Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marna studencina

czy praca badawcza?

Polecane posty

Gość marna studencina

mam male pytanko czy czesc badawcza pracy to czesc rozpoczynajaca sie od metodologii badan wlasnych czy od analizy wynkiow badan. Bo mam wyraznie napisane ze 60 proc ma stanowic czesc teoretyczna pracy a 40 to czesc badawcza. ale nie wiem czy liczac od metodologii czy od analizy wynkow badan? licze na was kafeteriusze :D

Gość marna studencina
niemozliwe sadzilam ze kafeteriusze to ludzie wyksztalceni, ktorzy pisali niejedna prace badawcza ?:(

Gość herbazlizer
al jakiej pracy?

Gość licencjackiej

Gość rzeczywiście jesteś marna
studencina:) od metodologii oczywiście

Gość metodologię zaliczasz
do części badawczej - musisz określić jakimi narzędziami będziesz prowadzić badania itp.

poza tym się ciesz bo ja miałam na odwrót- tak ze 20% teorii reszta badania

Gość licencjackiej
aha dziekuje za pomoc, wiedzialam ze na kafeteriuszy mozna zawsze liczyc :D

jak jeszcze coś to pytaj będę na kafe tak do 19,30

Gość marna studencina
jeszcze mam pytanie w tej metodologii to co powinnam napisac chodzi o sam rozdzial metodologia pracy badawczej mam sie bardziej rozpisac na temat pisania pracy badawczej sposobow itp wpisac podzial metodologii itp?

Gość marna studencina
przepraszam moglabys mi odpisac bede wdzieczna :D

nie wiem czy cię dobrze zrozumiałam. Ja miałam w części metodologicznej takie podrozdziały:(praca z pedagogiki) 1. cele i przedmiot badań ( i tu definicja celu badań z książki a dalej co było moim celem badań czemu służyć ma ta praca. 2. potam miałam problemy i hipotezy badawcze ( najpierw też definicja z książki albo i dwie potem mój problem główny i szczegółowe) 3. zmienne i ich wskaźniki (tego akurat NIE MIAŁAM) bo mój promotor nie chciał) 4. Metody techniki narzedzia badawcze i jak poprzednio def metody i jakie ty metody zastosowałąś u siebie, potem techniki i narzędzia 5.Wybór terenu badań, organizacja przebiegu badań i charakterystyka osób badanych- tu piszesz gdzie robiłąś badania co to za miejsce kogo badałaś i w jak te badania przebiegały. no ja miałam tyle

nie chodzi o to żeby przepisywać książkę

Gość koyy
w metodologii powinnaś napisać o metodach, technikach i narzędziach badawczych, wyróżnić problem główny, problemy szczegółowe, zmienne wskaźniki,

Gość marna studencina
aha dziękuje Ci bardzo ja też mam podobne podrozdziały :D chcialam sie tylko upewnić czy dobrze thx jestem Ci wdzięczna :D

jak jeszcze coś to pisz teraz albo później ja też się z pracą mordowałam chociaż to banalne jest dla mnie TERAZ bo przy pisaniu miałam totalny paraliż umysłowy:)

ja tak mialam: 3. the research 3.1 aims (cele ) 3.2 hipotezy i questions 3.3 research description: 3.3.1 reseacrch subjects (przedmiot badan) 3.3.2 instrumenty 3.3.3 procedury 3.4 rezultaty i ich analiza

Gość rzeczywiście000000000000000
analizę wyników badań to ja miałam w osobnym rozdziale.Ale nie wiem jak to jest w licencjackiej bo miałam od razu mgr