxx-
Hmm ale ona juz teraz kwitnie?

Nie wiem po co babrać się jakimiś roślinkami, kiedy można sie tego pozbyć szybko i bezboleśnie, a nie parzyć ziółka, przykładać, owijać stopę... Chyba że komuś się nudzi i nie ma co robić

Gość wymrażanie pomaga
a z jaskółczym zielem daj sobie spokój

Gość -xxx-
Widze ze duzo osob ma z tym problem....

Kurcze ja tez naleze do osob z tymproblemem mojakurzajka jest dosyc spora i dość długą ja mam gdyz zaniedbalam w pewnym okresie smarowanie i mam :( boli strasznie ciezko mi chodzic gdyz jest na podeszwie stopy wiec wylko wizyta u dermatologa mnie uratuje?? smaruje Verrumalem i niby cos tam schodzi ale ile czasu minie zanim to zejdzie jak pojde dolekarza to pewno dostane niezla pouczankę hehehe ale chyba trzeba sie przłamac...

wiecie co dobrze jest kurzajke mimo smarowania zakleic zwyklym plastrem bez opatrunku to naprawde pomaga :D polecam