Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AzaAza

Wakacje -- Grecja -- Paralia

Polecane posty

Gość AzaAza

witam prawdopodobnie w te wakacje wybieramy sie ze znajomymi wlasnie do paralii(ale to jesczze nie ostateczna decyzja - narazie badamy grunt) :D czy ktos z Was moze mi powiedziec, czy oprocz swietnej zabawy w dyskotekach i cudownej plazy - o ktorej wiele osob juz sie wypowiadalo :) spotkamy tam takie malownicze, 'romantyczne' zakatki ? wiecie, każdy z nas (a przynajmniej wiekszosc) wyobraza sobie grecje jako piekny kraj, z malymi, kamiennymi uliczkami, kolorowymi okiennicami z kwiatami w oknach itp... bardzo chcialabym nacieszyc oko takimi widokami :D jesli nie w centrum Paralii to gdzies w poblizu...albo na obrzezach...??? acha i jeszcze jedno, (moze wydac sie to smieszne, ale co tam :P) kiedy ogladalam zdjecie Paralii na planie glownym byla masa hoteli, sklepow itp, czy oprocz Grekow pracujacych w tych miejscach spotkac mozna na ulicy tubylcow czy samych turystow ? pytam bo przeczytalam gdzies ze np w Kokino Nero poza sezonem mieszka tylko 16 osob... hehe, a ja chcialabym zaczerpnac chociaz troszeczke tamtej kultury..zwyczajow...pobyc troche z ludźmi 'z daleka' :) i ostatnie pytanie...wyjazd planujemy we wrzesniu, czy możemy liczyc na upały, świtną pogode i opalanko ?? :) Z góry dzieki za odpowiedź ! :):)

Gość AzaAza
halooo :D pomoże ktoś ?:)

Gość AzaAza
czyżby nikt nie był w Paralii ? :> :Ppliska, pomóżcie... :)

Gość moniaaaaaaaaaaaaaaaaa
dla mnie paralia jest slaba, mnostwo polakow, wszedzie pelno ludzi na ustronne miejsca nie masz co liczyc ale spoko mnostwo lasek sie opala topless ;) we wrzesniu sa upaly

Gość bylam nie daleko
parali i mam troche inne wyobrazenie o Grecji niz Ty. nie wiem jak sama Paralia, ale miejscowosc, w ktorej ja bylam skladala sie z niskiej zabudowy samych hoteli, poza nimi byl chyba tylko kosciol i kilka instytucji, a ulice byly dwupasmowe choc to byla mala miescina. tan urok znalezlismy dopiero w pobliskich miejscowosciach na wycieczkach, ale byly oddalone od morza. jesli chodzi o Grekow, to obys sie nie rozczarowala. wiekszosc z nich, zarowno straszych i mlodszych nastawiona jest na wyrywanie lasek i tym glownie zajmuja sie w miejscowoscia turystycznych, oczywiscie poza Grekami robi to wielu Arabow. sa nachalni, chamscy, czesto zaczepiaja kobiety idace z mezczyzna nawet klepiac je po tylku! zdarza sie, ze probuja wcignac je na sile do auta.. takie wspomnienie mam z pobytu w Grecji. w wiekszych miastach typu Ateny czy Saloniki jest w miare normalnie, ale male miejscowosci i dyskoteki opanowane sa przez podrywaczy. dlatego lepiej uwazaj bo mozna latwo zostac wykorzystana, albo zle zrozumiana. Grecja to piekny kraj, wiec sie nie zniechecaj, ale miej dystans.

Gość AzaAza
dzieki :) aberin licze na to, ze bylas wlasnie w paralii i podzielisz sie wrazeniami :D co osoba to innna opinia.. :) jedni zachwalaja pod niebiosa (czytalam na innych forach) a niektorzy wrecz przeciwnie, trzeba bedzie sprawdzic i przekonac sie na wlasnej skorze :)

mieszkaliśmy jakieś 20min. autokarem od P. pośrodku niczego, między polami kiwi i morzem ;) w samej P. byliśmy na imprezie i jakichś zakupach, zwiedzania tam zbyt wiele nie ma; to co wspominam z Gr. njalepiej to akurat nie P.; te malownicze zakątki o których piszesz są chyba najbardziej właściwe dla Grecji wyspiarskiej, my po takich tam nie chodziliśmy; byłam tam pod koniec sierpnia i upały wciąż były, więc pogoda na pewno dopisze; morze jest bardzo słone i pamiętam, że było dużo glonów (może taka pora, z Bałtykiem jest podobnie); miejscowi, dużo było też Albańczyków, rzeczywiście strasznie nachalni i prostaccy, ale myślę, że i tak warto :)

Gość AzaAza
dzieki raz jeszcze :) jesli jeszcze ktos zechce sie wypowiedziec bede wdzieczna :) pozdrawiam

Gość mwmwmwmw
jesli szukasz malowniczych widokow dzikiej grecjii to w paralii ich nie znajdziesz...polecam santorini paralia to typowa mala miejscowosc nastawiona na turystow cos jak rimini we wloszech grecy sa strasznie nachalni to fakt a na tej dyskotece w paralii to juz przeginaja jak tanczysz a ten dochodzi i Cie zaczyna macac hehehe prawdziwe plaza w paralii ladna sklepiki tez ok no jakby to powiedziec dobra miejscowosc dla srednio bogatych chcacych sie pochwalic ze sie bylo w grecji ;) pozdrawiam

Gość AzaAza
To ja widzę, że niezłe ziolka z tych Grekow..... :P lepiej niech nie zaczynaja... hehe bo trafi kosa na kamień :P ale cotam, nie zniechęcą mnie od wyjazdu, oni napewno nie. Martwia mnie te widoki....a co do santorini to słyszałam, że jest tam cudownie, i kiedyś napewno będę chciala zobaczyc to na wlasne oczy :)

Gość AzaAza
nie zniechęca mnie DO wyjazdu * :P

Gość GRECJA GRECJA GRECJA
UPPPPPPPPP

Gość ksennnaaa
Tez bylam w Paralii ale 8 lat temu:D. Fajne miastaczko, super plaza. Ale bardzo duzo nachalnych Albanczykow! 80 % turystow, to Polacy,przynajmniej wtedy. NIe wiem jak dzis.

Gość ggags
Wrzesien to bardzo dobry czas na wyjazd do Grecji.Ja bylam trzy lata temu na przelomie lipca i siepnia,straszny upal.Do kawiarni czy na zakupy wychodzilismy ok.23.Paralia to prawie same hotele,wiec kultury greckiej tam nie zglebisz.Polecam za to wycieczki np.do Aten (daleko,ale warto).Ogolnie bylo fajnie, lubie takie medzynarodowe spedy.

Gość kicia miauuu
ale jak plaża, piaszczysta ? ciepła,czysta woda ? lece 18 czerwca, będzie już ciepło ?

Gość ggags
Plaza piaszczysta,a woda czysta,chociaz mnostwo ludzi na plazy.

Gość kicia miau
a jak myślisz czy 18 czerwca to jest dobry czas na wyjazd do Palari ? my lecimy właśnie w tym terminie, dane mówią ze już w czerwcu jest tam 30 stopni.

Gość ggags
Ja mysle,ze najlepszy czas na takie wakacje,bo potem jest za goraco i mnostwo turystow.

Gość kicia miau
mieliśmy do wyboru jeszcze termin 26 czerwca ale zdecydowaliśmy się na 18 czerwca chce żeby było już gorąco,żeby się poopalać, wygrzać, wykąpać w czystej morskiej wodzie, wyjeżdzałaś gdzieś za granicę w takim terminie ?? jak myślisz będzie już gorąco ? w czerwcu mówią że jest tam 30 stopni w lipcu 34-36

Gość ggags
Ja w ubieglym roku bylam w Hiszpanii od 12 czerwca 2 tyg., bylo goraco, podobno my przywizlismy pogode :), bo wczesniej padalo.Woda poczatkowo byla dosc zimnawa,ale do 4-5 dniach bylo ok.Kapalismy sie, opalalismy.Wrocilam opalona,az za bardzo sie przypieklam. Sadze,ze w Grecji tez bedzie podobne o tej porze.

Gość kicia miau
też mam taką nadzieje :) dzieki :) mam nadzieje że wypoczniemy i się opalimy :)

Gość mała pi pi pi
uppppppppppppppppppppppppppppppppppp