Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jeszcze nie gotowa

bardzo mloda 30 stka

Polecane posty

Witajcie! Własnie skonczyłam 30 lat, dookola slysze ze to \"juz taki stary wiek\" i \"ostatni dzwonek na dziecko\" itp itp Dla mnie to bzdury i polska zasciankowosc Nie czuje sie wcale \"dojrzala kobieta\" Ten topik dedykuję dziewczynom ktore maja 30 lat i nie maja jeszcze meza ani dziecka, i czuja ze nie dojrzaly do tego zeby miec dziecko Sa topiki 30 latek, od wczoraj jestem 30 latka (lepiej sie czulam jak mialam 29) i co widze......Same dojrzale kobiety z dziecmi, opowiadajace o dzieciach, ciazach, mezach........Kurcze to nie jest moj swiat ! Co do mojego wieku to pocieszam się że juz bylam \"stara dwudziestka\" (wedle metryki) a od wczoraj jestem mlodą \"trzydziestka\". Najbardziej sie buntuje faktem, ze zegar biologiczny kobiety jest taki krotki, a psychicznie nie dojrzalam do bycia matka! Jescze chociaz ten rok, dwa mam ochote nie myslec o zakladaniu rodziny, czuje sie dziewczyna a nie kobieta ! Mam nadzieje ze znajda sie dziewczyny w moim wieku które mysla podobnie. Mlodsze niz 30 lat i mezatki i bedace matkami, prosze niech sie tu nie wpisują< przepraszam ale ten topik nie jest dla Was. Pozdrawiam wszystkich :)

Gość kamilka kamilka
witaj w klubie ,ja tez mam 30 lat i...ciesze sie z tego powodu. tez w kolko slysze o zegarze biologicznym,macierzynstwie,dzieciach,ale to chyba nie dla mnie. Mam inne cele w zyciu i niech kazdy pilnuje swego nosa:)

Gość sunflower30
hej dziewczyny!!No nareszcie jakis normalny topik dla babek w naszym wieku bo normalnie od tych rozmów o mężusiach, zupkach, kupkach i pociązowych kilogramach to normalnie zwariować można:)Przyłaczam się z wielką przyjemnością mając nadzieję że nasz topik bedzie się szybko powiększał o kolejne super 30 letnie dziewczyny:)Pozdrowionka:)

kamilka a kiedy skonczyłaś 30 lat ? Bo ja wczoraj, myślałam że gorzej to przezyję ale jest ok :) W końcu co się niby zmieniło? To tylko cyferki i bardzo nie lubię takiego dzielenia -na przed i po 30 stce

Gość kamilka kamilka
jak to dobrze ze nie jestem sama,powiem Wam ze w moim otoczeniu juz jestem prawie ze "odosobniona",w kolko tylko rozmowy o kupkach,zabkowaniu,kaszkach...czuje sie czasem jak z innej planety,bo nie mam z kim pogadac o podrozach,gorach,wycieczkach itp:)

Gość kamilka kamilka
hm...ja w tym roku dopiero bede miala 31...dziewczyny,a mowia ze zycie zaczyna sie po 40 i kobieta ponoc rozkwita po 30.Jest tak u Was>?

Jak się ciesze ze napisałyście Bo mi tez czytanie o tym, ze taka 30 stka rodzi już trzecie dziecko wychodzi nosem i uszami...... Za granicą jest inaczej, nie ma takiego dziwnego nacisku, wiele dziewczyn w 30 te urodziny nie ma meza i dzieci, tylko w Polsce taki nacisk Zreszta 30 stka-30 stce nierówna Sa takie co w tym wieku sa juz paniami i takie co sa dziwczynami, ja naleze do tej drugiej kategorii Ciesze sie zyciem !

Gość kamilka kamilka
ja tez naleze do tej drugiej grupy,zreszta wygladam bardzo mlodo(daja mi gora 22 lata hihi),ale to zasluga tego ze od dziecka uprawiam sport,uwielbiam wycieczki po gorach i taniec. Za granica jest zupelnie inne spojrzenie na 30..masz racje ze nie ma takiej presji jak u nas,tylko w Polsce takie zacofanie.:)

oj dziewczyny dziewczyny tu nie chodzi o żaden nacisk ,skoro nie masz męza ani chłopaka to cos z toba nie tak,30 na karku lata lecą i nie wmawiajcie że nie chciałybyście mieć swoich rodzin

Ja uwazam ze w wieku 30 lat sie dopiero rozkwita, a na pewno nie wiednie jak staraja sie nam wmowic w roznych artykułach :/ Ja dopiero rozokwitam i mysle ze bede sie czuc coraz lepiej, a juz na pewno nie chcialabym byc nastolatka bo moje zycie bylo wtedy koszmarem, mialam same kompleksy A teraz siebie bardzo lubie i akceptuje, jestem coraz bardziej spokojna i sczesliwa, mneij sie przejmuje bzdurami

Gość ja mam faceta od 10 lat
ale nie planujemy ślubu ani dzieciaków!!!!!!!!!!!!!!!!!

i uważam,że 30 lat to piękny wiek,kobieta jest bardziej pewna siebie,świadoma swoich pragnień niż np. w wieku 20 lat...

i ma mniej kompleksow niż jeszcze kilka lat temu:PO wiele mniej....

donaata nie psuj naszego topiku, jest tyle innych topików odpowiednich dla Ciebie Oczywiscie ze chce miec rodzinę, ale jescze nie dojrzalam do bycia zona i matka, jak mysle o tym ze mialabym miec teraz dziecko to mnie to przeraza. To juz odpowiedzialnosc na cale zycie i ja sie jej jeszcze boje Matka jest sie juz do konca zycia, zawsze, dlatego taka decyzja musi byc podjeta z pelna odpowiedzialnoscia i przekonaniem ze sie tego chce Mam faceta, oswiadczal mi sie juz, kocham go, ale nie dojrzalam do slubu, czuje ze to jeszcze nie ten moment Kocham go bardzo ale slub musi jescze poczekac w moim wypadku

oczywiscie ty dobijesz 40 on cie zostawi ,pójdzie do młodszej będzie miec dzieci ,a ty będziesz cieszyc sie wolnoscia

aha zapomniałam ze najlepiej rozmaiwa sie z samym sobą

Gość donata a skąd wiesz ze on chce
miec dzieci?Nie kazdy chce je miec...

Kamilka mi tez daja tyle lat co Tobie Moje rowiesnice czesto wygladaja jak dojrzale panie a ja jak dziewczyna i jestem nia nie tylko fizycznie Chcialabym zeby przyszedl moment ze dojrzeje do tego zeby miec dziecko, ale narazie nie czuje instynktu macierzynskiego

Ja bym chciala miec dzieci, planuje tak za dwa, trzy lata, a gdybym mogla tobym je planowala w nieokreslonej przyszlosci np za 10 lat, ale to juz by bylo troche za pozno Chociaz widac jak wiele slawnych kobiet, zachodzi w ciaze kolo 40 stki i maja zdrowe dzieci Choc ja planuje jednak troche wczesniej niz 40

Gość donata a skąd wiesz ze on chce
ja jetsem chora i dzieci miec nie moge

bo mezczyżni zadko kiedy chca bo sa sami dziećmi i boja sie odpowiedzialnosci ,ale kiedy sie już pojawi dziecko to tracą głowe

Gość srtarepanny
jestescie stare buby ,i chcecie miec hcyba downowate dzieci jak bedziecie tak czekac pozatyym egoistki a starosc was czeka w domu starcow...swietlana przyszlosc

Gość limpka
Ja tam mam męża,ale mimo 30 lat,to wcale dzieci nie planujemy.

limpka ponawiam -----------oczywiscie ty dobijesz 40 on cie zostawi ,pójdzie do młodszej będzie miec dzieci ,a ty będziesz cieszyc sie wolnoscia

Gość wacekplacek
im pozniej czekacie tym pozniej bedziecie sie jeszcze bardziej baly rodzic dzieci pozatym pociesze was mimo ze macie 30 lat i wygladacie juz staro po pordozie bedzie wygladaly jak babcie swoich dzieci nie matki..:D

Gość limpka
donata-chciałabyś co?Zeby komuś się w życiu nie powiodło.Hehe

Gość uuuuuuuuhhh
no ja też jestem młodą 30

Dziewczyny nie piszemy tutaj po to zeby sobie ublizac Po prostu jedni dojrzewaja wczesniej a inni pozniej Kazdy zyje według siebie i nigdzie nie jest powiedziane ze w wieku 30 lat powinno sie miec rodzine Stara panna w wieku 30 lat? hehe dobre

Gość wacekplacek
juz pelno zmarszczek pod oczami a najlpesza byla ta: :D:D:Dze wiele slawnych kobiet po 40 rodzi dobrze powiedziane slawnych ... bo wy jestescie ,bedziecie nikim :D

Gość limpka
Widzisz,zawsze wejdzie na topik jakaś wsza,która stwierdzi,że ma monopol na wiedzę o szczęśliwym życiu.