Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieczyna z poznania

co warto zobaczyć w kotlinie kłodzkiej

Polecane posty

czesc, na długi weekend wybieram się ze znajiomymi do srebrnej góry, co polecacie , gdzie warto iśc, co zobaczyć?

Gość moje okolice
zobaczyć jest co i to dużo...jesli przyjedziecie samochodem ale kiepsko jest tutajjesli chodzi o jakis wypad :/ tutaj jest masakra naprawde widoki super, twierdze, zakmi, itd ale o "zabawie" nie ma mowy.... ale skoro na majowke tutaj przyjedziecie i z można powiedziec z "centralnej"Polski.... to pooddychacie swiezym powietrzem i odpoczniecie :)

BEDZIEMY AUTAMI, TAK ZE DOJECHAĆ NIE BEDZIE PROBLEMU

Gość moje okolice
więc polecam po za Srebna Góra, bo tam jest twierdza i i piękny stary most, w ząbkowicach ruiny zamku, krzywą wieże, i koniecznie kłodzko tam jest twierdza (wieksza niz w srebenj górze) podziemia, samo miasto jest piekne, w kamieńcu ząbkowickim piekny zamek (o ktorym ostatnio głosno za sprawa głodujących tam pieskow) a jesli chcecie sie troszke dalej "zapuscic" to kudowe zdroj, polanice, lądek, jest tutaj naprawde wiele pieknych miejsc do zwiedzenia...

Gość lalala00094739229
Konieczne idźcie na szczeliniec wielki :)naprawdę warto

A czy to praqwda że mieszkancy tych okolic mają wyjatkowo duze interesy ?

Byłam w Kłodzku dokładnie 20 kwetnia. Owszem, miasto ładne, twierdza, labirynt fajne. Ale nalezy tam uwazać na wszechobecna kupy na chodnikach. I nie wchodźcie w tunele, no chyba że lubicie zapach szaletu :O

Kotlina jest piękna... i jest, co oglądać. Ja jestem fanem Międzygórza, które ma swój stary przedwojenny klimat górskiej wioski. Częściowo zapuszczone, częściowo odremontowane. Polecam maleńki sklepik spożywczy po prawej stronie przy wejściu na czerwony szlak, przepiękna przedwojenna lada i kafelki!!!!! Bardo-warto stanąć. Kłodzko jest niezłe. Lubie bardzo ryneczek w Bystrzycy Kłodzkiej (bardzo dobra pizzeria). I uzdrowiska, każde inne, każde fajne. Najbardziej lubię Kudowę i Lądek. I jeszcze można pojechać drogą 1000 zakrętów.

Gość koszałko opałko
Owszem Kudowa, Lądek, Bystrzyca obowiązkowe punkty. Kłodzko z resztą też. Ale nie tylko góry i zabytki, są też i atrakcje na przykład spływ pontonowy przez Przełom Bardzki. Jest tam jedna firma bodajże Ski Raft i oni to organizują. Gdyby nie to że rzadko bywam w tych moich rodzinnych stronach to byłbym stałym bywalcem tych spływów.

Gość gość
tak, to jest rzeczywiście spora atrakcja. jeszcze ta firma ma fajne rejsy gondolowe, dla tych, którzy chcą zobaczyć miast z innej strony - widoki są piękne.

Gość hotelik orański
Jeśli ktoś szuka noclegu w Kotlinie Kłodzkiej, zapraszamy do Hoteliku Orański - pobyt z pewnością będzie przyjemny i niezapomniany! Hotelik Orański jest położony w górach, w malowniczej okolicy Kotliny Kłodzkiej. Oferujemy noclegi w atrakcyjnej cenie i smaczną, zdrową domową kuchnię. Do tego bezpłatne miejsce parkingowe, a do użytku gości jest również piękny ogród oraz miejsce na grilla. Hotelik jest również przyjazny zwierzętom. Okolice Hoteliku Orańskiego są bogate w atrakcje - zaledwie 0,5 km od Hoteliku znajduje się zalew z wieżą widokową, w pobliżu znajduje się również pierwszy w Polsce park linowy Skalisko, będący doskonałą rozrywką zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych. Jest to też idealna opcja na krótkie pobyty - 3,4 dni, weekendy - na pewno każdy znajdzie w tym miejscu coś dla siebie, zarówno dorośli, jak i dzieci. Kontakt:http://hotelikoranski.pl 793 665 806 Paulina Grzelaczyk

Gość ada ga
Kotlina kłodzka jest super. Ja bylam pare razy. najbardziej podoba mi się okolica Stronia Śląskiego. Już dwa razy tam byliśmy i nocowaliśmy w pensjonacie Górna Chata. Polecam i okolice i nocleg. Czysto, przyjemnie, tanio, komfortowo - jak w domu :) http://www.gorna-chata.pl/