Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiuriufiu

kolczyk w języku - prawdy i mity

Polecane posty

Gość fiuriufiu

Mam zamiar zrobić sobie kolczyk w języku. Uprzedzam pytania o mój wiek. Dawno skończyłam 18-tke. Chciałabym jednak poznać prawdy i mity o kolczyku w języku. Tyle się nasłuchałam że już nie wiem co jest prawdą a co nie. Pomożecie?

Gość Moniś 19
a co dokładnie byś chciała wiedziec?? chetnie odpowiem bo mam juz rok kolczyka w języku :)

Gość mnie sie nie podoba
kojarzy mi sie albo z dzikim ludem, albo tandetna wspolczesnoscia. Tyle mojej prawdy

Gość Moniś 19
Mnie sie nie podoba, o gustach sie nie dyskutuje. Szczecze to mnie tez sie nie podoba jak ma go 15 latka i cały czas się nim chwali, robi sobie zdjecia i wrzuca je na fotke, to jest zalosne. Ja mam kolczyk naprawde długo i mało kto zaważył że wogóle go mam, zrobiłam to dla siebie i tyle

Gość no bywa i tak ....._____
"Wszystko zależy od tego, czy przestrzegane są zasady zseptyki i od indywidualnych cech organizmu. Następstwiem piercingu są najczęściej guzowate przerosty tkanki w miejscu urazu, które mogą się przekształcić w zmiany nowotworowe, drobne stany zapalne i ziarniaki. Nigdy nie ma pewności, czy przekłucie ciała i założenie kolczyka nie wywoła niebezpiecznej reakcji organizmu, która może spowodować np. ropień mózgu." ...decyzja należy do ciebie .