Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość male jest zawsze piekne

CZY ISTNIEJA PSY KTORE SA MALE JAK SZCZENIACZKI I ROSNA TYLKO PDROBINE ?

Polecane posty

ROSALINDA PACZEKO a po co ludziom psy ? sama sobie odpowiedz na to pytanie ! kocham zwierzeta i po stracie swojego pieska chce miec znowu w domu pupila a ze chce aby wygladal tak jak mi sie podoba najbardziej to chyba nie jest zle

Gość ja mam yorka
yhy - właściwie nie wiem o co Ci chodzi, prawda w oczy kole

male jest zawsze piekne - Nie.. ja nie czepiam się ciebie. Ja tylko pytam. Ja np mam psy do rozmnażania tzn planuje hodowle. Ktoś inny ma do obrony w domu na wsi. A Ty rozumiem szukasz takiej niekłopotliwej maskotki ?

mnie nic nie kole bo mój ma rodowód...tylko takie stwierdzenie że pies bez rodowodu to kundel jest bez sensu...przecież jest od tych samych rodziców co te z rodowodem....

nie zakladam hodowli i nie potrzebuje psa obronnego...po prostu chce kupic takiego malego pieszczocha do przytulanie,spacerkow:) i nie czepiajcie sie ze chce malego...skoro mam wybor to chce kupic takiego,jaki mi najbardziej odpowiada,no a ze chce go tez nosic na rekach i chodzic z nim wszedzie to mysle ze nie ma w tym nic zlego :)

Gość ja mam yorka
Ale tak jest, ze pies bez rodowodu to kundel i tyle, to nie stwierdzenie to prawda, zadzwoń do związku kynologicznego

male jest zawsze piekne - a kto powiedział, że to coś złego ? Yorki są małe gdzieś 1,5kg miniaturka. U mnie na osiedlu widuje dziewczyne z czarnym maleństwem. Nie wiem co to za rasa, ale pies chce non stop na ręce :) i boi się wszystkiego dookoła.

kundel bo co? bo nie ma na pismie ze jest yorkiem ? mimo ze to czysty york z rodzicow z rodowodem...jezeli tak no to ja moge miec kundla

boże ale co za różnica czy ma rodowód czy nie...skoro jest ze sprawdzonej hodowli to nie odróżnisz czy pies ma rodowód czy nie...więc może sama byś nawet takiego ''kundla'' wybrała

ROSALINDA PACZEKO no wiesz... ,, wez ty sie lecz psa na rekach chce nosic, co za debilka. a jak juz paris hilton swojego nie bedzie nosic na rekach, a zacznie go woznic w wozeczku, to tez swojemu kupic wozeczke? lecz sie oja pie**ole, nie wytrzymam,, np to:P a ten maly piesek czarny to szczeniak czy juz dorosly piesek?

Gość Maltese
sliczne sa

Gość ja mam yorka
nie bedę dłużej na ten temat dyskutowała, hodowle mają pieski z rodowodami, a pseudohodowle maja pieski bez rodowodu.

hodowle mają pieski i z rodowodem i bez...coś niedoinformowana jesteś...no ale jak tak bardzo ci zależy żeby się wywyższyć że masz psa z rodowodem to szkoda z tobą gadać...

ja mam yorka : podam ci taki przyklad...moja znajoma ma yorka z rodowodem ktory bierze udzial w wystawach itd, jej brat kupil yorka w sprawdzonej hodowli ( z rodowodem ) i dopuscili pieski do siebie...urodzily sie szczeniaki i moja siostra od razu wziela jednego...to jest czysty york,rzecz jasna rodowodu nie ma...wiec wg ciebie klasyfikuje sie juz do zwykluch kundli ? czyli jak spotka ja ktos na ulicy i powie ,,jakiego masz slicznego pieska,co to za rasa?,, to ma odpowiedziec : ,,zadna rasa,kundel,, ? tak ?

ROSALINDA PACZEKO : a nie wiesz jaka to rasa? moze potrafisz go jakos bardziej opisac? kurcze naprawde zaley mi na miniaturce ale znam tylko yorki i ratlerki :P

Co do rodowodu to lepiej jak pies go ma. Może jeździć na wystawy, zdobywać tytuły, mieć DROGIE szczeniaki. A przede wszystkim to pewność, że wyrośnie na to na co ma wyrosnąć a nie na kundelka nie przypominającego w niczym np yorka :( Miałam i kundle (kiedyś) i teraz rodowodowe. Różnica ogromna. Pies z rodowodem jest mądrzejszy, bardziej opanowany, spokojny. Wychowywany od małego w hodowli jak należy a nie trzymany gdzieś w lesie czy dręczony przez dzieciaki.

Gość moze Pekinczyk
?

ROSALINDA PACZEKO :) sandra5571@wp.pl

ROSALINDA PACZEKO : jakbys sie spytala tej dziewczyny i dala znac to bylaby Ci bardzo wdzieczna:)

nie ma sprawy :) dziekuje ci kochana

podnosze temat bo moze jednak ktos zna taka rase :)

?

Gość HHHHH
podnosze

Dajcie już spokój z tymi rodowodami :O .Sama to popieram, ale zauważyłam, że im głośniej ktoś krzyczy o rodowodach, to sam swojego psa w typie rasy nazywa rasowym.Trzeba zacząć od siebie.Ale rasowy lepszy i wstyd swojego kundla nazwać kundlem, co nie?