Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alabama99999999

co dalej zrobic?????? wdzieczna za wszelkie opinie

Polecane posty

Gość alabama99999999

Co Wy kafeterianie zrobilibyscie na moim miejscu??? za jakiekolwiek opinie bede wdzieczna za miesiac koncze studia(licencjat) i zastanawiam sie czy isc dalej do Warszawy studiowac zaocznie i pracowac za 5 zl za godzine (staz w biurze podrozy - roczny), oczywiscie bede musiala sie sama utzrymac bo od rodzicow juz nie chce brac pieniedzy czy wyjechac do Anglii (podniesc poziom jezyka i zarobic pieniadze zeby po roku wrocic i spokojnie zaplacic za studia) jestem w kropce zwlaszcza ze rodzina mi truje zebym nie wyjezdzala bo sie nie oplaca i pozniej bedzie mi ciezko wrocic ale z drugiej strony znajomi z Warszawy mowia ze ciezko bedzie mi sie tu utzrymac

Gość griszka
Ja bym nie wyjeżdzała,tylko poszła za ciosem i robiła mgr.Miałam oczną przerwę po licencjacie i za chiny ludowe nie chciało mi się już studiować,ale mnie chłopak zmusił.He he i dobrze zrobił

Gość gagatamara
Powiem Ci tak. Po maturze dostalam sie na zajebiste studia do Poznania, ale wzielam dziekanke na pierwszym roku i wyjechalam szukac szczecia za granica. Obecnie studie i juz za rok koncze licencjat w Irlandii, pracuje i jestem szczesliwa mezatka. Nigdy nie zalowalam decyzji. Oczywiscie to moja historia. Twoja moze byc inna :) powodzenia.

Gość jeśli masz otywację by potem
dokończyć studia to wyjeżdzaj

Gość myśle że staż
to za mało kasy żeby sie samemu utrzymać. Sama jestem na stażu dostawałam 450 zł, teraz ok 650, oplace studia i zostaje mi 200 zł, ale ja mieszkam z rodzicami.A z tą zagranicą mysle ze to niegłupi pomysł, ale tu mogłąbys tez poszukac pracy bo potem mozesz nie wrócic na studia..

Gość griszka
No widzisz,ile ludzi,tyle historii

Gość alabama99999999
kurcze i znowu jestem w kropce, ale jednak pomysle powaznie nad wyjazdem i zaczne szukac pracy zagranica bo nie chce klepac biedy w warszawie

Gość Ej no jakoś ciężko mi uwierzyc
żeby w Wawie nie mozna było znaleźć lepiej platnej pracy, koniecznie musi być to staż w biurze?

Gość alabama99999999
dziekuje wszystkim za opinie:)

Gość alabama99999999
studiuje turystyke i bez rocznego doswiadczenia nigdgy mnie do biura tur nie przyjma a po to studiuje tur zeby pracowac w tym zawodzie