Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka85

Już nie mam siły z nim walczyć o swoja racje!!

Polecane posty

Gość Trzeba zainwestować
Delikatnie ? Powoli ? Podkopy ? Mąż zminił się po ślubie. Już trzy lata Migotka jest biedniutka i bezradna. Pewnie się do tego już przyzwyczaiła. I pewnie jej z tym dobrze. A poklikać zawsze można. Z nudów. W końcu nie pracuje, czasu na narzekanie ma dość.

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
Trzeba zainwestować - mnie osobiscie nie motywuje nazwanie leniem i kop w dupe:-) najwazniejsze jest nie byc biernym i powazna chce do zmian - to jest podstawa sukcesu Migotki :-)

Gość se la wi
a Migotka ? Już nie jest zainteresowana ?

Gość wiii
A co my jej tu doradzamay. Ona jest tak głupia ze w życiu tego swojego wspaniałego mężusia nie zostawi :o Kurwa, jak bym słyszała moją matkę :o Bo nie mamy się gdzie wyprowadzić - babcia ma dwa domy, bo nie mamy pieniędzy, ona coś zarabia, brat pracuje, ja pracuje... Jak się jest taką głupią to się zawsze wytłumaczenie znajdzie :o

Gość to nie jest głupota
a strach, depresja i poczucie gorszości

wiii to nie głupota - to zazwyczaj strach przed smodzielnoscia albo samotnoscia nie mierz drugiego swoja miara

Gość JAMigotka85
pjestem na stażu!! nie siedze w domu!! nie użalam sie Tylko mam obawy że sąd może powiedzieć że nie mam warunków ani pieniędzy na utrzymanie siebie i dziecka i przyzna prawa opieki ojcu!! Ktoś zabespieczył mi profil :/

Gość wiii
Właśnie że będę taką miara mierzyć bo wiem co mówię! Zreszta, niech sobie poczyta, moze zrozumie że jak o siebie nie umie zadbac to chociaż o córę by zadbała, bo za kilka lat ona będzie myślała o niej tak jak ja :o

Gość JaMigotka85
jak macie dzieci i poczucie bezpieczeństwa to co wy możecie wiedzieć o takiej sytuacji?

wiii czas wyjść z okresu młodzieńczego egoizmu wzięłaś kiedys matkę za rękę i powiedzialaś jej że pomożesz? wzięłaś kiedys swoja matkę za ręke i powiedzialas ze pojdziecie razem na rozmowe z terapeuta? droga wiii - nie jestes jedynym dzieckiem z rodziny w ktorej matka jest ulegla - zamiast opluwac swoja matke - pomoz jej - przeciez jestes taka dorosla.

Gość se la wi
Strach ? Przed samotnością ? CÓRKĘ MA ! MA DLA KOGO ŻYĆ I WALCZYĆ !ALE WYGODNIEJ SIEDZIEĆ NA UTRZYMANIU MĘŻA. I zakładać kolejne topiki... Czego oczekuje, zakładając taki topik ? Parę rad dostała. Ustosunkowała się do nich ? NIE. 30.04.2008] 11:36 Migotka85 (monada9@wp.pl) Trzeba zainwestować czy do Ciebie dociera żeby się rozwieść itd trzeba mieć sie gdzie wyprowadzić? (bo On napewno tego nie zrobi predzęj mnie spakuje i wyrzuci za drzwi bez dziecka!!) i jak niby miałabym je odzyskać? Wiesz co mam znajomych co właśnie żona sie wyniosła i po 2 dniach przyjechała po dziecko on dziecka nie oddał i tak juz sie sądzą 3 lata a matka wciąż bez dziecka jest... Nie zniosłabym rozłaki z córką A ja mam znajomych, gdzie w podobnej sytuacji mąż po dwóch dniach prosł żonę, żeby wróciła, bo sam z dzieckiem rady nie może sobie dać. I W efekcie małzeństwo kwitnie od nowa. Ale Migotka oczywiście, woli narzekać i nadstawiać głowkę do głaskania.... Bo ona już siły nie ma....

Gość se la wi
To staż, czy studia od października ? Na staż puszcza a do pracy nie ? Kochasz męża ? Chcesz z nim być ? Może od tego trzeba zacząć....

Gość wiii
No szkoda tylko że moja matka nie jest na tyle dorosła żeby wziąść odpowiedzialność za siebie.

Gość se la wi
Co z córeczką, gdy jesteś na stażu ? Kto się nią opiekuje ?

Gość wiii
A Ty Mogotka to już mi raczej nie doradzaj bo jak na razie to sama ze swoim życiem nie umiesz sobie poradzić...

wiii z taką pogardą, jaka w tobie jest, daleko nie zajedziesz w życiu - pewnego pieknego dnia sama to zrozumiesz - widac jest jeszcze na to za wczesnie

Migotka - starcza wam na zycie z jego pensji?

Gość se la wi
No proszę, jednak potrafisz zdobyć się na samodzielność :) To teraz jeszcze rachunek sumienia - zastanów się, co czujesz do męża, czy warto walczyć o ten związek. Powoli i na spokojnie. A potem - zależnie od tego co Ci wyjdzie z rachunku sumienia. Albo dalej jesteś w związku, który nie pozwala Ci się realizować - bo może kochasz męża i warto, albo .... No właśnie. Wg. punktów Trzeba zainwestować. Poradnia też nie zaszkodzi. A pomóc może dużo. Powodzenia ! I całusy dla Córeczki :)

Gość se la wi
O kurna. O stażu TEŻ ZDECYDOWAŁ MĄŻ ? Czy to jest relacja - szef - podwładna ?

No i co że jest dorosła??? skoro nie może sobie poradzić to powinnaś jej pomoc!! Napewno siła walki jest większa jak masz wsparcie!!! jak ja bym miała taki wsparcie u bliskich nawet to by mi dawało Siły... ale co Ty możesz wiedzieć jak nie jesteś w takiej sytuacji

Wiecie co teraz to serio jest mi lżej na duszy i od dzisiaj wysyłam wszędzie Cv gdzie tylko mi pasuje i guzik mnie to już obchodzi co na to mąż!!!

Gość se la wi
Bravo Migotko :)

jestem już tak podniesiona na duchu że od dzisiaj wysyłam Cv tam gdzie mi pasuje i guzik mnie zaczyna obchodzić co na To "MĄŻ" teraz ja zaczne być taką samą egoistką jak ON!

dbaj o siebie Migotka żebys się nie obudziła z ręka w nocniku za kilka lat może dziś o tym nie myslisz, ale warto pomyślec o swoich pieniadzach - a co jak meza zabraknie? a jak odejdzie? a jak mu utnie noge? a co z twoja emerytura? ktos ci cos da?

Gość se la wi
Tylko nie zatrać sie w rywalizacji 'na egoizm". Musisz myśleć przede wszystkim o córeczce.... Życzę powodzenia.

A wiecie czasami wysyłałam sobie Cv tak żeby sprawdzić czy mam jakieś szanse... I wyobraźcie sobie że mogłabym iść do dobrej firmy ale oczywiście musiałam skulić ogon bo mąż zabronił... teraz juz koniec poniżania :)