Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejakla

Zwiedzanie Krakowa

Polecane posty

Gość hejakla

W niedzielę wybieram się z paczką znajomych do Krakowa. Będziemy tam ok 5 godzin. Mam do was kochani takie pytanie czy w te 5 godzin zwiedzę cały Kraków? (pewnie nie). Doradźcie mi jak można fajnie spędzić ten czas na zwiedzaniu i co najbardziej opłaca się zobaczyć.

Gość hejakla
nikt nie doradzi?

Gość mało
5 godzin - mało:-) zacznij od starego miasta Rynek, z Rynku skok na kazimierz, potem Wawel (komnat nie dasz rady obskoczyć) - odpoczynek pod Smokiem. 5 godzin - maaało :-)

Gość prawodpodobnie
przez te 5 godzin zdążycie: - zabłądzić przy wyjściu z dworca Krk Główny - przerazić się liczbą meneli na Plantach - zadziwić się ilością turystycznej tłuszczy na Rynku - osłupieć na widok setnego pijanego przedstawiciela jednej z nacji Wysp Brytyjskich - skląć w żywy kamień sprzedawców precli, bajgli, lodów, plastikowych smoków, miniaturek Kościoła Mariackiego i innego badziewia - dostać się na Wawel po to tylko, by stwierdzić, że limit zwiedzających jest na dziś wyczerpany - zachwycić się dniem spędzonym w magicznym Krakowie :)

Gość ytom
za 5 godzin to zdazysz z paczką zjesc kilogram precli. mówie to jako krakus

Gość hejakla
mało ----- a ten kazimierz to co to właściwie jakaś dzielnica? i co tam można zobaczyć prawodpodobnie ---- no to niezłe pocieszenie, ale pytam serio ile właściwie potrzeba (h) żeby zwiedzic ten kraków i być zadowolonym

Gość hejakla
właściwie w Kazimierzu to same kościoły a daleko to od centrum tzn od rynku. A co jeszcze można zobaczyć ciekawego w samym Krakowie proszę napiszcie bo ja nie znam tego miasta.